Mi ez? Mitől van? Komoly problémám van, vagy csak én dramatizálom túl?
Mindig úgy érzem, hogy rólam van szó, engem néznek. Mindig azt hiszem, hogy van rajtam valami, vagy valamit csinálok a tudtom nélkül (pl magamban beszélek, úgy hogy nem veszem észre. Mármint ezt hiszem), és azért néznek. Ha megyek az utcán, és jön valaki mögöttem, vagy velem szembe, arról is azt hiszem, hogy valami rosszat akar nekem, meg akar támadni, ki akar rabolni. Ha valamit csinálok, és más is van ott, akkor mindig eszembe jut, hogy ebből baj lehet. Rettegek attól, hogy valaki kirabolja a lakást, amíg nem vagyok otthon. (pl ha tudja, hogy mikor dolgozok, vagy mikor vagyok iskolában, akkor addig kirabolják, és az üres házba jövök haza)Az is előfordult, hogy azt hittem, hogy akivel vagyok, az nincs is ott. Pl ha megyek egy barátommal valamerre, akkor megfordul a fejemben, hogy igazából egyedül vagyok, és őt csak odaképzelem, és magamban beszélek amikor azt hiszem hogy hozzá, és azért néznek. Vagy az egészet csak kitalálom. Ez annyira félelmetes! Mit csináljak? Mitől van ez?
19L
Hát. Szerintem Neked érezned kell, hogy mennyire súlyos is valójában a helyzet. Ha úgy érzed, hogy valóban az, keress fel egy pszichológust (ne pszichiátert!).
Az én véleményem az, hogy akinél komoly gondok vannak, az nem agyal azon, hogy igaz-e, amit lát, hanem egyszerűen valóságként éli meg a képzeletét, kétsége sem merül fel, hogy az nem úgy van.
Úgy gondolom, picit fáradt lehetsz, túl komolyan veszed a filmeket, és túl élénk a fantáziád. Ez utóbbit inkább valami praktikus hobbiban kellene kamatoztatni.:)
Ha valamivel gond van Nálad, akkor az az önbizalom. Szedd össze magad, és hamar elfelejtheted az egészet!
Mivel ezek a problémák gondot okoznak neked és megterhelnek, érdemes lenne utánajárni, hogy mi lehet a baj.
A helyedben elmennék egy pszichológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!