Szerintetek is egy romhalmaz az életem vagy csak én dramatizálom túl? 19/L
Úgy érzem, hogy az eddigi életem -a többi emberéhez képest- mert semmi értéket nem tudtam alkotni. 19 éves vagyok, el vagyok hízva, és nagyon boldogtalan, vagyis inkább jobb meghatározás az, hogy unatkozom. Végtelenül unom az életemet, mert soha nem történik semmi.
Nem volt soha semmi különleges hobbi. Talán azért sem, mert bármibe ha belefogtam azt kudarccal végződött, bár nem is küzdöttem soha semmiért, mert nem is fogott meg igazán vagy csak még több szenvedést okozott. Nagy elvárásaim vannak magammal szemben, aminek sorozatosan nem tudok megfelelni, de nem is akarok lejjebb adni belőlük.
Sajna, még egy konzervatív családba születtem. Édesanyám nagyon szigorú tud lenni, de nagyon szeretetteljes, apámmal pedig nincs a legjobb a kapcsolatunk, mert ő egy igazi sportoló és sosem kedvelte, hogy ilyen tunya vagyok, de azért ő is szeret. Bár a testvéreimmel nem épp rózsás a helyzet, úgy ahogy megtűrjük egymást. Amiért viszont nagyon dühös vagyok a szüleimre, hogy soha semmilyen irányba nem támogattak és nem hagyták konkrétan "lázadni" sehogyan se. Meggyőződésük, hogy egy ennyi idős gyereknek az egyedüli dolga otthon ülni és a tanulással foglalkozni. Nem ismerek semmit sem abból, amin más lányok már rég túljutottak vagy csak bármelyik korombelire nézek. Úgy érzem itthon nem tisztelnek, mert én vagyok a legfiatalabb és mindenki engem tapos a földbe, én meg hagyom is.
Az iskolában sem jobb a helyzet. Van néhány barátom, de nem hiszem, hogy értem tennék a kezüket tűzbe, habár én szerintem gondolkodás nélkül tenném azt. Sőt, akiről azt gondoltam, hogy a legjobb barátom, a saját kisebbségi koplexusa miatt gyaláz megállás nélkül és ebből nagyon elegem van. Ráadásul annak ellenére, hogy állítőlag már "felnőttek" vagyunk, a kinézetem és az eddigi élet vitelem miatt a viccelődések folyamatos tárgya vagyok. Annyira vágyom arra, hogy valaki végre egy kicsit felnézzen rám.
És ami szerintem nagy probléma, hogy imádok panaszkodni. Szerintem ezt is csak azért írom, mert épp támadt egy kis szabad időm. Megállás nélkül szenvedek, a személyiségemmel súlyos problémák vannak. De hiába próbálom, a legkisebb sértéstől már megint agóniában süllyedek. Gyakran gondolok arra, hogy ha ennyire értéktelen vagyok mindenki számára és én sem érzem magamat jól a bőrömben, érdemes-e folytatni. Tényleg ennyire kilátástalan egy olyan 19 éves élete, aki még semmilyen sportban, művészetben nem tudott kiteljesedni, vagy csak egy normális emberi kapcsolatot sem tudott kiépíteni, mert szörnyű személyisége van és még magát is idegesíti?
Változtass! Legalábbis próbálj meg, bármilyen nehéz is.
Én is hasonló cipőben járok, és ezt teszem, próbálok változtatni, nyitni az új dolgok felé. (bármilyen nehéz is az elején, eddig még egyik próbálkozásom sem bántam meg)
Új ismerősök,új hobbik,új kihívások,új ingerek,új emberek,új célok,új lehetőségek.
19 vagy,menj egyetemre messzi városba költözz koliba vagy albiba, kezdj mindent újból, amibe belefáradtál azt hagyd keress helyette mást.Bővitsd a látótered,és az élettered.Válts életmódot,fogyj le,sportolj,pihenj aktívan.
Szerintem nem dramatizálod túl, tényleg romhalmaz....
építs várat! Szép lassan
sztem is változtatnod kéne :szerezz új barátokat és próbálj azokkal is jóba kerülni akiket utálsz(már ha ők nem nyaggatnak de előfordulhat hogy nem magadért hanem a barátaidért utálnak mert én is így jártam),fogyj le és ne bizz azokban akik ezután hirtelen megszeretnek legalábbis a lányokban,és ne hagyd hoyg eletiporjanak .
Ja de azért a régi barátaidat is lehet hogy jobban meg kéne ismerned én úgy voltam hogy csak tettekel nem mertemn megvédeni őket de amikor láttam hogy valahányszo valaki miatt ici-picit is szomorú vagyok azt egyből meg akarták verni akkor én is így kezdtem reagálni és a kislányból aki a barátai háta mögé bújt kész nő lett aki odacsap annak aki a barátját bántja,ez persze nem esik nehezemre mert majdnam mindenkinél magasab vagyok és mivel adok magamra épp elégszer akad me rajtam a fiúk szeme.
bocs a litániáért.
Hát ilyen kérdés után minimum azt vártam, hogy apád meghalt, anyád alkoholista...
Nem lenne az életeddel semmi gond, ha egy kicsit a önsajnálat helyett tennél magadért vmit. Mondjuk ha zavar, hogy kövér vagy, akkor fogyjál le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!