Hogyan segítsek magamon és dobjam fel az önbizalmam?
Mióta elkezdődött a gimi, rohamosan zuhan a mélybe az önbizalmam.A város egyik legjobb(nak tartott) gimnáziumába járok, vagyis van nálunk egy jópár okos, sőt zseni diák, na meg persze szebbnél-szebb lányok.
Folyamatosan rágódom valamin, hol azon hogy nem vagyok elég okos, hol azon hogy fogalmam sincs mit szeretnék csinálni a jövőben, hol a külsőmmel elégedetlenkedek.
Borzasztóan fárasztó ez az örökös agonizálás, de valahogy mégsem tudom abbahagyni. Nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy az évfolyam jó része orvosnak/mérnöknek/gyógyszerésznek/jogásznak készül, belőlem meg lehet nem lesz senki. Tanulni tanulok, nem arról van szó, hogy lusta volnék, csak fogalmam sincs mi lenne az a pálya amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni.:(
A külsőmmel meg mindig elégedetlen vagyok , és sajnos a barátom sem dob semmit az önbizalmamon. Hiába bókol, az valahogy nem ér semmit(persze jólesik, de mégsem segít), mert úgy vagyok vele, hogy neki persze hogy így vagyok jó, ahogy vagyok, hiszen ő elfogult..ugyanúgy mint a szülők a gyerekeikkel, akiknek mindig az ő gyerekük lesz a legjobb, akkor is, ha objektívan nézve ez nem úgy van.
Pszichológushoz járok, most azt mondta, hogy írjam le egy lapra hogy milyen vagyok most, mellé pedig azt, hogy milyen szeretnék lenni.
Hogyan lehetne kilábalni ebből az egészből? Teljesen felőrli az energiámat, és folyton enervált vagyok ezek miatt.:(
lehet sznob vagy?
nemtom ez nyugtat-e, de orvosok meg mérnökök közt is vannak tök gázak. Pl. kifejezetten buta orvosokat is ismerek.
az sokkal fontosabb, sztem hogy azt csináld, amit szeretsz, mint olyat, amit nem, csak mer presztízse van.
Az elég gáz, aki csak amiatt választja.
19:51-es
igen, az a gond(vagyis nem tudom ez gond-e), hogy ezt én is tudom az eszemmel, meg én is mindig rossz orvosokat fogok ki, meg tőlünk is akik orvosira akarnak menni, nem mind olyan hű de jó tanulóó, sőt...
de valamiért mégis mindig bennem van ez,hogy a barátaim az osztályból mind: orvos, mérnök meg jogász akarnak lenni :/
és...nem tudom, de valamiért ez úgy leviszi az önbizalmam, pedig az eszemmel tudom, hogy nem vagyok rosszabb tőlük...
csak olyan suliba járok, hogy a zseniket mindig agyba-főbe dicséri pl. a biosztanár, és hozzá hasonlít minket, hogy miért nem veszünk példát róluk-.-(azokról, akik pl elindulnak 4 oktv-n és 3-ból tovább is jutnak, meg 99%ra érettségiznek előrehozottan kémiából stb...)
azt, hogy mindig rossz orvosokat fogok ki meg arra értettem, hogy tudom, hogy nem istenek ők se, pl. jártam 2 pszichiáterhez, de a mostani pszichológus sokkal de sokkal többet segít, az első pszichiáterem pl egy 0 volt, már elnézést..
hát amik érdekelnek, az a biosz, ezt vettem fel faktra, de nem vettem fel semmit másodiknak (franciát szerettemvolna, de végül nem indult), mert más tárgy nem mozgatja meg különösebben a fantáziámat. Bár az irodalom végre érdekes, már jobbak a kötelezők stb.
De nem tudom milyen irányban kéne továbbtanulnom, mert a biosz mellé mindenképp kéne vmi: kémia vagy matek..de ezekből meg nem vagyok egy nagy ász, bár szerencsére biosz elég sok helyre elfogadják:)
És jófejek? Vagy tökre távol állnak tőled az osztálytársak?
Nem lehet, h van némi értékrend különbség?
