Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez betegség? Ha igen milyen?...

Ez betegség? Ha igen milyen? Kihez fordulhatok hozzá?

Figyelt kérdés
Pár éve kezdődött az egész azzal, hogyha a hajam hozzáért a buszüléshez, akkor már aznap este megmostam. Ez odáig fajult, hogyha érzek valami büdöset, akkor már megyek zuhanyozni, hajat mosni. Eddig nem zavart, hogy közös WC-t használtunk a családtagjaimmal, vagy ha eljöttek hozzánk a barátaim vagy a rokonok. Most mielőtt megyek Wc-re, előtte lefertőtlenítem a Wc ülőkét. Nem szeretem ha a tesóim bebújnak az ágyamba reggelente, mert úgy érzem, hogy nem tiszták. Ha ruhástól ráülnek az ágyamra, akkor már veszem is le és cserélem az ágyneműt. Naponta 100X kezetmosok, és erős fertőtlenítőket használok. Az ágyam szent, ha elmegyek rokonhoz vendégségbe és el kell mennem pisilni, és ráülök az ülőkére, ha hazajöttem azonnal el kell mennem zuhanyozni. Bulikba nem szívesen járok, de ha igen, miután hazajöttem fél órát zuhanyzok. Majd másnap ágyneműt is cserélek. Egy törölközőt csak egyszer használok. És idegbajt kapok ha valaki csak egy ujjal is hozzányúl a hajamhoz, mert akkor is amint hazaértem rohanok megmosni.
2011. febr. 15. 19:24
 1/10 anonim válasza:
Ez kényszeres betegségnek tűnik.Keress fel pszichológust vagy pszichiátert.Mindenképpen kezelendő.
2011. febr. 15. 19:52
 2/10 anonim válasza:

Pontosan nem tudom megnevezni a problémádat,viszont mindenképpen fordulj pszihológushoz / pszihiáterhez.

Remélem sikerül kigyogyulnod:)

2011. febr. 16. 02:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichoterapeutát, hasonló problémámban nekem is segített..
2011. febr. 17. 13:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Előttem szólók! Miért külditek őt pszichiáterhez????
2011. febr. 17. 14:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Csak azért, mert a kényszere mögött vmilyen lelki ok van..nekem is volt ilyen gondom (enyhébb), most már tudom mi húzodott mögötte.
2011. febr. 17. 14:38
 6/10 anonim ***** válasza:
ez egyértelműen betegség.és igen!!pszichológushoz kell menned.nem azért mert őrült vagy(mert ugye nem csak azok járnak),hanem mert segítség kell.ez nem szégyen(mint ahogy sokan mondják).az lenne a szégyen ha hagynád hogy eluralkodjon rajtad ez a kényszer.
2011. febr. 17. 16:26
 7/10 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Féltem, hogy mindjárt elkezditek irogatni, hogy bolond vagyok, meg, hogy azonnal lőjjem fejbe magam. Féltem eddig pszichológushoz menni, mert úgy gondoltam, hogy azonnal zárt osztályra küld.

nagyon aranyosak vagytok, köszönöm !

2011. febr. 17. 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia. En a paromat rendmaniasnak tartom, de amit irtal az nekem mar extrem modon sok. Tul sokat torodsz ezzel a kerdessel. Velemenyem szerint keress fel szakembert.

A kosz nem negativ, mert erositi az immunrendszert.

A kosz hianya negativ, mert gyengiti az immunrendszert.

Es egy kicsit bizhatnal a termeszetben. A termeszet bolcs. Nagyon is. A bakteriumok, virusok elleni vedoszert valszeg, mint minden ember, ugy te is magadban hordozod.

De ezt egy szakember biztosan jobban el tudja mondani.

2011. márc. 3. 12:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Tisztaság mánia,ez nem betegség amit gyógyszerrel kell kikezelni....magadban kell rendbe tenned magad mert ez lelkileg van nálad.
2011. márc. 7. 07:02
 10/10 ekeke ***** válasza:

Hadd mondjak valamit. Te még életedben nem csináltál semmi piszkosat! Nem szereltél kocsit, nem takarítottál sertésólat, nem feküdtél sárban autó alatt, nem nyúltál bele a lefolyóba hogy kitakarítsd, nem fogtál mások által 30 évig összeszart leszerelt WC-t.

Ha valóban szutykos dolgot fogsz majd csinálni, rájössz, hogy minden relatív. Amikor olyan éhes vagy szerelés közben és úgy sietsz, hogy nincs időd kezet mosni, és olajos kézzel eszed a szendvicsed.

Valójában semelyik kosz nem veszélyes, mert az immunrendszerünk védekezik, kivéve a friss fekáliát.

Nyugi, mindezeket rendszeresen csinálom, és semmilyen bőrbajom nincs, sem belső fertőzésem.

És hozzátenném, semelyik mosás nem csinál valós tisztaságot, minden ruha- vagy kézmosás után 5 perccel visszaáll az eredeti baktériumszám. Az összes mosás rituális. Mi röhögünk az indiaiakon, hogy a Gangeszben fürdenek, miközben a mi összes tisztálkodásunk ugyanilyen rituális.

Igen, valóban hatnak a klóros fertőtlenítők, jól szétcseszik a bőröd, mely még nyitottabb lesz a fertőzésekre, elpusztítva a 99,5 %-át a kórokozóknak, melyek helyett az eddig kevésbé jellemző, mégis fennmaradt kórokozók fognak téged megfertőzni. A gond a fejben van.

Végezz valós munkát, menj bele a mélyébe.

2011. márc. 11. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!