Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most őszintén, titeket nem...

Most őszintén, titeket nem idegesít ha a gyerek nem eszik? Többi lent.

Figyelt kérdés
Lányom most lesz 9 hónapos...! Kijött a harmadik foga, és most küzd a negyedikkel! Szóval egyértelmű hogy a foga miatt nem eszik! Vallom azt az elvet hogy, hogyha nem kér többet nem erőltetem! De ma már ki voltam :( alig akart valamit enni! Szinte komolyan mondom semmit! Tudom én hogy nem éhezteti ő magát szándékosan de én annyira de annyira aggódok :( Gondolom ilyenkor ti is kivagytok! Ráadásul ha egy kis puffancs lenne lehet nem ennyire enne a fene de hát nem.... igazi filigrám testalkatú a gyerek :( Így is azzal kezdik az okos öreg rokonok, hogy eszik ez a gyerek rendesen??.... vááá!

2012. ápr. 1. 21:48
 1/9 anonim ***** válasza:
De én is kivagyok ha nem eszik,kilöki a kezemből,a kezével eltakarja a száját..húú néha a falat kaparnám,most 11 hónapos a kisfiam
2012. ápr. 1. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Én ma 2x tudtam megetetni 5 helyett, természetesen már bőgtem, annyira ki vagyok emiatt. :( Teljesen mindegy, mit adok, semmit nem eszik meg.. Én meg csak öntöm ki a sok drága kaját. :(
2012. ápr. 1. 21:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem ez sosem zavart. Jól "ki vannak találva" a gyerkőcök, egy fognövés miatt nem fogja magát "éhen veszni hagyni", annyi tartaléka meg még egy filigrán gyereknek is van, amennyi ehhez kell.

Természetesen meg kell próbálni segíteni, amennyire megy: étel pürésítése, kedvenc ételek adása ilyenkor.

Ha amúgy is pürét eszik, megpróbálhatod felhígítani, és pohárból itatva adni, úgy nem érintkezik az ínyével a kanál.

Esetleg Dentinoxxal bekenni az ínyt 5 perccel evés előtt. Ilyesmi.

Ha még szopik, akkor meg nem kell aggódni akkor sem, ha egy falatot sem fogad el.

Kitartás, nem tart örökké!

2012. ápr. 1. 21:58
 4/9 xStefix ***** válasza:

Enyém 4 éves lány, de az utóbbi időben ő is rendszeresen diétázik.. önállóságból, hisztikéből, elfoglaltságból, ki tudja, miért.

Jóideig én is idegeskedtem rajta, de ma már csak akkor húzom fel magam, ha bárki más pattog, hogy miért nem eszik. Mondtam is valamelyik nap: csövet dugjak a torkába és tömjem meg? Neeem. Nem a rendszerességgel és a kínálással van a gond, mert az megvan. Ő egyszerűen ilyen típus, nem akkor eszik, amikor én akarom. (Egyébként volt honnan örökölni, ha épp, apukája dettó..)

Szóval, Kérdező, hagyd rá és bízz meg az ő kis érzékeiben. Tudja ő, mit és miért csinál éppen úgy, ahogy. A fogzás nagyon kiborító tud lenni...

2012. ápr. 1. 22:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Persze, hogy ráhagyom én.... Írtam is hogy az az elvem hogy ha nem kér hagyom had menjen játszani! Csak mikor így este végig gondolom az az napi adagját... hááát na akkor tudnék sírni :'( Írjak valaki hogy itassam úgy nem ér az ínyjéhez a kanál..... Nem nem, nem azzal van a gond hogy hozzá ér a babák ínyjéhez a kanál stb. hanem azért nem fogadják el mert bizonyos ételek csípik az ínyjét...! Pl. a joghurtot is kanállal kapja, azt hál'isten eszi..! Na de akkor tényleg mindegyikőnket próbára tesznek ezek a fogak..! Köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. ápr. 1. 22:43
 6/9 anonim ***** válasza:

4 és fél éves a fiam, 2 a lányom

az elején aggódtam h úritsten nem eszik, és inni se akar. De aztán úgy voltam vele, ok hagyom. Nasi nincs, vannak főétkezések, és kicsik- ha olyankor esznek jó, ha nem nem.

Meg aztán eszembe jutott, h a húgom, borzasztó rossz evő volt. Az anyánk állandóan könyörögte bele a kaját, az eredmény, h mai napig alig eszik valamit, és a gyomra tropára ment 25 évesen.

2012. ápr. 1. 23:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Az enyém 20 hós elmúlt, és lassan 3 hete csinálja a fesztivált az evéssel. Mondja, hogy nyamnyam, amikor meglátja a kaját, tehát éhes. Amikor közelítek a kanállal, fordítja a fejét, sokszor még a hideg is kirázza. Már én is túl vagyok egy-két kiboruláson, kaja kiborításon, és nem tudok okos lenni.
2012. ápr. 2. 07:24
 8/9 xStefix ***** válasza:
Utolsó: nem lehet, hogy szeretne egyedül enni és azért nem kell neki, mert te adod?
2012. ápr. 2. 09:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. aug. 13. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!