Miért vagdosom magam? Őszintén, nem tudom, hogy miért
vagdosom a csuklómat.
11/29 A kérdező kommentje:
Ja, és az 100, hogy nem megyek dilidokihoz.
Ne is , mert véletlenül segítenek rajtad! Inkább vagdalt magad továbbra is. De akkor ne parázz, hogy látszik a nyoma.
2009. szept. 26. 10:26
Általában 13-16 éves korban szokták vagdosni magukat az emberkék. Ez normális kamaszkori viselkedés. én 15 évesen egyszer úgy megvágtam magam, hogy majdnem elvéreztem, pedig csak ideges voltam, és így próbáltam levezetni.( három hónapig hosszú ujjú pulcsiba jártam és mindig eltakartam a kezem. Egyik gyereknek megmutattam a buszon felfelé. Annyit mondott: "hülye emo". Amúgy senki nem vette észre.) Egyébként meg a Depressziósok vagdossák magukat, mert így legalább éreznek valamit. Szerintem menny el pszichológushoz, szólj a szüleidnek, és hagyd abba a vagdosást.
2009. szept. 26. 11:11
Ez normális a kamaszok körében.Én 15 évesen egyszer úgy felvágtam az ereim, hogy majdnem elvéreztem, pedig csak ideges voltam, és így próbáltam levezetni a feszültséget.(szintén a bal csuklómon) Három hónapig hosszú ujjú pulcsiba jártam, és senki sem vette észre. Egyik gyereknek megmutattam a buszon, és annyit mondott: "Hülye Emo", pedig ennek semmi köze nem volt ahhoz. Öngyilkos is akkor voltam , meg most év elején, de mivel még mindig csak 17 vagyok, ez is csak a kamaszkori szeszélyes kedélyállapotnak tudható be,ami lassan elmúlik. Szerintem hagyd abba mielőbb, mert a szüleid kicsit kiakadnak majd, ha megtudják. Egyébként meg fordulj szakemberhez, ha nem vagy képes feldolgozni az életet. A depressziósok sokszor vagdossák magukat, mert így legalább éreznek valamit. ERRE VAN GYÓGYSZER!(antidepresszáns)
2009. szept. 26. 11:24
Nem, szerintem ez egyáltalán nem normális, még a tinik körében sem. Nekem eszembe se jutott volna ilyesmi tinikoromban meg az ismerőseimnek se sztem. Ezt szerintem inkább a belső feszültséged, agresszió levezetéseként használod, ún. pótcselekvés. Foglald el magad úgy, hogy ne legyen időd ezt csinálni, ill. ilyeneken gondolkozni. Íratkozz be táncórára, vagy járj konditerembe, vagy aerobic órára, stb. Ami téged érdekel is. Ha elfoglalnád magad, nem járna ilyeneken az eszed és még valami hasznos dolgot is csinálnál...
2009. szept. 26. 13:29
Szerintem ,amég nm mutogatod a vágásaid nincsen feltűnési viszketekséged.Én megértelek ,amikor nagyon ki vagyok én is szoktam vagdosni magam ,olyan helyeken ,ahol nm látszik..szerintem beszélj egy orvossal ,én is azt fogom tenni...
2009. szept. 26. 13:44
Ez a Borderline-szindróma egyik tipikus megnyilvánulása. Akármennyire nem akarod, el kell menned egy pszichhológushoz, ugyanis ezzel foglalkozni kell. Később csak rosszabb és súlyosabb lesz.
2009. szept. 26. 14:49
Lelkibeteg vagy. Gondolom a csaladodban nem a legjobban eltek, es igy vezeted le a hosszu evek ota felgyulemlett ideget, a megalaztatast amiben felnottel.
2009. szept. 26. 16:02
Kamasz koromban egyszer megégettem a kezem vasalóval. Csúnya seb lett, máig viselem a nyomát. Mindenkinek azt mondtam persze, hogy baleset volt, csak én tudom, hogy direkt volt, valami nagy fájdalamat és sebet akartam okozni magamnak. Azóta sokszor gondolkodtam, mi a fene volt ez és azt hiszem, nagyon sok minden kínzott akkor, a kamaszkori-felnőttéválásos fájdalmak és olyan nagyon nem tudtam kifejezni, hogy így tettem egy láthatatlan sebet láthatóvá, ezzel próbáltam kifejezni...
Meg nem oldódott persze semmi általa, csak meg is ijedtem még pluszba, hogy vajon normális vagyok-e. Bárcsak lett volna valaki akkor, akivel beszélni tudok őszintén a dolgaimról... Valaki, aki bölcs és sokat látott és megnyugtatott volna, hogy normális vagyok és tán segített volna elfogadni magamat a paráimmal együtt.
2009. szept. 27. 11:10
20/29 A kérdező kommentje:
A családi hátterem nagyjából jó. Inkább a baráti dolgaim nagyon rosszak.:(
Kapcsolódó kérdések: