Az öcsém játékfüggő, már senki és semmi nem érdekli a sz. Gépén kívül. Még anyára is kezet emelt, mert nem hagyta nyugodtan gépezni. Mit tehetnénk?
Nem ismeri el, hogy függő, teljesen elzárkózik a való világ elől, csak wowozik és lolozik egész nap, még enni is alig eszik. Most szeptemberben ment egyetemre, de azt is otthagyta így fél év után. Csupa szar jegye volt, valószínűleg azért is, mert játszott és nem sokat tanult. Közben elhagyta a barátnője, akinek azt mondta, miatta hagyta ott az egyetemet, holott egyértelmű, hogy nem. De márt is hazudott neki, pl. hogy anya nem is szereti, de ez még a barátnője előtt is nyilvánvaló hazugság volt. Csak sajnálatot akart kelteni.
Most anya befizette egy nem túl olcsó nyelviskolába, hogy legalább ez alatt a fél év alatt megcsinálja a nyelvvizsgát, ő meg is ígérte, hogy elmegy, de nem ment. Emiatt akart vele beszélni anya, amikor hazajöttem, de az öcsém rá akarta csukni az ajtót, mire anya kitámasztotta, de a keze beszorult az ajtórésbe, és amikor az öcsém nyomta, anya felordított a fájdalomtól, de erre sem hagyta abba, csak nyomta tovább. Én meg kétségbe esve ugrottam, nekifeszültem az ajtónak, végre ketten be tudtuk nyomni, erre az öcsém mindkettőnket ütni kezdett, majd kirohant, fel az emeletre, a szobájába.
Anyát én egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam sírni. De mióta az öcsém gépfüggő (kb. 4 éve), egyre gyakrabban sír miatta. Már fontolóra vette, hogy kirakja az öcsémet a házból, amit teljesen meg tudok érteni ezek után. Nagyon fájna anyának, ha tényleg erre kerülne sor, nem is vagyok benne biztos, hogy tényleg meg tudná tenni, de ezt elég nehéz eltűrni. Jobb lenne, ha valamilyen pszichiátriai kezelést lehetne eszközölni az öcsémnél, de sajnos nem tudnánk rávenni, hogy kezeltesse magát, még ha házhoz hívnánk valakit, sem beszélne vele. Biztos vagyok benne, hogy a függőség mellett depressziós is valamennyire, ezért félek, mi lesz, ha tényleg az utcára kerül. De jobb nem megvárni, míg végül már nem csak puszta kézzel jön nekünk...
Most azt találtuk ki, hogy kiköttetjük a netet. Ha ez nem válik be, nem tudom, mit csinálunk... Lehet, hogy tényleg el lesz zavarva a háztól.
Nincs valami ötletetek, amivel meg lehetne oldani a helyzetet úgy, hogy ne kelljen ilyen drasztikus lépéshez folyamodni? Nem volt valakinek hasonló problémája? Hogy oldottátok meg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én elvinném egy pszichológushoz,meg mindenféle szakemberhez,valamelyik csak tud rajta segíteni.
Amúgy szerintem valami miatt meggyűlölte ezt a világot,és azért zárkózik el,s él a WOW világában.
Szerintem próbáld meg neki megmutatni az élet szép oldalát!
Nem tudom,hogy régebben mit szeretett csinálni,de azokat próbáld meg,vhogy ismét megmutatni neki,beszélgess vele sokat,stb.
De csak úgy megjegyzem,hogy tuti,hogy van valami problémája véleményem szerint,és ez csak társul a depressziójához.
Már elég régi ez a kérdés, de mivel úgy gondolom még tudok hozzátenni, ezért leírom.
Én is szeretek játszani a számítógépen, bár teljesen függő sosem voltam.
Egy ilyen helyzetben nektek a közvetlen intervenció, csak még nagyobb agressziót fog szülni a részéről, azaz a net kikötése borzalmas ötlet.
1. A gépet kell valahogyan úgy tönkre tennetek, hogy ne látszódjon a külső kéz nyoma, azaz zárlatot kell okoznotok egy fontosabb alkatrészben, pl táp/alaplap.
Ehhez persze az kell, hogy az öcséd egy időre eltávolodjon a géptől, pl ha lemegy esetleg a boltba, vagy valami hasonló. Ugye ekkor sem elég csak tönkretenni a gépet, mert akkor tudni fogja, hogy ti voltatok.
Én úgy csinálnám, hogy a gépben zárlatossá tenném az alaplapot, és még egy-két régi kevésbé értékes elektronikai berendezést is tönkre tennék, és így azt hazudhatnátok, hogy túlfeszültség miatt ment tönkre a gép. Ekkor ugye pénzt se kéne adnotok a követelőző öcsédnek, hiszen azt mondanátok, hogy a többi berendezés cseréje fontosabb.
Egy számítástechnikai boltban segíthetnek a kivitelezés részleteiben, de persze megértem, hogy ez egy nagyon költséges módszer, azonban drasztikus lépésekre van szükség egy ilyen beteg emberhez.
2. A függőség ezeknél a játékoknál a sikerélményből fakad, és általában úgy vannak kitalálva ezek a nem túl bonyolult játékok, hogy minél többet játszol, annál sikeresebb leszel bennük.
Azonban ezen játékok készítői is emberekből vannak. Én megpróbálnék egy olyat, hogy írni ezen játékok support oldalára. Részletesen leírni, hogy az öcséddel ilyen súlyos baj van, és kérni őket, hogy véglegesen zárolják a fiókját. (Permanent ban) Valószínűleg öcséd a játékban is agresszív, így okuk is megvan az eltiltásra: Csak annyit mondanak öcsédnek a játék support emberkéi, hogy a többi játékossal szembeni viselkedése nem megengedett, ezért véglegesen zárolják a fiókját.
jó régi kérdés, de most találtam, ha áll még a probléma, és éveken át World of Warcraft függő voltam, de valami brutális módon ki sem lehetett robbantani a szobából, nem tanultam, nem dolgoztam, néha még fürdeni sem voltam hajlandó kimenni, teljesen bezárkóztam, és aki ezt nem tartotta normálisnak azt egy idióta lámának tartottam...
Az én bátyám is keveset volt otthon, és ő is megelégelte ezt a dolgot, de kirobbantani ő sem tudott, rá is nagyon nagyon mérdes voltam, mikor jött a szent beszédeivel, de ő azt mondta fuck the system és megkerülte az egész problémát megkért, hogy mutassam meg neki a játékot és ő is elkezdett vele játszani, majd miközben együtt toltuk a gamet, ő is rákattant, de viszont mivel megtalálta velem a közös hangot, így már nemes egyszerűséggel ki tudott robbantani a gép elől és elhívni bárhová bármit csinálni, mert ahelyett, hogy egy szenteskedő barmot látnék benne, mint régen, mára a legjobb barátommá vállt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!