Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tört már rátok ok nélkül...

Tört már rátok ok nélkül halálfélelem? Hogyan küzdöttétek le, hogy ne tegye tönkre a mindennapjaitokat?

Figyelt kérdés
2013. febr. 20. 21:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag majdnem mindenki van így élete egy-egy időszakában, amit sok minden kiválthat. Hipochonder hajlamú embereknek az egész életét végigkísérheti :-((

Leküzdeni nem egyszerű, mert - már a szóból is adódik - ez megküzdést jelent, szembesülést a félelmed tárgyával. Van úgy, hogy az ember úgy küzdi le, hogy átmegy rajta, sokszor akaratán kívül, egy-egy baleset, szívinfarktus stb okán, aztán újjászületik és eszébes se jut ezen gondolkodni többet.

Amúgy ha az ember nem akar szembesülni a halállal, akkor valahogy meg kell feledkezni róla. Belefeledkezni dolgokba, munkába, szerelembe. Azaz a halálfélelem másik jó ellenszere az, hogy teljes életet próbálunk élni. Persze ez nem megy vezényszóra.

Ha tényleg tönkreteszi a mindennapjaidat, de egyébként nem vagy beteg (akkor:orvos), keress fel egy jó pszichológust, esetleg - ha hívő vagy - lelkészt, papot.

2013. febr. 26. 08:21
 12/19 anonim ***** válasza:
A jelenség neve, pánikbetegség. Orvoshoz kell vele menni mert rosszabbodni fog, annyira, h az utcára sem mersz majd kimenni. A vége az öngyilkosság. SOS kezelendő
2013. febr. 26. 10:25
 13/19 glaslo1 ***** válasza:

Pánik syndroma!-az ilyen panaszokat a gengszter váltás előtt "szimulánsnak neurogén eredetűnek minősítették!Majd a Svéd

módszer alapul szolgáló dokumentáció alapján igen is egy egyre súlyosabb tüneteket produkáló kisagyi zavarral kell, hogy szembe nézzünk.Kezdetben valóban infarktustól kezdve sok egyéb tünetet produkál mely természetesen halálfélelemmel társul! Már ekkor IDŐBEN" PSZYCHIATERT KERESS FEL! Még tud nagyban segíteni.Relaxálni egészen alfáig..stb.-Nem kell azonnal gyógyszeresen sedálni csutkára magad és rendbe fogsz jönni! Amennyiben ezeket elhanyagolod bizonyos szervi panaszok felé fognak orientálódni a tüneteid majd valósan AZZÁ IS VÁLNAK!-pl: szívritmus zavar, extra systolia, magas vérnyomás,pitvar fibriláció , esetenként kamrai....ez csupán egy piciny része amely bekövetkezhet és valóban komoly szervi problémákat okozhat, a szervezeted bármely területén!

--FELTÉTLEN KERESS EGY PSZYCHIATERT ÉS BIZTOS GYÓGYSZER MENTESEN IS GYÓGYÍTHATÓ A PANASZ!--én tudom mert fibrillációval kell éljek és ezeket már cak gyógyszeresen lehet blokkolni!--JOBBULÁST ERŐT EGÉSZSÉGET!

2013. febr. 26. 12:14
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem az vált be, hogy meditálni kezdtem és mivel látni véltem, mi van odaát, már egyáltalán nem volt mitől tartanom. Ha pedig nem fél az ember a haláltól, akkor a halálfélelme is okafogyottá válik. Működik a dolog!
2013. febr. 27. 00:25
 15/19 benedekzsolt válasza:
Az ima segít. Isten megadja a választ, ha nyitott szívvel és hittel kéred!
2013. febr. 27. 07:01
 16/19 ilduska340 válasza:
Szia rám már tört ok nélkül halálfélelem, csak pár percre, de próbáltam elterelni a gondolatomat. Légy erős bízz magadban és abban, hogy nem történhet semmi baj tudom, hogy ez most egyszerűen hangzik, sajnos én is stressz oldót+ nyugtatót szedek és valamikor így is elő jön. Ezt nehéz leküzdeni főleg, ha minden nap rád tör, próbálj meg a szeretteiddel beszélgetni. Sajnos mindenki egyszer meghal és szerintem az a normális, ha félünk attól, hogy utána mi már nem létezünk élvezd ki a nap minden percét tudom ám, hogy nehéz. Én megértelek sajnos olyan pánik rohamaim voltak legalább félévig, hogy nem volt nyugalmam,picit törődj magaddal és, ha nem vagy halálos beteg ne gondolj még arra, hogy meghalsz!
2013. febr. 27. 16:43
 17/19 grumika válasza:

Sajnos pánikbeteg lettél. Mindenképpen foglalkozni kell vele, különben még jobban elhatalmasodik rajtad és tönkre teszi az életed.

Sajnos előfordulhat, hogy a tested olyan tüneteket produkál, mint pl infarktus, agyvérzés és további olyan valósnak vélt tüneteket amik pusztán az elme játéka a testtel.

Mindenképpen szakemberhez kell fordulni, de semmiképpen olyanhoz aki különféle antidepresszánsokkal és nyugtatókkal kezel, mert az egy kiszolgáltatott helyzetet teremt az amúgy is problémás elmének.

SZÓVAL GYÓGYSZERT NE!!

Amelyik doki ragaszkodik hozzá az hagyd ott és az kezelés előtt kérdezz erre rá.

Ami szintén nagyon fontos az életmód változtatás!

Sportolj sokat! járj társaságba, legyen hobbyd, ne legyél sokat egyedül.

gyógyulást kívánok!

2013. febr. 28. 09:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem csak ha gyakori... azonnal fordulj orvoshoz... ok nélkül nem törhet rád.
2013. febr. 28. 13:00
 19/19 anonim válasza:

#7 -es válaszolónak!

Köszönöm Eszti amit mondtál nagyon sokat segített és elmúlt a halálfélelmem! :) Örömmel teli szép napot kívánok és egészséggel teli életet! :) Szia. :)

2014. júl. 31. 02:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!