Van köztetek pánikbeteg aki nagyon szenved, vagy tud tanácsot adni, esetleg valami légzőgyakorlatot ajánlani?
Nálam általában klausztrofóbiával vagy lámpalázzal függ össze a dolog. Az szokott segíteni, hogy becsukom a szemem, leülök, és valami monoton, lassuló ritmusú dologra gondolok, pl. lassuló ütemű dobszó, vagy valami egyszerű, ritmusos vers.
Ezzel sikerül elhatárolódni a kiváltó októl. Általában a túlaktív fantáziám ment meg, ilyenkor igyekszem fejben az adott szituációt valami fikcionáclisra kivetíteni. Mondjuk elképzelem, hogy én vagyok a színész aki a karaktert játsza, aki a valóságban én vagyok. Így könnyebb kontrollálni.
Először is nézesd meg a pajzsmirigyedet, ugyanis ha nem jó a hormonszinted, az befolyásolhat és okozhat pánikbetegséghez hasonló szorongásos állapotokat.
Ha ezt kiszűrted, akkor el kell dönteni, hogy rosszabbodik a helyzet, vagy sem. Milyen gyakran, milyen hosszan és pontosan miként törnek rád a rohamok. A halálfélelmet (és az ezzel járó pánikot) az agy szerotonin termelődésének leállása okozhatja. Ezt sajnos csak gyógyszeresen (dilibogyókkal :-)) lehet kezelni, ami ugye nem veszélytelen, hosszú távon kell szedni és persze gyönyörű mellékhatásai is vannak.
Mindenesetre ha elsőként orvos (pszichiáter), ő majd elküld hormonvizsgálatra és ha nem az, akkor továbbvisz a helyes úton.
Ma reggel meg volt a vérvétel, úgyhogy hamarosan kiderül ha más a baj. Egyébként a kardiológiám is negatív volt, pedig olyan ritmuszavarokat érzek, hogy le sem tudom írni.. :S
A baj az, hogy pszichiáterem már van és már majdnem egy hónapja szedem a dilibogyókat... Nem tudom remélnem kéne e, hogy esetleg más bajom van, ami könnyebben gyógyítható...viszont elég nagy trauma ért, ahhoz, hogy pánik legyen valójában..sajnos..
Szia sajnos én is tudom mit érzel :) a ritmuszavar nálam is szokott jelentkezni azt mondják a stressz okozza. A pánik ellen amikor rámtör megfeszítem az összes izmomat összeszorítom a fogamat 3 másodpercig beszívom a levegőt 5 másodpercig kifújom. Na ez megy nekem kb egy percig aztán annyira megijedek hogy elfelejtek mindent kikapcsol az agyam és csak úgy vagyok.
Nem tudom beszéltél e már pszichologussal mert láttam hogy gyógyszert már szedsz. Ha még nem voltál csak ajánlom hogy keress egyet nekem egy kicsit segített (:
Kívánom hogy gyógyulj meg !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!