Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek amitől az ember a...

Szerintetek amitől az ember a legjobban fél az egyszer meg fog történni?

Figyelt kérdés

Esetleg álmodott is már róla, és retteg tőle, hogy megtörténik vele...régebben voltak is gondok, annyira félt, hogy megtörténik, ami mára elmúlt, de a félelem legbelül még ott van.

Vajon ez egyszer meg is fog történni?

2009. szept. 13. 00:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

hát, velem eddig majdnem minden megtörtént, amitől úgymond féltem..:D

az eddigi legsúlyosabb ilyen megtörtént félelmem óta (autóbaleset), elegem lett ebből az egészből, és mostéppen próbálok leszokni mindennemű rossz gondolatról...de ez elég nehéz, mert nem parancsolhatok annak, hogy mi az ami véletlen az eszembe jut..:S

2009. szept. 14. 01:43
 12/24 anonim ***** válasza:

Ugye te is lány vagy?:)

Nézd, nem kívánom lekicsinyleni az autóbalesetet, de ha az volt a legsúlyosabb, akkor a többi valószínűleg hétköznapi, bárkivel előfordulható dolog volt.

Ilyenektől mindenki fél, de ezek nem azért történnek meg, mert félünk tőlük. Egyszerűen egy rossz dolog megtörténésének esélye nem arányos a megtörténésétől való félelemmel. Te sem gondolhatod, hogy azért történnek veled hétköznapi rossz dolgok, mert félsz a megtörténésüktől.

Esetedben vagy hétköznapi dolgokról lehetett szó, vagy véletlen egybeesésekről. Egyébként a véletlen egybeesés is érdekes dolog.

Néha úgy érezzük, hogy hihetetlen, hogy valakinek véletlenül egybeessen sok meglepő dolog. De ha belegondolunk, nagyon sokan vagyunk, és ezért teljesen törvényszerű az, hogy valakivel megtörténjenek hihetetlennek tűnő egybeesések.

Tehát légy nyugodt te is! Abszurd dolog és semmivel sem igazolható az, hogy gondolatokkal magunkkal húznánk a bajt.

2009. szept. 14. 10:36
 13/24 anonim ***** válasza:

autóbalesetes vagyok. csak tudod ezek azért érdekes dolgok, mert mindig azután történtek, miután először az eszembe jutott.

ezmost elég abszurd lesz, de én pl világéletemben semmire sem voltam allergiás, majd egyszer eszembejutott, hogy én hogyélném meg ha allergiás lennék, és rájöttem, hogy szarul, és nemakartam allergiás lenni. kb 1-2 hónap múlva allergiás lettem, méghozzá csalánkiütéses allergia, amit máig nemtud senki, h mire is vagyok tulajdonképpen allergiás. és rengeteg ilyen dolog történt. és ez egy idő után baromi idegesítő. a kocsimat imádtam, álmaim autója volt, sosem féltem h baleset lesz, mert bÍztam magamban és a vezetésemben és sokan mondták h jól vezetek, biztonságosan. majd egyszer láttam neten egy autóbalesetes videót, és belegondoltam, hogy mi lenne ha ez velem történt volna....majd rájöttem, hogy az szarlenne...rá 2-3 hónapra autóbaleset, kocsi totálkáros.

igen, lány voltam.

2009. szept. 14. 12:16
 14/24 anonim ***** válasza:

Megint én...

Nézd, ha egy valaki rágondol arra, hogy milyen lenne, ha allergiás lenne, és még ezen a napon allergiás rohamot kap, majd másnap rágondol arra, hogy milyen lenne, ha balesetet szenvedne, és aznap balesetet szenved, akkor az nagyon meglepő. Ugyanis annak az esélye, hogy valaki kétszer is átéljen ilyen véletlen egybeesést két nap leforgása alatt, teljesen minimális. Azonban mivel nagyon sokan vagyunk a Földön, törvényszerű, hogy valakivel még ennyire meglepő dolgok is történjenek valahol! Gondolja csak a lottóra. Mindenkinek minimális az esélye a fődíj elnyerésére, valaki azonban mégis elnyeri.

Nos ezekhez a példákhoz képest a veled megesett véletlen egybeesésék valóban meglepőek, de nem csodálatra méltók és főleg nem bizonyító érvényűek.

