Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek amitől az ember a...

Szerintetek amitől az ember a legjobban fél az egyszer meg fog történni?

Figyelt kérdés

Esetleg álmodott is már róla, és retteg tőle, hogy megtörténik vele...régebben voltak is gondok, annyira félt, hogy megtörténik, ami mára elmúlt, de a félelem legbelül még ott van.

Vajon ez egyszer meg is fog történni?

2009. szept. 13. 00:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

van rá esély. de nem azért fog megtörténni, mert félsz tőle. ha csak így lenne, elkezdenék félni tőle, hogy valahonnan száz millió öröklök. :)

az életet nem érdekli, hogy mitől félsz, az csak önti a sz*rt, te meg állod.

2009. szept. 13. 00:21
 2/24 A kérdező kommentje:
Igen, tudom persze igazad van. Csak ez így bennem van, hogy rettegek tőle és, hogy már annyira, hogy "emiatt" megfog történni, tudom hülyén hangzik,de nem tudom jól elmagyarázni, hogy h értem :/ :)
2009. szept. 13. 00:25
 3/24 anonim ***** válasza:
Magadra húzod a bajt. El kell hessegetni a rossz gondolatokat. Meg lehet tanulni! Járj jógázni!
2009. szept. 13. 00:28
 4/24 anonim ***** válasza:
Mitől félsz ennyire?
2009. szept. 13. 00:29
 5/24 A kérdező kommentje:

Igaz ettől minden lány fél, nem vagyok kivétel, de én valamiért ettől nagyon rettegek...az erőszaktól, hogy megyek az utcában vagy valahol és elkapnak és megerőszakolnak...nem a haláltól, v h utána mi történne, ha nem az erőszaktól...régebben még fényes nappal sem mertem végig menni az utcában, mert a munkások mindig beszólogattak, fütyültek... vagy kocsiból kinéztek, dudáltak...persze ezek valamilyen szinten minden napiak, de bennem ez valamiért még is bennem van, álmodtam már ilyenről is , h megtörténik velem, vagy ismerőseimmel.

Na jó most biztos tiszta hülyének néztek :) :/

2009. szept. 13. 00:35
 6/24 anonim ***** válasza:

csak közlöm, ugyanezzel a problémával nem vagy ám egyedül... ugyanettől félek énis... :/

16/L

2009. szept. 13. 16:18
 7/24 anonim ***** válasza:

Be kéne íratkozni valami önvédelmi tanfolyamra. Addig hiába rettegsz! Mindenesetre tarts sprayt a táskádban, és ha támadnak fújj! Kést ne, mert kicsavarják a kezedből. A kulcsot úgy fogd, hogy ütni tudj vele! Ne nagyon mászkálj egyedül sötét utcán!

[link]

[link]

Jobb félni, mint megijedni.

Van valami gondod a szexualitással esetleg? Mert az is okozhatja a félelmet!

2009. szept. 13. 17:05
 8/24 anonim ***** válasza:
Eddig tapasztalataim ezt igazoljak, sajnos.
2009. szept. 13. 21:36
 9/24 anonim ***** válasza:

Ha pl pincérnő lennél, és rettegnél a tányérok elejtésétől, akkor megtörténhetne, hogy ez miatt tényleg görcsössé válnál, és ilyen esetben a rossz gondolatokkal tulajdonképpen előidézhetnéd a bajt.

Vagy van ilyen ún önbeteljesítő jóslat is. Pl elhiszed, hogy nem tudsz megtanulni valamit, és ez meg is látszódhat a teljesítményeden.

A te eseted viszont más. Sőt, a nemi erőszaktól való félelmed miatt kerülöd az este egyedül való járkálást, amivel minimalizálod a nemi erőszak általad való elszenvedésének esélyét.

Tehát megtörténhet az, hogy valaki negatív gondolatok hatására görcsössé válik és megesik vele valami kellemetlen dolog, de ilyen esetben is arról van szó, hogy az adott személlyel a görcsölés miatt történt valami kellemetlenség, és nem arról, hogy magára szívta volna a rossz erőket vagy hasonló képzeletbeli dolgokat.

Szóval nyugi! Nem egészséges a rettegés, de a rettegés miatt nem leszel nemi erőszak áldozata. Ebben biztos lehetsz! Remélem, ennek hatására azért megnyugszol kicsit és a rettegésed is enyhül kicsit.

Hiszen nincs is rosszabb annál, mint amikor az ember attól retteg, hogy a rettegés miatt fog megvalósulni a félelme. :)

2009. szept. 14. 00:06
 10/24 anonim ***** válasza:

Még mindig én...

Egy kissé eltérő, de ugyanakkor részben az általad felvetett problémához fűződő dolog.

Sokan mondják azt egy rossz dolog átélése után, hogy nekik már a baj megtörténése előtt is rossz érzésük volt. Ebből pedig sokan azt a következtetést vonják le, hogy magukra szívták rossz gondolatokkal a bajt.

Nos, valóban előfordul az, hogy az embernek valahova való elmenés előtt rossz érzése van és utána történik valami.

Mégsincs ebben semmi megmagyarázhatatlan vagy csodás dolog!

Ugyanis az embernek számtalanszor van rossz érzése, a rossz viszont csak néha történik meg. Amikor nem történik meg, akkor az ember el is felejti, hogy rossz érzése volt. Azonban ha az emberrel történik valami ilyen érzés után, akkor az embernek rögtön az eszébe jut, hogy rossz érzése volt, és naivan azt hiszi, hogy ő ezt előre megérezte. A valóságban szó sincs erről.

Csak annyi történik, hogy az embernek sokszor van rossz érzése, de ha ez beigazolódik, akkor az eszébe vág, hogy rossz érzése volt, ellenkező esetben azonban nem.

2009. szept. 14. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!