Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyakran gondolok az öngyilkoss...

Gyakran gondolok az öngyilkosságra. Kihez fordulhatok?

Figyelt kérdés
Barátaim egyszerűen lehülyéznek, szüleim szintén, gondolom fiatal korom miatt (24). Emiatt 2-3 éve nem beszéltem a témáról senkinek, de egyre rosszabb a helyzet. Érzem, h professzionális segítségre lenne szükségem, de óránként több ezer forintom pszichológusra sajnos nincs. Kihez fordulhatok ilyenkor, mit tegyek? Érzem, h szorít az idő.
2009. szept. 27. 19:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha fizetsz tb-t, nem feltétlenül kell óránként több ezer ft-ot pluszban kifizetned. Úgyhogy irány a háziorvos, majd a megfelelő szakorvos.
2009. szept. 27. 19:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiátriára menjél. Több helyen vannak úgynevezett krízisambulanciák amik pont erre vannak szakosodva.
2009. szept. 27. 20:15
 3/4 igabcsy ***** válasza:
100%

Az első válaszolónak igaza van.

De elmesélek Neked valamit, ami a testvéremmel történt meg, tehát nem humbukk.

Nagyon rossz passzban volt, sorozatosan nem sikerültek a dolgai, az élete is fordulóponton esett át, persze nem pozitív irányban.

Egyik nap ment az utcán és olyan gondolatok forogtak a fejében, hogy a busz elé akart ugrani. Szerencsére volt valami ami visszatartotta. Ekkor beült az első taxiba, és elvitette magát a kórház pszichiátriai osztályára. Bement és elmondta a problémáját. Természetesen azonnal bent fogták, és mmivel a szüleink már nem éltek, én voltam a legközelebbi rokona, így engem hívtak fel a kórházból, hogy mi történt.

A pszichiáter azt mondta, hogy még a praxisában nem találkozott ilyen esettel, aki ennyire rossz állapotban saját maga, önként ment volna segítséget kérni.

A többi részletet nem írom le, csak annyit, hogy a testvérem teljesen rendbe jött, rendeződött az élete, ma már normális kapcsolatban él, van munkája, és boldog.

Kívánom Neked is, hogy mielőbb találj segítséget. Még addig, amíg tudatában vagy annak, hogy segítségre szorulsz. Mert ha elhatalmasodik rajtad, akkor félő, hogy már nem lesz konroll, ami vissza tartson.

Ha úgy érzed, hogy tényleg baj van, akkor közvetlenül a szakorvoshoz is fordulhatsz a helyi kórházban. Sűrgős és vészhelyzetben nem fognak elküldeni és biztosan segítenek.

Mielőbb menj és keress segítséget. Szorítok Neked!!!! :-)

2009. szept. 27. 20:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Hatalmas köszönet mindenkinek az őszinte válaszért!!!
2009. szept. 27. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!