Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van köztetek pánikbeteg aki...

Van köztetek pánikbeteg aki nagyon szenved, vagy tud tanácsot adni, esetleg valami légzőgyakorlatot ajánlani?

Figyelt kérdés
Jó lenne beszélgetni valakivel aki tudja mit érzek, nagyon szenvedek és nem látom a kiutat...

2012. júl. 31. 22:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kardiológus megvizsgált és vérképet is csináltak. Semmi.

Édesanyámmal beszéltem telefonon egyik este, éjszakára ment dolgozni. Néhány óra múlva telefonáltak, hogy összeesett a munkahelyén és meghalt. 45 évesen, teljesen egészségesen. Én 26 vagyok. Néhány nap múlva kezdődött. Na, kérem szépen ezzel mit lehet kezdeni?

2012. aug. 2. 20:47
 12/16 anonim ***** válasza:
amikor az én nagyim meghalt, a pszichológus felajánlotta, hogy befeküdhessek egy lelkibeteg gondozóba. érdemes lenne utánanézned, lehet.
2012. aug. 2. 20:50
 13/16 ibanezb válasza:
Először is részvétem, nagyon sajnálom. Egyik barátomnak az anyukája is megszédült, összeesett, később kiderült, agyvérzése volt, de szerencsére megműtötték és felépült, bár hosszadalmas volt. Akkor a kiváltó ok már megvan, teljesen természetes a pánik, hiszen "testközelbe" került a halál, hogy nem olyan biztos, hogy majd 80 évesen, de akár holnap is jöhet.. és ez sajnos igaz... nem tudom, de szerintem semmiképp se gyógyszerezz, az nem fogja sem anyukádat visszahozni, se téged meggyógyítani... én első körben azt mondanám, keress egy normális orvost, aki gyógyszerek nélkül tud segíteni, esetleg valami csoportterápia, hasonló traumán átesett emberekkel, hogy érezd, nem vagy egyedül... nekem is vannak nagyon rossz napjaim, és furcsa mód én találtam egy egész elfogadható megoldást... mások vidám dolgokra próbálnak gondolni, csinálni valami hasonlót, betenni egy vígjátékot... nekem viszont az jön be, hogy beteszek egy olyan filmet, ami rávilágít, hogy mennyivel rosszabb is lehetne, ld. A belső tenger, Szkafander és pillangó, The help, Precius, talán ha ezek közül láttad valamelyiket tudod, miről beszélek... és akkor valahogy napokig, akár hetekig eltelek azzal az érzettel, hogy mit "rinyálok" én, akinek van hol lakni, enni, nem adnak el az utcára a testem árulni (letiltotta a rendszer azt a szót) :-) már 8 éves koromban, vagy nem vagdosnak szét egy rozsdás szikével ott alul pár évesen, csak mert oda születtem és aztán 12 éves koromtól nem szülöm évente a rahedli gyereket mindenféle orvosi segítség nélkül és aztán látom őket meghalni... persze te anyukádat elveszítetted, ez egy nagyon rossz és visszafordíthatatlan dolog... de nem vagy egyedül és vannak nálad sokkal de sokkal rosszabb "körülmények" között élő emberek, sérültek, vagy sérült gyermekkel... szóval én valami csoportterápiát próbálnék ki, akár nem feltétlen csak a szüleiket elvesztett emberekét, hanem akár gyermeküket, vagy hasonló... nem tudom, jó ötlet-e nálad, ezért inkább konzultálj egy orvossal, hiszen mindenkinél más és más lehet a reakció...
2012. aug. 4. 15:22
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon jó dolgokat írsz. Egyébként úgy vagyok vele, ha már egyszer elkezdtem a gyógyszeres kúrát, akkor végig csinálom. Ez fél év lesz. Ebben próbálok hinni. Ma épp ilyen dolgokon gondolkodtam el én is amiket említettél. Látogatni mentünk a kórházba és az a rengetek beteg ember, öregek és fiatalok, akik teljesen kiszolgáltatottak. Fiatal nő, teljesen kopaszon, gondolom rákos vagy egyéb baja van. Még az is eszembe jutott, hogy nekik segíteni, ápolni őket, adni némi reményt. Próbálom külön választani a gyászt és a pánikot, hogy ne függjön a kettő egymástól. Sikerülnie kell.
2012. aug. 4. 15:50
 15/16 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon jó dolgokat írsz. Egyébként úgy vagyok vele, ha már egyszer elkezdtem a gyógyszeres kúrát, akkor végig csinálom. Ez fél év lesz. Ebben próbálok hinni."

Kedves kérdező! Ez a helyes hozzáállás. A pszichiátriai gyógyszereknem cca 3 hónap kell, hogy kifejthessék a hatásukat. Sőt, az első hetekben még inkább erősítik a pánik tüneteit. Nos, épp ez az az idő, amit át kell vészelni, és bízni sz orvosban, és a gyógyszerben. Persze azért nem árt némi életmódot sem váltani, hogy kikerülj a gondolataid csapdájából. A gyógyszert pedig nap mint nap, azonos időben kell szedni. Meg fogsz gyógyulni.

2012. aug. 5. 12:45
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Csak néha kell a megerősítés.. :)
2012. aug. 5. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!