Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi ez? Mitől van? Komoly...

Mi ez? Mitől van? Komoly problémám van, vagy csak én dramatizálom túl?

Figyelt kérdés

Mindig úgy érzem, hogy rólam van szó, engem néznek. Mindig azt hiszem, hogy van rajtam valami, vagy valamit csinálok a tudtom nélkül (pl magamban beszélek, úgy hogy nem veszem észre. Mármint ezt hiszem), és azért néznek. Ha megyek az utcán, és jön valaki mögöttem, vagy velem szembe, arról is azt hiszem, hogy valami rosszat akar nekem, meg akar támadni, ki akar rabolni. Ha valamit csinálok, és más is van ott, akkor mindig eszembe jut, hogy ebből baj lehet. Rettegek attól, hogy valaki kirabolja a lakást, amíg nem vagyok otthon. (pl ha tudja, hogy mikor dolgozok, vagy mikor vagyok iskolában, akkor addig kirabolják, és az üres házba jövök haza)Az is előfordult, hogy azt hittem, hogy akivel vagyok, az nincs is ott. Pl ha megyek egy barátommal valamerre, akkor megfordul a fejemben, hogy igazából egyedül vagyok, és őt csak odaképzelem, és magamban beszélek amikor azt hiszem hogy hozzá, és azért néznek. Vagy az egészet csak kitalálom. Ez annyira félelmetes! Mit csináljak? Mitől van ez?

19L

2010. nov. 22. 06:09
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy minden nap többször is megfordul a fejemben az öngyilkosság. Nem akarok az lenni, azaz nem mindig, csak elgondolkozok rajta, hogy mennyivel jobb lenne az egész. Szerencsére nem merem megtenni. Ha pl jön mellettem egy kocsi, belegondolok, hogy most ki is ugorhatnék elé, de mégsem. Utána az van a fejemben, hogy ki is ugrottam elé, és már csak képzelem azt hogy megyek tovább mellette. Értitek. És komoly válaszokat szeretnék!
2010. nov. 22. 06:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát. Szerintem Neked érezned kell, hogy mennyire súlyos is valójában a helyzet. Ha úgy érzed, hogy valóban az, keress fel egy pszichológust (ne pszichiátert!).

Az én véleményem az, hogy akinél komoly gondok vannak, az nem agyal azon, hogy igaz-e, amit lát, hanem egyszerűen valóságként éli meg a képzeletét, kétsége sem merül fel, hogy az nem úgy van.

Úgy gondolom, picit fáradt lehetsz, túl komolyan veszed a filmeket, és túl élénk a fantáziád. Ez utóbbit inkább valami praktikus hobbiban kellene kamatoztatni.:)

Ha valamivel gond van Nálad, akkor az az önbizalom. Szedd össze magad, és hamar elfelejtheted az egészet!

2010. nov. 22. 07:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálam dettó ugyanez volt a baj!!!! Kaptam antidepresszánst, az segített. menj el egy pszichiáterhez.
2010. nov. 22. 13:35
 4/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, ez, hogy a barátomat csak beképzelem, és hogy autó elé ugrok, teljesen ugyanígy volt nálam is! Nálam volt derealizáció,(furán érzékeltem a külvilágot, álomszerű érzés) akkor gondoltam ilyen baromságokat.
2010. nov. 22. 13:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Mivel ezek a problémák gondot okoznak neked és megterhelnek, érdemes lenne utánajárni, hogy mi lehet a baj.

A helyedben elmennék egy pszichológushoz.

2010. nov. 22. 13:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez jó, hogy mindenki mást ír... :s
2010. nov. 22. 16:18
 7/8 anonim válasza:
0%
te jóó ég!!!!!!!!!!!!:O OMG xD hogy lehet hogy azt hiszed hogy akivel beszélgetsz az nincs is ott:O ez naon fura komoly bajod lehet
2010. nov. 22. 16:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Figyu, nekem volt ilyen tünetem, akinek nem volt, jó, hogy mást ír, csak találgatni tud, aki pontosan nem ismeri a dolgot, de ez természetes.
2010. nov. 22. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!