Ismertek félelem, szorongás ellen olyan hatásos gyógyszert, mint a xanax, csak jóval kevesebb mellékhatással?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 4. 07:32
11/14 anonim válasza:
Nem fogsz olyan gyógyszert találni,aminek kevesebb mellékhatása van,mint a Xanaxnak. Csak gyógynövényes,homeopátiás szereket.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát.
2013. ápr. 6. 22:27
13/14 Ian Catman válasza:
2-est nagyon vedd figyelembe! A különböző nyugtatók nem keverendők pl. az SSRI-kkel, amelyek hangulatjavítók, mivel dopamint, szerotonint stb. szaporítanak az agyban (pontosabban gátolják az újra visszavételt), ezek kizárólag vényre kaphatók és szakorvosi rendeletre, nem is írok le nevet (a fent leírt márkák egyike sem SSRI). Az SSRI gyógyszerek valóban hatásosak, de tudni kell egy csomó más körülményt is, ettől függően kaphatsz mondjuk triciklikus vagy más tipusút RECEPTRE. (Mondom, szerotonin vagy dopamin reuptake gátlók, és ezen szavak általában benne vannak rövidítve a nevekben is..) Viszont ezeket nem alkalomszerűen kell szedni amikor szorongasz, depressziós vagy, hanem több hét, mire kialakul a hatásuk. Akkor viszont tényleg hatnak, mivel megemelik a "boldogsághormonok" szintjét...de a leggyorsabb antidepresszáns ma is az alkohol, csakhát... tudjuk.
14/14 anonim válasza:
Én Rexetint kaptam rá. Közel 15 éve szedem és semmi mellékhatása nincs. Mondjuk nekem pánikbetegségre írták fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!