Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segítsek neki? Mit...

Hogyan segítsek neki? Mit tegyek és mit ne? Mit mondjak és mit ne? A tünet:depresszió

Figyelt kérdés
A férjemről van szó,47 éves,3 gyermekünk van(20,19,3)van munkánk.20 éve vagyunk házasok,a házasságunk ok. amit észrevettem,h pár hónapja hangulat változásai vannak,nem szól,ha kérdezem mi a baj?: semmi...mi lenne? majd elmúltak,vidámnak tünt...majd ismétlődött az egész...majd újra majd újra...MOST súlyosbodott szerintem,teljes mértékben nagyon nagy változást tapasztalok nála,pl: " belefáradtam mindenbe,már nem érdekel" ," már semmi nem érdekel", fáradt vagyok" " nincs kedvem" ezeket monda. ült egész nap,nem szólt,a barátok már nem érdeklik,nem akarta,h jöjjenek(máskor nagyon)a gyerekeket csak nézte,nem szólt hozzájuk(mélyen nézte)magában gondolkozott(mert láttam többször is,hogy legyintett a kezével)imádott enni...most nem volt étvágya,nem volt kedve,nem tudtam kezelni sem....jelenleg elment külföldre 2-3 hétre,ekkor mindig beszéltünk,eddig,Most nem akar,nem válaszol az sms-re(ilyet soha nem tett)nem ír vissza,megszüntem létezni számára. az alkalmazottaitól (velük szövetkeztem) tudom,h jól van,de nem szedi a gyógyszerét(cukros) néha rossz a hangulata,de van,hogy jó-mondják ők.nem tudom,mit tegyek? milyen kérdéseket tegyek fel neki?? a tünetei alapján depressziót mondok,de nem tudom,hogy kezeljem?
2012. nov. 25. 02:00
 1/8 A kérdező kommentje:
még annyi: én 9 évvel vagyok fiatalabb.és még egy furcsa dolog,nem védekezünk,mert sűrűn van távol ,ezért számolgatom...nagyjából tudom mikor van peteérés és ekkor még jobban vigyázunk.most szóltam,h peteérés van és vigyázva,de mintha direkt nem vigyázott volna...aztán másnap megint...ezt nem értettem.
2012. nov. 25. 02:03
 2/8 anonim ***** válasza:
akkor jövőre már 4 gyermeketek lesz és 21 éve lesztek házasok
2012. nov. 25. 02:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez komoly baj. Egyetlen megoldás van, beszélj vele bármi áron, és menjetek orvoshoz. Akár még szervi oka is lehet ilyen hirtelen hangulatváltozásnak. Mindenképpen kezelni kell. Segítség nélkül nem megy.
2012. nov. 25. 03:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem is így kezdődött a depresszióm, ez komoly dolog. Beszélj vele erről, de nagyon óvatosa, véletlenül se vádold vagy bántsd meg, ilyenkor nagyon érzékeny a lelkiállapota és egy kis lökés is elég, hogy a gödör aljára kerüljön. Próbáld meg rávenni, hogy menjen pszichiáterhez, nagyon sokat segít. A tünetek alapján ez még csak egy enyhe depresszió lehet, de ezt majd az orvos megállapítja, de semmiképp sem szabad annyiban hagyni. Sokszor magában az emberben sem tudatosul, hogy baj van vele, betudja a stressznek, fáradtságnak. Tehát az én javaslatom, hogy első körben kérdezgesd ezzel kapcsolatban, aztán menjetek orvoshoz. Ez egy mentális betegség és kezelhető, de nem szabad elhanyagolni a problémát.
2012. nov. 25. 05:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja még annyit. Soha nem szabad őt okolni a viselkedéséért és minél többet kell hangoztatni, hogy szereted és mellette vagy, segítesz neki. Ilyenkor ez jelenti a legtöbbet :)
2012. nov. 25. 05:45
 6/8 anonim ***** válasza:
a depresszió nem tünet. Ha depresszióra gyanakszol, vedd rá, hogy menjen el a pszichiátriára, ott megmondják, mi a baja. Mi nincs hogy megmondjuk, ők a szakemberek.
2012. nov. 25. 15:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez inkább bipoláris zavarnak tűnik, ami a depresszióból fejlődik. A "belefáradtam mindenbe" "nincs kedvem" "már semmi nem érdekel", ezek mind-mind rám is vallanak. Én 21/F vok és 3-4 éve szenvedek ebben (nem kívánom senkinek). Erre a betegségre jellemző, hogy 1x nagyon jó 1x pedig nagyon rossz kedv minden ok nélkül. A betegség elvileg öröklődő, és úgy olvastam gyógyítására nincs lehetőség még a mai orvostudomány állása szerint. Én egy módot tudok amivel ideiglenesen átállítom jókedvre a napot. Ha nagyobb mennyiségű csokit eszem, akkor estefelé nagyon jó kedvem lesz, és jellemzően nagyon szeretni akarást érzek, hogy egy lányt szeretgessek, és bevallom nagyon romantikusnak is érzem magam, mindent szépnek látok, csak sajnos ahogy felkelek másnap pocsék minden (szerintem valahogy vedd rá, hogy sok csokissat egyen egy nap :) . Édesapám most 42 éves, és neki is ugyanez a baja, csak sokáig nem akarta beismerni, reménykedett, hogy hátha én nem leszek olyan, de közben mindvégig tudta, hogy ő is tele van problémákkal csak most volt hajlandó beszélni róla nekem.
2012. nov. 26. 03:12
 8/8 anonim válasza:

Lehet "sima" depresszió is. Engem is ilyen gondolatok kaptak el, hogy " az életnek nincs értelme" ,"Jobb lenne ha vége lenne inkább", nagyon rossz érzés. Fogalmam sincs miért vagyok ilyen mert semmi okom nem lenne rá. Jelenleg

csak antidepresszáns segít.

2012. nov. 26. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!