Különben is, amennyiben összefüggés lett volna esetedben a dolgokra való rágondolás és azok megtörténése között, akkor kijelenthetnék, hogy az olyan mértékű félelem, amilyennel te féltél, a rettegés tárgyának pár hónapon belüli megvalósulását idézi elő.

Feltételezem, a kérdést feltevő lány még jobban retteg a nemi erőszak elszenvedésétől, azért neki a nemi erőszak elszenvedésére való rágondolástól számított még kisebb időszak alatt (mondjuk 3 hét alatt) kellett volna nemi erőszako elszenvednie...

A kérdése alapján ez mégsem következett be...

Tudom, hogy nem foglak tudni meggyőzni, de azért leírtam. :)

Volt egy a nemi hovatartozásodra vonatkozó kérdésem. Ezt azért kérdeztem, mert az a tapasztalatom, hogy a női psziché sokkal hajlamosabb a félelmekre és hasonlókra. És ez csak az esetek bizonyos részében magyarázható a nők gyengébbségével. Ugyanis pl a pókoktól vagy szellemektől félők között is kifejezetten nagy a lányok/nők aránya.

De egyébként édesek vagytok ezekkel a félelmeitekkel.:)

(Feltéve, ha ártatlanabb dolgokról van szó, mondjuk a szellemektől való félelemről.)

Egyébként én is hasonló allergiával küszködtem. Feltételezem, hogy ételallergiáról van szó. Nos sokáig nekem sem tudtak rájönni az okra, majd azt hitték, hogy rájöttek, de később kiderült, hogy tévedtek. Nekem egész egyszerűen bizonyos ételkombinációk tettek rosszat. Pl nem tett jót, ha rövid időn belül csokoládét/kakaót tartalmazó dolgot és almát ettem. Vagy ha kólát/vagy ilyesmit és még egyéb dolgokat rövid időn belül fogyasztottam.

2009. szept. 14. 12:56
 15/24 anonim ***** válasza:

És nyilván volt rengeteg olyan félelmed is, amely nem valósult még, csak mivel nem történtek meg, nem is jutottak az eszedbe a be nem teljesült rossz gondolatok.

Ha viszont megesik veled egy olyan rossz dolog, amellyek kapcsolatban volt korábban egy rossz érzésed, akkor az nyilván az eszedbe jut, legyen bármekkora is az azóta eltelt idő. Ebből viszont nem szabadna következtetéseket levonni.

2009. szept. 14. 13:00
 16/24 anonim ***** válasza:

autóbalesetes

én igazat adok neked, h ez képtelenség, h amire gondolok, az bekövetkezik. én nemvagyok ilyen beállítottságú, h hiszek az ilyen dolgokban.

de vanbennem egykis félsz, h vajon milesz a következő ilyen dolog. tudom, h képtelenség, és lehetetlen, és idegesítő h mindig csak a rossz....annyiszor képzeltem el már vmi jót, az bezzeg sohasem...

megfordult azis a fejemben, h nem bevonzom ezeket, hanem lehet h "előre látom" ez mégnagyobb képtelenség, tudom..:)

viszont, ez banális lesz, meg egyértelmű, de azért elmesélem. új autó az előző TK után, volt vele vmi kis probléma, mert fura hangja volt időközönként. a kerék felől jött. már csak kis idő kellett volna, hogy szerelőhöz menjen. én tudtam h ez a hang veszélyes...szerelő előtti egy napon, menet közben, kerék kitört. én tudtam, kb előre láttam h ezlesz, és féltem is tőle...ezért gyök2vel közlekedtem, ennek köszönhető h nemlett komolyabb baj. ha ez 50-60-nál történik, képzelheted...tudom, ez eléggé várható volt h egyszermajd lesz vmi baj, mert az a hang eléggé utalt rá, h bajlesz.

2009. szept. 14. 13:10
 17/24 anonim ***** válasza:

Feltételezem azonban, hogy nem csak arra gondoltál rá, hogy kitörik a kerék, hanem arra is, hogy ennek következményeként súlyos balesetet szenvedsz és ennek súlyos és visszafordíthatatlan következményei lesznek rád, esetleg másokra nézve.

