Most őszintén, titeket nem idegesít ha a gyerek nem eszik? Többi lent.
Engem ez sosem zavart. Jól "ki vannak találva" a gyerkőcök, egy fognövés miatt nem fogja magát "éhen veszni hagyni", annyi tartaléka meg még egy filigrán gyereknek is van, amennyi ehhez kell.
Természetesen meg kell próbálni segíteni, amennyire megy: étel pürésítése, kedvenc ételek adása ilyenkor.
Ha amúgy is pürét eszik, megpróbálhatod felhígítani, és pohárból itatva adni, úgy nem érintkezik az ínyével a kanál.
Esetleg Dentinoxxal bekenni az ínyt 5 perccel evés előtt. Ilyesmi.
Ha még szopik, akkor meg nem kell aggódni akkor sem, ha egy falatot sem fogad el.
Kitartás, nem tart örökké!
Enyém 4 éves lány, de az utóbbi időben ő is rendszeresen diétázik.. önállóságból, hisztikéből, elfoglaltságból, ki tudja, miért.
Jóideig én is idegeskedtem rajta, de ma már csak akkor húzom fel magam, ha bárki más pattog, hogy miért nem eszik. Mondtam is valamelyik nap: csövet dugjak a torkába és tömjem meg? Neeem. Nem a rendszerességgel és a kínálással van a gond, mert az megvan. Ő egyszerűen ilyen típus, nem akkor eszik, amikor én akarom. (Egyébként volt honnan örökölni, ha épp, apukája dettó..)
Szóval, Kérdező, hagyd rá és bízz meg az ő kis érzékeiben. Tudja ő, mit és miért csinál éppen úgy, ahogy. A fogzás nagyon kiborító tud lenni...
4 és fél éves a fiam, 2 a lányom
az elején aggódtam h úritsten nem eszik, és inni se akar. De aztán úgy voltam vele, ok hagyom. Nasi nincs, vannak főétkezések, és kicsik- ha olyankor esznek jó, ha nem nem.
Meg aztán eszembe jutott, h a húgom, borzasztó rossz evő volt. Az anyánk állandóan könyörögte bele a kaját, az eredmény, h mai napig alig eszik valamit, és a gyomra tropára ment 25 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!