Hogyan segítsek magamon és dobjam fel az önbizalmam?
Mióta elkezdődött a gimi, rohamosan zuhan a mélybe az önbizalmam.A város egyik legjobb(nak tartott) gimnáziumába járok, vagyis van nálunk egy jópár okos, sőt zseni diák, na meg persze szebbnél-szebb lányok.
Folyamatosan rágódom valamin, hol azon hogy nem vagyok elég okos, hol azon hogy fogalmam sincs mit szeretnék csinálni a jövőben, hol a külsőmmel elégedetlenkedek.
Borzasztóan fárasztó ez az örökös agonizálás, de valahogy mégsem tudom abbahagyni. Nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy az évfolyam jó része orvosnak/mérnöknek/gyógyszerésznek/jogásznak készül, belőlem meg lehet nem lesz senki. Tanulni tanulok, nem arról van szó, hogy lusta volnék, csak fogalmam sincs mi lenne az a pálya amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni.:(
A külsőmmel meg mindig elégedetlen vagyok , és sajnos a barátom sem dob semmit az önbizalmamon. Hiába bókol, az valahogy nem ér semmit(persze jólesik, de mégsem segít), mert úgy vagyok vele, hogy neki persze hogy így vagyok jó, ahogy vagyok, hiszen ő elfogult..ugyanúgy mint a szülők a gyerekeikkel, akiknek mindig az ő gyerekük lesz a legjobb, akkor is, ha objektívan nézve ez nem úgy van.
Pszichológushoz járok, most azt mondta, hogy írjam le egy lapra hogy milyen vagyok most, mellé pedig azt, hogy milyen szeretnék lenni.
Hogyan lehetne kilábalni ebből az egészből? Teljesen felőrli az energiámat, és folyton enervált vagyok ezek miatt.:(
az eszemmel abszolót egyetértek, de...
lehet valami nem stimmel nálam o.O
kezdődött a szocilis fóbiával meg a "kevert szorongásos és depressziós zavarral", most meg ez..
mintha szükségem lenne a szenvedésre, komolyan..barátom is midnig ezt mondja, hogy olyan, mintha én élvezném ezt:/
pedig tényleg ki szeretnék már jönni a gödörből végre.
na de nem is a kérdésre válaszoltam: szóval nálam is így van, hogy az többet ér, csak mindig a "tömeg" véleménye lebeg a szemem előtt, ezért pörögtem rá erre a menő állás témára is, pedig a hideg is kiráz tőle, csak valamiért van bennem egy kettősség, hogy nem akarok beállni a sorba, de amikor emiatt meg hátrányba kerülök és nehezebb beilleszkedni stb, akkor meg mégis megbánom, hogy nem álltam be én is a sorba.
huh, elnézést, elég zavaros, de tényleg nagy káosz van bennem:/
sérült gyerekeket tanítanak spéci módszerrel.
Óvodás, kisiskolás gyereket (asszem egyszerre pedagógusok+ fejlesztők). Külföldön is elég keresettek.
https://www.youtube.com/results?search_query=pet%C5%91+int%C..
*kezdődött a szocilis fóbiával meg a "kevert szorongásos és depressziós zavarral", most meg ez..
*mintha én élvezném ezt:/
Nekem ugyanez. Én az elte infót hagytam ott... :)
A tömegvéleményből "kitörni" nagyon nehéz, nemcsoda ha neked sem megy egykönnyen. És nem baj ha egy picit zavaros, viszont az már nagyon jó hogy látod hogy zavaros. Azthiszem tudjuk hol a gond.
Kedves 22es!
Pető intézetbe mi kell ahhoz hogy az ember munkát vállallhasson?
23-as:
"azt hiszem tudjuk, hol a gond"
ezt hogy érted?
18-as
az első lehetőséget passzolom, mert nem tudnék versenyrzni a többiekkel...most azt hogy kéne? jobban tanulni? nem ezzel van a gond, nem ebben kéne versenyezni...
menő állásra én magam sosem vágynék, csak a többiek hülyítettek már meg..
a második opciólesz a jó, csak nem tudom, el tudok-e ilyen környzetben jutni oda, hogy nem rágódom ezeken.:(
Szerintem nem az a baj, hogy sikereket érnek el az osztálytársaid. Hanem az, hogy a tanárok ezt nem úgy reagálják le, hogy pl. az osztály büszke lehet, mert x, y köztük van.. stb, hanem , hogy a többieket sértegeti...
Ez még annak se jó, aki sikereket ér el, mert beképzelt f@szfejjé nevelheti, az meg nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!