Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az öngyilkosság segíteni fog,...

Az öngyilkosság segíteni fog, megoldhatom vele az életem?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok.

A családomtól semmi törődést, szeretetet nem kaptam, nincs bennem semmi érzelem, érzékenység.

Nincsen semmi élvezet az életemben, és én nem akarok így élni.

Minden nap sokszor, nagyon sokszor megfordul a fejemben, hogy nincs értelme annak hogy élek.

2013. febr. 25. 18:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%
ha öngyilkos leszel nem oldasz meg semmit csak elmenekülsz a problémák elől. Azzal oldasz meg vmit ha teszel a saját boldogságodért és kis célokat tűzöl ki amiket el is érsz
2013. febr. 25. 18:44
 2/23 anonim ***** válasza:
Hát talán ha kicsit bővebben írnál magadról, többet lehetne segíteni!
2013. febr. 25. 18:44
 3/23 A kérdező kommentje:
Soha senkinek nem voltam fontos. Senki soha nem keresett, érdeklődött irántam, kereste volna a társaságom. Sem fiúk, sem barátnők, sem a család.
2013. febr. 25. 18:45
 4/23 anonim ***** válasza:
lány vagy?
2013. febr. 25. 18:45
 5/23 A kérdező kommentje:

De miért van ez így??! Ha megismerkedem egy férfival, mindig ugyan az a történet: először "lenyűgözöm" rögtön hív, sms-t küld, aztán a 2. (maximum a 3.) találkozó után az érdeklődés megszűnik.

Barátnőim (nagyon kevés van), sosem érnek rá hogy találkozzunk, mindig minden fontosabb (még szülinapomon is).

Családomtól sosem kaptam semmi kedves szót, csak mindig a rosszat hogy ezt-meg-azt nem jól csinálom, nem vagyok elég jó stb.

2013. febr. 25. 18:47
 6/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is hasonló problémám van. Ha van kedved beszélgetni akkor nyugodtan írj.

2013. febr. 25. 18:47
 7/23 anonim ***** válasza:
én is így vagyok ezzel,mégsem akarok öngyilkos lenni,inkább megpróbálok erőt gyűjteni,ha a családomtól nem kapom meg amire szükségem van megteremtem a saját életemet,a saját családommal de sosem adom fel és nem hagyom hogy az élet győzzön,inkább benne maradok a "játékban"és megpróbálom magam irányítani,az öngyilkosság meg sosem megoldás
2013. febr. 25. 18:53
 8/23 anonim ***** válasza:

Engem mindig az tartott vissza az öngyilkosságtol ,hogy tudom azt ,ha magam végzek az életemmel amihez nincsen jogom hiszen minden ember céllal születik akkor az örök semmibe távozik a lelkem ahol az örök magány egyedüllét unalom csend fog körbe venni. Úgy gondolom tehát ,hogy egy 70 évet kibírok itt a földön akár mennyire rossz is az életem(amiért általában én vagyok a hibás) ,majd dolgom végeztével beteljesítvén a sorsom tovább léphetek egy jobb helyre ahol talán a bűneimet esélyem lesz kijavítani.

Szóval az öngyilkosság nem megoldás. Én is azon vagyok ,hogy találjak egy társat magam mellé akit átölelhetek,szerethetek,reggel mellette ébredjek és legyen ő a társam azon az úton amit nekem osztott a sors, mindeddig hiába..

22/f

2013. febr. 25. 19:05
 9/23 anonim ***** válasza:
Velem, se nagyon törődnek/törődtek, szoktak, mindig is törődtek, de sosem fordítottak rám akkora figyelmet amire szükségem lenne (vagy amekkorára minden embernek szüksége lenne). A családomból csak az anyám foglalkozik velem, de neki is van más egyéb dolga, és többnyire nagyon fáradt, beteg is, meg már nem is olyan fiatal (60 éves). barátaim sincsenek, csak ismerőseim, de azok se foglalkoznak velem. És hát, lényegében, nagyjából ugyanaz a bajom, mint neked. Én is szinte napi szinten, többször gondolok az öngyilkosságra és arra, hogy én így nem akarok élni, de mindig eszembe jut hogy az öngyilkossággal csak menekülnék a probléma elöl, és az is hogy egyszer már elhatároztam, hogy megteremtem magamnak a saját boldogságom, nem menekülök, hanem itt maradok és játszani, küzdeni. Nézd az életet a pozitív oldaláról, még ha az a pozitív nagyon apró is. Ha szeretnéd, akkor írhatsz is nekem, beszélgethetünk róla. :) 16/L
2013. febr. 25. 19:05
 10/23 anonim ***** válasza:
A társ az csak egy társ. Nem csak ő jelenti a világot. Egyedül is meg kell tudni birkózni a dolgokkal, mert nem állhat mindig valaki mögöttünk. Tudom, hogy így van, nekem sincsen barátom! De 22 évesen nem fogom azt mondani, hogy ezért megölöm magam. Családtag, bárki csak van akire számíthatsz!
2013. febr. 25. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!