Szerintem a Biológia önmagában is érdekes.
Van több Biológus ismerősöm, külföldön vannak, Biológusként.
hát csak 3 emberkével barátkozom az osztályból..
apa már annó megmondta, hogy ne ide jöjjek, mert ez túl "sznob" suli, és sajnos igaza lett:/
akikkel jóban vagyok, velük úgy kerültünk közel egymáshooz, hogy 9-ben kilikkekbe verődött az osztály, mi meg voltunk a kívülállók, akik egyikbe se passzoltak, úgyhogy mi is megalapítottuk a magunk kis klikkjét:D
de velük is ez van, hogy az egyik jogásznak a másik mérnöknek, a harmadik orvosnak készül.
nem tanulok rosszabbul tőlük, de nekem nincs önbizalmam ilyen nagy fába vágni a fejszém, meg ezek közül nem is nagyon érdekel semmi, csak a bioszt szeretem meg a magyart.
Gyógypedagógián gondolkozom, ott tanulhatnék anatómiát is, meg pszichológiát, szóval oda kell biosz is, de inkább umán terület, mint reál:)
értékrendbeli különbség meg van..
és szerintem nem vagyok sznob, pont ez az, hogy nem vagyok az, csak ilyenekkel vagyok körülvéve, mint a tanárok akiken látszik hogy sokkal többre tart valakit azért, mert átlag feletti intelligenciával született, és képes 4ből 3 oktv-n továbbjutni, meg ő javítjaki a hibás megoldókulcsot meg ilyesmi, és tényleg büszke lehet magára az ilyen diák, meg a tanár is rá, de nah...ez a kivételezés nem túl fair a többi diákkal szemben, mert elég demotiváló..nyilván az ilyennek sosem fogunk a nyomába érni, szóval nem kéne folyton az ilyenekkel példálózni, hogy "bezzeg XY kisujjból vág mindent, sőt még a megoldókulcsot is kijavítja"-.-
Lehet nem vagy sznob, csak a többiek, és az sz@r lehet, hogy valamennyire átragad rád is. Mer amúgy nem izgatna, hogy mennyire presztízses valami, vagy sem. ja az elég gáz legyen, de aki meg bezzegezik, az meg csak egy tanár. szóval emiatt se értem, mért bezzegezik.
Egy csomó tehetség van amúgy, akik nem OKTV-znek, meg van aki később bontakozik ki...
Pető intézet nem érdekel? Azzal elég jó munkák vannak. Akiket ismerek, csomó országban kapnak jó munkát.
Pont ez a megfogalmazás jutott eszembe nekem is: a többiek ragasztják rám ezt a "sznibságot". Nem akarko leszólni mindenkit a suliból/osztályból , nyilván vannak kedvesek meg jófejek mind a diákok, mind a tanárok közül, de alapvetően mégis tök nagyok az elvárások, meg a nyomás is, és eléggé felőröl ez az egész.
Nekem eszembe nem jutott volna ez az egész "jajj nem lesz menő munkám" dolog, ha nem látom itt, mennyivel többet érhet valaki pusztán azért, mert ő 4 oktv-re megy, vagy mert a szülei orvosok.
Az se érdekel, hogy nem menő a ruhám, csak kicsit gáznak érzem magam az ilyenek miatt is, amikor meghallom egy-egy osztálytársamat vkit azért cikizni, mert fel merte venni a pöttyöset csíkossal-.-
Szóval megfertőzött már engem is ez az egész, edig annyira nem ilyen lennék, és nem is ilyen vagyok, csak .....
Pető intézetnek utánanézek, nem sok mindent tudok róla egyelőre, de ha már szóba került, és ha nem is Neked, de ismerőseidnek van ezzel kapcsolatben személyes tapasztalata, így örülnék neki, ha megosztanál róla néháány infót, pl. mit dolgoznak külföldön az ismerőseid, ilyesmi:)
És nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!!
Az én szememben az, aki sérülteknek segít, az sokkal, de sokkal töbet ér, mint egy átlagjogász...
Szóval az iq önmagában nagyon kevés tud lenni.
hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!