A memória problémákat kimutatja a CT vagy az MRI?
Sem a CT, sem az MR nem agyhullámokat néz. Az az EEG.
Egyébként csak akkor, ha valami szervi eltérés az oka a memóriaproblémának.
Kedves Kérdező !
Részben egyetértek az előttem válaszolókkal és én is azt tanácsolom Neked, hogy, ha lehetséges ne akarj mindenképpen erre koncentrálni, vagy ahogy írták: "ne görcsölj". Mindenképpen a pozitív szemlélet a fontos, mert az ember szinte "önmagát gyógyítja". Bocsánat a kitérő miatt: Arra utaltam, hogy rosszabb állapotban lévő betegek gyógyultak ki pl. daganatos megbetegedésekből mondjuk a hitük, felfogások, akaraterejük, stb. miatt.
A vizsgálatokkal kapcsolatban: Sajnos sem a CT, sem az MRI önmagában nem mutatja ki a memória zavarait.
Azonban, amivel nem értek egyet az előző válaszokban, de csak azért, mert nem is említették: van az MRI-nek egy másik fajtája, az fMRI = Funkcionális MRI. Ez már kimutatja, ha van eltérés bármely területen, hiszen egy betegség először (!) celluláris, funkcionális szinten jelentkezik és nem anatómiai elváltozásokkal. Ha így lenne, akkor minden embert az adott betegsége már csak egy késői stádiumában lehetne kezelni.
Nem tudom mennyire van rá lehetőségéed (gondolok itt az idődre, elfoglaltságodra) próbálj olvasni, keresztrejtvényt fejteni, olyan dolgokat, amely szinten tarja az agy memórikus képességét. Azt sem tudom, hogy átlagban mennyi szénhidátot fogyasztasz, de az is lehet, hogy egyszerűen csak kimerült vagy és nincs elég energiád.
Írtad persze, hogy ez gyermekkorod óta tart, de akkor ezt miért nem látta még orvos / gyermekorvos (!) ? Egykori tanáraidnak nem tűnt fel ? Miért nem jártak utána ? Stb ?
Kérlek, hogy ne haragudj, nem kioktatásnak szántam, csak érdekes...
Amiben végül szintén egyetértek az előttem válaszolókkal, hogy mindenképpen érdemes lenne psychiater szakorvos véleményét kikérni.
Remélem tudtam segíteni. Minden jót kívánok neked !
Hümm....
Miért te vagy beteg, mikor a felfogás az?
Miért KELL mindenkinek intelligensnek, kitanultnak lenni?
Miért ne férhetne bele valaki ebbe a világba boldogan kevés memóriával, tele egyéb emberi értékekkel?
Szerintem keresd meg a saját értékeid, és azokat igénylő szakmát-munkát válassz.
Ezenkívül azt is elmondom, hogy sokan vannak (pl. én) akik az iskolarendszerben semeddig nem jutottak, saját erőből pedig tíz szakma lett a fejükben. Tehát nálam a megtapasztalás adta a tudást, és nem szárazon megírt könyv.
Utolsó ez igaz, csak sajnos a munkaerőpiacon nem azt nézik mire képes az ember, hanem hogy mihez van papírja...
Esélyt sem kapsz ha nincs meg a papír az csak a "beugró" az alap sajnos.
Kedves kérdező én 24 vagyok és mindig okos, jó képességű gyerek voltam 3 évvel ezelőttig amikor elkezdődtek a napokig tartó fejfájásos rohamok aminek az orvosok nem találták az okát. Migrénnel diagnosztizáltak. A mindennapos erős, hányással és szédüléssel járó fejfájások miatt(gondolom én h ez volt az oka) a 2 év alatt annyira leromlottak az agyi képességeim, szellemi funkcióim memóriám, hogy szegény megboldogult nagymamám Alczheimer kórjára kezd emlékeztetni az állapotom. Délben már arra nem emlékszem ettem-e reggelit, mégkevésbé, hogy mit. Embereket nem ismerek fel. Neveket nem tudok megjegyezni. Szörnyű dolog, sosem gondoltam volna hogy ilyen fiatalon oda jutok ahová még 90 évesek. A szürke állomány pusztulása tudtommal látható a képdiagnosztikai módszerrekkel igy tudják megállapitni az agyi betegségeket. Nálam nem mutattak ki semmit pedig éppen akkor is iszonyú fejfájásom volt. A fejfájás mindig agysejtpusztulást jelez és az idegsejtek sajnos nem regenerálódnak. Annyi van amennyi van. No meg párszor azért felöntöttem a garatra is elég rendesen.
Gyerekkorban egyébként a táplálkozásnak is rettenet nagy szerepe van. Teljesen máshogy tanul az a gyerek aki sok omega zsírsavat és lecitinben, B vitaminban gazdag élelmiszereket fogyaszt és egészségesen táplálkozik mint aki hiányosan, rosszul van ellátva. Szerintem nagyobb szerepe van mint a genetikának!
Olvastam egy cikket melyben összefüggést véltek felfedezni a nehézfémek és a degeneratív agyi betegségek (Alczheimer kór, Parkinson kór, demencia) kialakulása között. Mások szerint több évtizedes csapvíz fogyasztás tehető felelőssé a fenti betegségek gyakoribbá válásához. A víz fertőtlenítésére használt klór ugyanis erős idegméreg pusztítja a sejteket és elbutulást okoz nem egyszerre, évtizedek alatt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!