Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akit megerőszakoltak, az...

Akit megerőszakoltak, az mennyi idő alatt tette túl magát rajta?

Figyelt kérdés
nekem 6éve nem megy,segítséggel is.igaz,nem "simán" erőszak volt,súlyosan bántalmaztak is.nektek hogy sikerült?
2013. febr. 4. 15:24
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
a szexuális életem...enyhén szólva is érdekes.nagyon sokáig nem volt senki az eset után.majdnem 5 évig.aztán megismertem a mostani párom.egyszerűen nem tudom....csak úgy megy,ha bánt közben.élvezem,ha fáj.de lelkileg ez nem jó.marcangolom magam,hogy hogy élvezhetem,ha bánt,amikor az az eset borzalmas volt...és mégis,ez van...nem értem,és teljesen kivagyok ettől
2013. febr. 4. 15:34
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
szerintem haladsz azért a gyógyulás felé.. :D Szerintem 6 év nem olyan hosszú idő egy ilyen traumát feldolgozni. Lehet, hogy rossz terapeutákhoz jártál, ha kezdenek lemondani rólad. A rossz álmok azért is lehetnek, mert, hogy most sem érzed magad biztonságban 100%-osan...
2013. febr. 4. 15:34
 13/23 anonim válasza:
100%
Én ismerek olyan személyt akit gyermekkorában rendszeresen molesztáltak ilyen módon, azóta felnőtt, nagyjából minden oké vele nagyon vidámnak tűnik, de nem hajlandó még viccből se beszélni semmi szexuális jellegű dologról, minden szempontból elzárkózik a szextől...
2013. febr. 4. 15:35
 14/23 anonim ***** válasza:
75%

igazából nem tudom melyik a rosszabb, a te eseted, vagy az ha valakit bedrogoznak(a piájába csempésznek valamit) úgy h nem tud mozogni, fekszik az ágyon, sír, és egymás után 3-an megd.ják.

csak azért mert ismerek ilyet, és persze megviselte, de pár hónapon belül tovább tudott lépni.

tleg nem degradálva írtam h nem tudom melyik rosszabb, hanem tleg nem tudom elképzelni, mindkettő szörnyű lehet.

2013. febr. 4. 15:38
 15/23 anonim ***** válasza:
89%

"egyszerűen nem tudom....csak úgy megy,ha bánt közben.élvezem,ha fáj."

Erre tippeltem volna. Ez egy pszichés védekező mechanizmus. Egyszerűen így "tudod" feldolgozni, de paradox módon épp ez nehezíti. Belül úgy érzed, te "ezt érdemled"- mert ha a tudatalattid nem védekezne így, akkora lenne a megbántottság érzése, az, hogy ilyen méltatlanul bántak veled, hogy tán el se tudnád viselni.

Sajnos lecsökkent az önértékelés is. És nem utolsó sorban- a fájdalommal bünteted magad. Önmagad hibáztatod. Ép ésszel felfogod, hogy nem a te hibád, de "belül" ez nem így működik! A tudatalattid azt "érzi", hogy te voltál gyenge, az én bünteti önmagát.

2013. febr. 4. 15:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy ilyen jelentős bántalmazásnál 6 év nem túl sok a feldolgozásra. Hidd el, sikerülni fog.
2013. febr. 4. 15:39
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a védekezési módnak az a hátránya, hogy generálja önmagát. Most már emiatt is "lenézed" magad, és tovább bünteted, stb. Gyakorlatilag kicsit újra megismételed az egészet, azért, hogy kikeveredj belőle, de épp ezzel keveredsz vissza bele.

A dokik ezt nem említették?

2013. febr. 4. 15:40
 18/23 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek,akkor csak kicsit türelmetlen vagyok.csak szeretnék szabadulni ettől az egésztől...
2013. febr. 4. 15:41
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Erre nehéz mit mondani. Amit elmondtál abból nekem úgy tűnik, hogy ezen túllépni 6 év alatt senkinek sem menne, de bizzál abban, hogy akiket megkerestél tényleg segiteni akarnak és idővel sikerül túljutni rajta.
2013. febr. 4. 15:42
 20/23 anonim ***** válasza:
Próbáld átgondolni, amit írtam! Gyakran az is segít, ha átlátod önmagad ebben. :)
2013. febr. 4. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!