Akit megerőszakoltak, az mennyi idő alatt tette túl magát rajta?
igazából nem tudom melyik a rosszabb, a te eseted, vagy az ha valakit bedrogoznak(a piájába csempésznek valamit) úgy h nem tud mozogni, fekszik az ágyon, sír, és egymás után 3-an megd.ják.
csak azért mert ismerek ilyet, és persze megviselte, de pár hónapon belül tovább tudott lépni.
tleg nem degradálva írtam h nem tudom melyik rosszabb, hanem tleg nem tudom elképzelni, mindkettő szörnyű lehet.
"egyszerűen nem tudom....csak úgy megy,ha bánt közben.élvezem,ha fáj."
Erre tippeltem volna. Ez egy pszichés védekező mechanizmus. Egyszerűen így "tudod" feldolgozni, de paradox módon épp ez nehezíti. Belül úgy érzed, te "ezt érdemled"- mert ha a tudatalattid nem védekezne így, akkora lenne a megbántottság érzése, az, hogy ilyen méltatlanul bántak veled, hogy tán el se tudnád viselni.
Sajnos lecsökkent az önértékelés is. És nem utolsó sorban- a fájdalommal bünteted magad. Önmagad hibáztatod. Ép ésszel felfogod, hogy nem a te hibád, de "belül" ez nem így működik! A tudatalattid azt "érzi", hogy te voltál gyenge, az én bünteti önmagát.
Ennek a védekezési módnak az a hátránya, hogy generálja önmagát. Most már emiatt is "lenézed" magad, és tovább bünteted, stb. Gyakorlatilag kicsit újra megismételed az egészet, azért, hogy kikeveredj belőle, de épp ezzel keveredsz vissza bele.
A dokik ezt nem említették?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!