Mennyire lehet felszabadultan beszélgetni egy olyan
pszichológussal, akit a való életben is ismersz?
Nem jó, ha ismered. Kívülálló legyen a számodra, ez a fontos.
2013. jan. 17. 18:48
Ez összeférhetetlenség. Ha ismered civilként nem lehetsz a kliense.
2013. jan. 17. 18:51
Szerintem nem nagyon, még akkor is, ha neki megy, hogy kettéválassza a magánéletet a munkától, neked nem biztos, hogy ez jó. Beszéld meg a pszichológussal, hogy mi legyen. Igazából nem írtad, miről kell beszélgetni, ha munkáról, csak rólad, az nem annyira meredek.
2013. jan. 17. 18:53
4/10 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, nem volt érthető, hogy KÖTELEZŐ hozzá mennünk el. Soha életemben nem voltam pszichológusnál, így azt sem tudom, hogyan kezdődhet egy ilyen beszélgetés. És amint mondtam... egy teszt eredményeképp a legtöbb munkatársaimnak (engem is beleértve) egy lapocskára felírták a nevünk után, hogy "pszichológiai kezelés ajánlott". Ennyit tudok én is... és holnap lesz az első alkalom.
Teljes mértékben. És majd ő fog kérdezni, arra kell felelni Ebben semmi rossz sincsen.
2013. jan. 17. 19:13
Nem is volt alkalmad jelezni, hogy a pszichológus úr/hölgy családi ismerős?
Mert így elég nehéz válaszolni. Szerintem nem nagy kunszt megnyílni pszichológusnak, de hát ebbe benne van, hogy "normál esetben" csak vadidegenhez járhatsz. Én biztos fölháborodnék, ha családi ismerősköz lennék kötelezően beosztva. Bár, ha szerencséd van, úgyis azt feszegetik, hogy érzed magad a cégnél, hogy jössz ki a kollégákkal, főnökséggel, de ha magánéleti gondod van (hisz lássuk be, az is nagyon befolyásolja a munkabírást) nyilván azt is illik megosztani vele. Na és itt a bibi, hisz ha netán azért vagy bosszús, mert reggel veszekedtél a férjeddel, azt elég kellemetlen elmesélni egy olyan embernek, aki ismer mindkettőtöket, és netán hétvégén is együtt fogtok családi banzájon koccintani valamire.
2013. jan. 17. 19:53
7/10 A kérdező kommentje:
Ez egy kis intézmény, és mivel uniós szabályok szerint próbál eljárni, alkalmazott egy pszichológust is. Hozzá kell eljárnunk, a főnököm is tudja, hogy családi ismerősről van szó.
Szerintem menj el ehhez a pszichológushoz, és mondd el neki az első alkalommal, hogy ez van, és ezért máshova mennél, és ad majd egy papírt vagy valami igazolást (fogalmam sincs, csak tipp), hogy neked máshoz kell menned. Lehet, hogy a főnököd tudja, hogy ismerősöd, de ő nincs tisztában azzal, hogy ez gond, szerintem megbeszélhető a dolog.
2013. jan. 18. 12:12
én is ismertem előtte a pszichológust, aki most kezel. iszonyú sokra jutottunk vele, hálás vagyok, hogy ő kezel! ha kedveled, jól elvagy vele, akkor jó lesz, mert biztosan nem néz hülyének meg madárnak, ami előny, ne parázz rá! és én magamtól mentem el a pszichológusomhoz, ő nálunk a sulipszichológus. egy árva másodpercecskéig sem bántam meg, hogy elmentem hozzá! 17L
2013. jan. 18. 16:49
10/10 EllieArroway válasza:
Szia, én pszichoterapeuta vagyok, és úgy állítom, hogy súlyos szakmai hiba ismerőst kezelni, benne van a Pszichoterápiás Etikai Kódexben is, hogy nem helyes. szerintem beszéld meg a pszichológussal, mihez kezdjetek ebben a kérdésben.
2013. jan. 21. 11:10
Kapcsolódó kérdések: