Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Átlagtól erősen eltérő érdeklő...

Átlagtól erősen eltérő érdeklődés, betegség tünete-e?

Figyelt kérdés

Szinte abszolút nem olvasok regényeket. Helyette tudományos és műszaki cikkeket, fórumokat néha könyveket olvasok, a téma változó.

Filmek terén a könnyen emészthető, nem túl mély tartalmúakat szeretem. Az nem baj, ha idealizált világot mutatnak be, hiszen valahol arra az ideálisra kellene törekednünk.

Vannak időszakaim, amikor nem nagyon nézek filmeket, hanem inkább ismeretterjesztőket.

A zenéket a dallamukért hallgatom csak, általában elgondolkozom vagy mást csinálok zenehallgatás alatt.

Végképp nem érdekelnek a színészek. A rendezők se, bár utóbbin változtatni szeretnék, mert ha érdekelnének, több jó filmet találnék. De a színészekkel hagyjanak békén.

Művészetben a szemet gyönyörködtető; a szépet (akár az ember alkotta szépet, akár a természet szépségét) "dicsőítőt" szeretem. Nem szeretem, ha el kell gondolkozni, hogy vajon miért festette/fotózta/formázta (szobor) az alkotó, hanem ha ránézek, és egyszerűen szép...

Igaz, hogy szociopata vagyok, vagy Asperger-es?

Ugye ezt csak olyanok mondják, akik csak nem tudják elképzelni: hogyan tudok így élni?

2013. jan. 12. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem betegség..

Én is beteg vagyok akkor mert én nem nézek tévét és szociológiával foglalkozó könyveket olvasok érettségivel meg 4 szakmával...

2013. jan. 12. 19:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben egyáltalán semmi beteges nincs.
2013. jan. 12. 20:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Ez ugye nem jelenti azt, hogy nem érdekelnek az emberek?

Ez ugye csak annyi, hogy nem szeretek (túl sokat) lelki dolgokról elmélkedni?

2013. jan. 12. 21:00
 4/4 anonim ***** válasza:
nem értem mit értesz magadon, erősen eltérő érdeklődésen
2013. jan. 14. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!