Csak mivel súlyos baleset nem lett a dologból, el is felejtetted azt, hogy ettől is féltél, és csak az maradt meg benned, hogy a kerék kitörése miatt aggódtál.

Mint mondtam, a beteljesült rossz gondolatot megjegyezted, a be nem teljesültet nem.

Szólj, ha rosszul látom. :)

2009. szept. 14. 13:30
 18/24 anonim ***** válasza:

hú, igazából bele sem gondoltam h milyen következményei lehetnek egy kerék kitörésnek, úgy indultam el, hogy "csak még netörj ki, lécci".

persze tudtam, hogy ha egy kerék kitörik, akkoraz jár bizonyos következményekkel, és nemcsakúgy bumm, kitört, naésaztán. nekem bajom nemlett, szerencsére, elégvolt az azelőtti baleset. igazából én mindenre felvoltam készülve, nemtudom, h vajon szerencsétlen vagyok e a kocsikkal vagy szerencsés...mások aztmondják, inkább szerencsés, h ilyen dolgokat enyhébb sérülésekkel megúszok, előző baleset is nagyszerencse volt, h 2 oszlop között szálltam el, és úgy bele a betonkerítésbe, mentősök mondták ha oszlopba száll bele, akkor onnanmár kikell vágni...:S

a keréknél meg, hatalmas mákom volt, h éppen kikanyarodtam egy parkolóból, és gyök2vel mentem, mert már ígyis egy sávnyít csúszott át a kocsi jobbra, de szerencsére azegy megszűnő sáv volt, így autók nemmentek ott...

én már nemis tudom mitgondoljak erről, furcsa h ilyenek történnek velem, mielőtt rájuk gondoltam, de eddig mindig szerencsével, kisebb sérülésekkel úsztam meg a dolgokat. csak attól félek, h egyszer nemlesz ilyen szerencsém...

látom viszont h te eléggé ráálltál a témára, nemtudom, téged ez érdekel, vagy esetleg "szakértő" vagy :D

deha tudnál vmi pozitÍv tanáccsal szolgálni, h hogyan szoktassam le magamat ezektől a félelmektől, akkor azt szívesen fogadnám :D

2009. szept. 14. 18:00
 19/24 anonim ***** válasza:

Természetesen nem vagyok "szakértő", "a témára való ráállásnak" részemről tulajdonképpen két egyszerű oka van.

1 - Szívesen segítek egy kétségbeesett lánynak, ha módomban áll a segítés. Mondjuk lehet, hogy már nem is olvassa.:)

2 - Érdekelnek az ilyen jellegű problémák, ezért ha felmerülnek itt ilyenek, és ha nem túl igényesek (ilyenek itt nincsenek :D), továbbá ha úgy érzem, hogy érdemben hozzá tudok tenni az előttem elhangzottakhoz, akkor kinyilvánítom a véleményem.

Jó tanács? Annál jobbat, hogy próbálj meg racionálisabban gondolkodni, nem tudok mondani.

De ha nem sikerül, túl nagy baj akkor sincs, hiszen ezzel nem húzol magadra semmit sem. Bár a stressz nem egészséges.

Még egy érdekes gondolat, bár rézben már utalgattam rá:

Nézd, bizonyos esetekben hatása van a gondolkodásnak bizonyos dolgok kimenetelére (tanulás, gyógyulás-gyógyulásba vetett hit, vagy a már emlegetett görcsössé válás), viszont a gondolkodásnak csak akkor lehet befolyása, ha olyan dologról van szó, ami sikere vagy balsikere rajtad múlik. De ez csupán pszichika, nem valami megmagyarázhatatlan rehtélyes dolog.

Az meg, hogy gondolkodással be lehessen folyásolni egy nemi erőszak megtörténését vagy egy kerék kitörését, teljesen képtelenség.

:)

2009. szept. 14. 20:38
 20/24 anonim ***** válasza:
képtelenség, én tudom. nemis ezt mondom h én folyásolom be, h kitörik a kerekem, vagy beleszállok egy betonkerítésbe, vagy allergiás leszek. hanem vmi felsőbb erők (ez hülyén hangzott), vagy lehet h ezek csak figyelmeztetések? a közelgő bajra? ezígy nemlehetséges? ezmég nemis hangzik olyan hülyén...vagyigen?:)
2009. szept. 14. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!