Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segítsek magamon és...

Hogyan segítsek magamon és dobjam fel az önbizalmam?

Figyelt kérdés

Mióta elkezdődött a gimi, rohamosan zuhan a mélybe az önbizalmam.A város egyik legjobb(nak tartott) gimnáziumába járok, vagyis van nálunk egy jópár okos, sőt zseni diák, na meg persze szebbnél-szebb lányok.

Folyamatosan rágódom valamin, hol azon hogy nem vagyok elég okos, hol azon hogy fogalmam sincs mit szeretnék csinálni a jövőben, hol a külsőmmel elégedetlenkedek.

Borzasztóan fárasztó ez az örökös agonizálás, de valahogy mégsem tudom abbahagyni. Nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy az évfolyam jó része orvosnak/mérnöknek/gyógyszerésznek/jogásznak készül, belőlem meg lehet nem lesz senki. Tanulni tanulok, nem arról van szó, hogy lusta volnék, csak fogalmam sincs mi lenne az a pálya amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni.:(

A külsőmmel meg mindig elégedetlen vagyok , és sajnos a barátom sem dob semmit az önbizalmamon. Hiába bókol, az valahogy nem ér semmit(persze jólesik, de mégsem segít), mert úgy vagyok vele, hogy neki persze hogy így vagyok jó, ahogy vagyok, hiszen ő elfogult..ugyanúgy mint a szülők a gyerekeikkel, akiknek mindig az ő gyerekük lesz a legjobb, akkor is, ha objektívan nézve ez nem úgy van.

Pszichológushoz járok, most azt mondta, hogy írjam le egy lapra hogy milyen vagyok most, mellé pedig azt, hogy milyen szeretnék lenni.

Hogyan lehetne kilábalni ebből az egészből? Teljesen felőrli az energiámat, és folyton enervált vagyok ezek miatt.:(

2013. jan. 30. 14:51
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
a második opcióban nem volt szó arról hogy ebben a környezetben. az a harmadik
2013. febr. 3. 18:31
 32/40 A kérdező kommentje:
nem tudok másik környezetet keresni, itt kell megoldanom ezeket
2013. febr. 3. 21:24
 33/40 anonim ***** válasza:
Miért ne tudnál? Amúgy meg persze ha itt hát akkor itt.
2013. febr. 3. 23:34
 34/40 A kérdező kommentje:

azért mert már 11-es vagyok, és ez már a második félév...

már nem akarok sulit váltani, azt előbb kellett volna egyrészt, másrészt meg maga a suli tanítás szempontjából jó, meg a tanárok is azok(általában), meg itt van az a 3 ember akikkel elvagyok, és egy új suliban is lennének kiemelkedő arcok, meg ott más jó suliban is sok olyan ember lenne aki leviszi az önbizalmam

11-ben már nem akarok váltani

2013. febr. 4. 14:51
 35/40 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez így érthető.
2013. febr. 4. 18:53
 36/40 A kérdező kommentje:
asszem ebből az ördögi körből(vagy nem is tudom mi is ez az egész...) nem tudok kiszállni..vagy..vagy nem tudom mit kell ilyenkor csinálni. Csak azt tudom hogy így nem jó.
2013. febr. 4. 19:41
 37/40 anonim ***** válasza:

Hát egy olyan közegben ember legyen a talpán aki egy másik értékrendet vallva megrendíthetetlen önértékeléssel boldogul.

Most egyébként a vitaminokban látom mindenre a megoldást. Pontosabban a nagyon sok vitaminokban és ásványianyagokban :)

2013. febr. 4. 21:20
 38/40 A kérdező kommentje:
na egen, pont ma gondolkodtam rajta, hogy lehet mégis meg kéne fontolnom amit a pszichológus ajánlott, hogy kéne szednem valamilyen kedélyjavítót..csak eddig már szedtem 2szer gyógyszert, antidepresszánst meg nyugtatót, másodjára meg ilyen szorongáscsökkentőt, de valahogy nem éreztem javulást, sőt, másodjára elég rossz mellékhatása volt az antidepresszánsnak, úgyhogy leálltam. Meg egyedül akartam megoldani a gondjaimat, de már ott tartok, hogy elvileg nincs sok gondom, vagyis van, csak na..már van aki szeret, elfogad, mellettem áll stb, és mégse változott túl sok minden:( Nincs több ötletem..
2013. febr. 4. 21:29
 39/40 anonim ***** válasza:
Nekem az a benyomásom támadt miután végigőlvastam, hogy nálad az lehet a baj, hogy egy olyan torz üvegen keresztül nézed a világot, amit az osztálytársaid tartanak eléd. Kinek az életét akarod te élni? A sajátodat vagy valamelyik osztálytársadét? Rengeteg más szakma van, nemcsak mérnök, orvos lehetsz. Keresed az utadat. Gondolkodol, merre vedd az írányt. Mi az, ami neked való? Ebben a fázisban vagy az életedben. Ezt az őrlődést nem tudod megspórolni. De döntened kell. Eljutsz a döntés fázisába. Majd. Még nem tartasz ott. A pszihcológus segítség az jó, fogja a kezed, nem kell az úton egyedül menned, de ő sem dönthet helyetted. Azt már tudod, hogy mi NEM akarsz lenni. Dönthetsz kizárásos alapon is, mi minden nem akarsz még lenni? Aztán lehet, hogy azon kapod magad, hogy azt mondod magadban, mi lenne, ha ... lennék. Mert ezt szívesen csinálnám és ehez még az eszem is megvan.
2013. febr. 8. 15:18
 40/40 anonim válasza:

ha ennyire aggódsz emiatt,lehet tényleg jó ötlet lenne az iskolaváltás! a külsőd miatt való aggódás teljesen mindennapos és átlagos,tini vagy!nem tudom,sportolsz e valamit,de ha nem nagyon ajánlom!amióta lovagolok rendszeresen bármennyirevagyok depressziós vagy szomorú,tudom,hogy mehetek a lovamhoz aki majd jobb kedvre derít.az én önbizalmamat ez hozta meg mindenféle téren:)

az,hogy nem tudod mi akarsz lenni szintén nem probléma,még rengeteg időd van eldönteni!és ha meggondolnád magad azzal se lenne semmi baj!

a túl sok agyalásra csak azt tudom mondani,hogy az élet egy nagy tragédiája,hogy mindenen törjük az agyunkat és így átsiklunk a legjobb részeken,amikor csak spontán azt csinálunk amit akarunk.DE a lényeg,hogy ha továbbra is a többiekhez fogod mérni magad,akkor nem is fogsz előre haladni! példa: 2 barátnőmnek egyszrre volt edzésük.az egyik(D) ígéretes és kitartó,a másiknak(P) csak a győzelem a lényeg,és az,h mindnekinél jobb legyen,jelen esetben az edzőtársánál. D-nek a lova nem volt valami képzett ezért még nehezebb volt az edzés P lova viszont szóra megcsinált mindent.D mindig P munkájára figyelt,hogy már megint milyen jól ment a másik ló,ők meg sehol sincsenek.aztán eldöntöttték,hogy külön fognak edzeni éss D 2x olyan gyorsan feljődött a másik lánynál.

kicsit hosszú lett..

a lényeg,hogy CSAK a saját munkádra és tanulmáyi eredményedre figyelj,a többiek eredményére ne figyelj,a többi meg alakulni fog :)

2013. márc. 17. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!