Melyek azok az italok, amelyek nagyon hamar az ember fejébe szállnak? Mi üt a legjobban? Esetleg keverve v valami hasonló?
Ha decinként iszod a töményet az elég jól beüt.
Vagy ha ennyire nincs pénzed (mert más magyarázatot nem látok ilyen kérdésre) akkor vegyél teszkóban ötliteres ócsó'bort, aztán nyomjad befelé amíg magadnál vagy. Az sem "mérgezőbb", mint más olcsó ital, aránylag sok szőlő van benne:)
nem, nem az az oka, h jól be akarok rúgni és nincs pénzem :)
de érdekes elmélet...am esetleg, ha tudtok még ilyen koktélokat, amiknek szintén magas az alkoholtartalma, az is jöhet :)
Szerintem semmikép ne keverd, mert az csak a gyomrodat terheli jobban, nem az agyadat...:D
egyébként célszerű valami pálinkát használni erre a célra.
Az alkohol mennyisége szerintem 50-60 % közt legyen, az már nem gyenge, de nem marja úgy a torkod, mint pl egy 80 %os abszint, vagy a lengyelek 90+ %-os spiritusza...
50-60as intervallumban van pl Tatranský čaj(szlovákiai pia), elég finom, viszont nem éppen olcsó. Magyarországon talán Tatratea néven forgalmazzák.
Esetleg van néhány 60%os abszint is.
10-12 feles szerintem egy átlagembernek elég ahhoz hogy berúgjon.
Ha érzékeny a gyomrod, akkor javaslom a vodkát. Nincs se íze se szaga(legalábbis a rendes vodkának), nem irritálja annyira a gyomrot. Hátránya, hogy gyengébb, ezért többet kell belőle inni.
Egészségedre :)
Na ez szétb*** az biztos:P Ennél keményebbet 8 év alatt nem ittam. Ja, és még sosem hánytam tőle. Ami nem jelenti azt, hogy nem is lehet:D
Az abszint része problémás, mert itthon mindenféle szemetet árulnak (ami mondjuk nem is abszint, csak ráírják), szóval vagy ánizslikőrt használj (Absente, Ricard Pastis, esetleg Pernod), vagy a Mammutban van Vom Fass üzlet (meg valahol Győrben is), ott adnak ehhez megfelelő abszintokat kimérve. Gagyival is megpróbálhatod, csak úgy nagyon száraz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!