Dr. Csernus Imre tényleg durván bánik a lelki beteg, öngyilkosságot fontolgató emberekkel?
Egy lelki beteg ember nem tud józanul gondolkodni, ezért olyan cinikus a hozzáállása Dr. Csernusnak. Lehet a páciens egy okos ember, nagy iq-val rendelkezik, mégsem tudja a problémáit megoldani és lelkileg ezek a dolgok lehúzzák és nem látja a kiutat. Ilyenkor nagyon jól jön, ha valaki megmondja, azaz ráébreszt a rossz cselekvésünk következményeire. Vagy is bele kell, hogy döfjön a lelkébe, azzal, hogy a fejében rendre tegye.
Ezt képzeld el úgy, hogy valakinek leáll a szíve. Az orvosnak az a feladata, hogy újraélessze. Defibrillátorral úgymond sokkot ad a szívnek, áramot vezet bele, így újra működik. Dr. Csernus ugyanezt teszi, sokkot ad a léleknek, hogy újra élhessen.
Utálom, amikor az embertársainkat megbélyegezzük.
Na és ha drogos volt? Akkor neki kész, lőttek? Ő már nem jó semmire? Dögöljön meg? Lehet, hogy te nem kábszereztél, de soha semmi hibát nem követtél el? A hibákból tanulni kéne, nem stigmatizálni a felebarátainkat.
Szerintem Csernus módszere csak egy bizonyos helyzetben alkalmazható, közel sem mindenkin. Írt egy könyvet a nőkről. Aztán még egyet a férfiakról. A párkapcsolati pszichológia szaktekintélyének számított, aztán mégis elvált ő is.
Azt hiszem,Csernus doktor sem a piacon vette a diplomáját. Igen,drogos volt így ő hitelesen tud beszélni a drogosokkal,hogy mért butaság használni,hisz ő is átment rajta,ő is volt elvonón! Könnyű olyan dokinak osztani az észt,aki csak a tankönyvekből olvasta a dolgokat!
És aki azt írta,hogy Csernus azt csinálja a lélekkel,amit más doki a szívvel,ő nagyon jól látja a dolgot!
Aki lelki beteg azt az ajnározgatás nem viszi előrébb,csak még mélyebbre merül az önsajnálatban!
Én voltam a Dokinál (Csernus) és először nekem is fura volt a stílus,de sok dologra ráébresztett és ami sokkal fontosabb: MEGGYÓGYULTAM,amit neki és általa önmagamnak köszönhetek!
Aki nem járt nála,az ne ítélkezzen,mert nem ismerik,csak a tv-ből max és látatlanul elítélni valakit eléggé szánalmas dolog!
Lehet lepontozni ;)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!