Őszintén, csak engem idegesít ez nagyon?
Mostanában nagyon divatos ezt az embert emlegetni, ha valakinek valamilyen lelki baja van:
http://www.youtube.com/watch?v=HFmQTT87nmc
Marha idegesítő! És általában az is, ha azzal próbálják vigasztalni a nyomurultakat,hogy "látod, másnak sokkal rosszabb és mennyivel boldogabb" Kiakasztó. Ez a figura is tök ellenszenves, nyilván hatalmas lelki válságát próbálja ellensúlyozni ezzel a mesebeli felfogással.
Ó, hát ezt régen is divat volt belinkelni!
Amúgy szerintem sincs vele gond, pláne, ha valakit sikeresen megérint, elgondolkodtat. Hisz ez nem fricska akar lenni, hogy "látod, másnak sokkal rosszabb és mennyivel boldogabb", hanem egyfajta jó példa, hogy a szarból is lehet aranyat csinálni, csak rajtad múlik. Ráadásul sokaknak több esélyük van az állapotuk változtatására, minthogy ez a fickó karokat, lábakat növesszen. Tehát inkább ezt akarja üzenni, hogy "ő így is boldog tud lenni (a hosszú szenvedés után), nekem akkor miért ne sikerülne?" Nyilván meg volt neki a hatalmas lelki válsága, ez nem kétség, de miért ne lehetne sikeresen túl rajta, most hogy meg van az életcélja, van szerelme, barátai, pénze stb.?
Szerintem ez akkor idegesítő, ha személyesebb jó tanácsot, beszélgetést, egyáltalán nem kapsz a gondodra, csak hogy "nézd meg ezt az embert!", akkor elhiszem, hogy nem vagy tőle elragadtatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!