Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagdosom magam? Tudom...

Miért vagdosom magam? Tudom hogy nem szabadna. Mit tegyek, hogy abbahagyjam?

Figyelt kérdés

Egy éve az egész életem elkezdett összeomlani. Betegségek, a szüleim váltak én pedig nem tudtam senkivel megbeszélni a gondjaimat. Sok barátom van, de tudom, hogy nekik is van elég problémájuk, nem akarom a sajátjaimmal is terhelni őket...

Pár hónapja vágtam meg először magam. Tudom hogy rossz, és nem is akartam ezt csinálni, soha nem is gondoltam rá, hogy így próbáljam a feszültséget levezetni vagy a gondjaimról elterelni a figyelmem vagy egyszerűen divatból, tényleg. De annyira ideges és elkeseredett voltam, hogy észre se vettem de szétszedtem a borotvám és megvagdostam a karom. Nem akartam ezt tenni, de olyan jó érzés volt, nem is fájt és utána minden kicsit más lett. Nem tudtam abbahagyni, pedig kidobtam a pengét is... Tudom, hogy nem szabadna ezt csinálni és tényleg, nem is akarom, de mégis mikor észreveszem hogy már kezdenek eltűnni a sebek, muszáj még párszor belevágnom a kezembe, mert hiányzik... Az alkaromat állandóan takargatnom kell, nem akarom hogy bárki is meglássa. Még a legjobb barátnőmnek is képes voltam hazudni emiatt(ő egyszer észrevette)... Most viszont félek, abba akarom hagyni mert egyre többször veszem észre, hogy azon gondolkozom, milyen lenne az ereimet felvágni. Szeretném leszögezni, hogy NEM akarok öngyilkos lenni egyáltalán, szeretek élni, annak ellenére, hogy vannak gondjaim, de félek attól hogy egyszer annyira reménytelennek fogom érezni a helyzetet hogy már nem csak gondolok rá. Miért csinálom ezt? Mit tehetek ellene?

Hihetetlenül nehéz volt ezt leírni, még így névtelenül is, nem szeretek a gondjaimról/gyengeségemről beszélni... A normális válaszadóknak előre is köszönöm, ha kicsit hosszú lett a leírás azért pedig bocsánat.

2010. ápr. 6. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia, ő is itt hasonló cipőben jár, mint te:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__7492..

szerintem neked is ugyanezeket írják majd.

2010. ápr. 6. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
Elősször is gondold át miért csinálod.Találj valami jobbat vagy kevésbé károsatPl:sport,rágd a körmöd,kezdj valami újjba.Én sose értettem az emberek miért vagdossák magukat.Talán megnyugtat? Jobb lesz? Boldogabb leszel tőle? Elmúlnak a problémáid?Gondolkodj ezen legalább egy barátnődnek mond el.És majd írj ide mi van.
2010. ápr. 6. 17:59
 3/7 anonim ***** válasza:
én az első vagyok, olvasd el mindenképpen azt a linket, és írj privit.. a másik fiatalnak is kerítek segítséget, még a nevedet sem kell elárulnod nekem, meg annak sem, akihez emilben küldelek.. ma beszéltem pont a lánnyal- pszichológus- segít mindkettőtöknek, ha gondolod.
2010. ápr. 6. 18:03
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

Szia! Olvasd el, mit írnak erről a jelenségről, amit "betegségnek" és nem valamiféle divatnak vagy unaloműzőnek csinálnak egyesek. Fordulj segítségért, nem tehetsz róla 100%-ban, hogy ezt csinálod.

2010. ápr. 6. 18:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A BENNED LEVŐ FÁJDALMAT MÁSHOVÁ AKAROD CSOPORTOSITANI A LELKEDRŐL, A TESTEDRE!

A vagdosást megfogod bánni.

Minden apró nyom ami rajtad marad, bánni fogod!

Engem anno tönkretett egy csaj, vagdostam is magam, szépen, izületig, aztán rá 1 év böjt.

1 év böjt, magány, és elmentem pszichológushoz, TB lapú, 1 forintomba nem került.

Az 1 év böjt és sírás után megismertem egy lányt akivel már 2 éve vagyok együtt, boldogságban, a legmegbizhatóbb akit eddig megismertem.

Helyrejöttem pár antidepresszánstól, mint Cypralex, és Rivotril (előbbi kedvcsináló-kedélyjavító, utóbbi görcs-feszültségoldó.)

És azok a nyomok az egyedüli emlékei annak a rossznak, ami akkoriban tönkretette az életem, és fűvel fával csalt.

Bánom hogy ezek a hegek emlékleztetni fognak rá, amig élek.

2010. ápr. 7. 19:04
 6/7 anonim válasza:

Én is vagdostam magam,de szerencsére leszoktam róla. Én nem bánom a hegeimet. Emlékek. Emlékeztetnek,hogy mi voltam,mit éltem át és hogy oda ne kerüljek vissza.

De ajánlom,hogy kérj segítséget,mert a későbbiekben sok problémád adódhat belőle.

Rám mindig megvetően néznek,ha meglátják a hegeimet. Szeretnék a katonasághoz jelentkezni,de attól tartok emiatt nem fognak felvenni.

2010. ápr. 8. 22:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálam is ugyanaz van, mint nálad.

Én már azért nem csinálom, mert nem tudnám eltakarni (pl. tesi óra). Totál szétzuhantam mióta abbahagytam.

Pszichológusi kezelésre van szükséged és nekem is.

Ha gondolod írhatsz ezzel kapcsolatban nekem privit.

2010. ápr. 10. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!