Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akit bántottak iskolában a...

Akit bántottak iskolában a társai és/vagy a tanárai, annak hogyan sikerült túllépnie ezen? Sikerült egyáltalán?

Figyelt kérdés

Általánosban semmi baj nem volt, középsuliban semmi baj 0em volt, főiskolán olyan szinten ki lettem közösítve, h rengeteget, szinte mindig egyedül voltam, pedig annyira nagyon akartam, és rengeteget próbáltam barátkozni, de csak az elutasításokat kaptam, beszéltem valakihez, /valakikhez, és nem is reagáltak semmit a szavaimra. Sorolhatnám még, de nem fogom. Esküszöm nem vagyok egy rossz természet... A tanároktól szükségem lett volna egy kicsi segítségre a látássérülésem miatt, totál nem kértem nagy dolgokat,, csak pl., h segítsenek annyival h mondják, amit írnak a táblára. Nagyon-nagyon sokan csak közölték, hogy hát ők nem tudnak segíteni, tkp. levegőnek néztek, valakik meg állandóan éreztették velem, hogy csak egy kib. nagy akadály vagyok nekik.

Egy -két normális tanár azért volt, most meg már tényleg kedvesek a mostaniak, de a két év alatt annyi sebet összeszedtem, hogy egyszerűen nem tudok mit kezdeni a kedvességgel. A legrosszabb, amikro nem tudok neki örülni, de ha épp sikerül, akkor sem tart sokáig az örömöm... AZ összes iskolatársamra úgy tudok már csak gondolni mint a legnagyobb ellenségeimre, és hát ez se jó érzés. A sok rossz élmény miatt jött a szociális fóbia, aztán a depresszió, az már elmúlt, de az emberektől még mindig félek nagyon.

Volt egy nagy örömöm, egy kutya, aki jobbá tett mindent, de azt elvette az élet, és annyira félek, hogy ha megint lenne egyem, aki segítene obbá tenni mindent, akkor ugyanaz történne vele is, mint az előzővel. Nem, nem is félek, egyszerűen rettegek...Szóval nagyon vágytam rá sokáig, de annyira szorongok emiatt, hogy már nem is szeretnék kutyát. Szóval még az élet annak a lehetőségét is elvette tőlem, hogy ő álltala jobb legyen minden...

Járok pszichológushoz, nagyon jó, hogy meghallgat, de emellett ezek nem múlnak, nagyon mélyem bennem vannak, és nem tudom, hogy mit csinálhatnék, hogy elmúljanak, mert ez így nem jó, mindig csak rejtegetni mindenki elől, hogy félek, hogy rossz kedvem van, 0 a szociális életem kb., stb... Szóval nagyon nem jó ez így, és egyszerűen nem tudom, hogy mit tehetnék, hogy ha kitörölni nem is tudom, de legalább le tudjam zárni ezeket...

2013. jan. 4. 17:10
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Sikerült, úgy, hogy azzá váltam aki vagyok.

B.M.

2013. jan. 4. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:

Az a baj, felsőoktatásban már nem tolnak semmit alád, hiába vagy hátrányos helyzetű, a legtöbben úgy vannak, oldd meg. A többi meg a tanárok szegénységi bizonyítványa, a legtöbb amúgy sem szertet tanítani vagy csak a saját munkásságát fényezi órán...

Parasztok meg mindenhol vannak, egyszerűen nem a jó emebreket találtad meg. Próbáld ezeket félre tenni magadban és elkezdeni örülni a jó dolgoknak, mert így nem csak szorongani fogsz, hanem szép lassan be is savanyodsz. Az élet nem kedves és nem is gyerekjáték, a legtöbb ember meg egy utolsó szemét. Ha hagyod, hogy átgázoljanak rajtad és mindennt magadra veszel... Nos, csak saját magad alatt fágod a fát. Ha neked ez kell...

2013. jan. 4. 17:15
 3/9 A kérdező kommentje:
ja meg persze ez az egész egy nagy-nagy koppanás volt nekem, én az életben nem számítottam rá, hogy nem fogok tudni beilleszkedni. Nagyon-nagyon vágytam a közösségre, az élményekre...
2013. jan. 4. 17:16
 4/9 anonim válasza:
Szia!Velem is ez volt , csak Általános iskolába amit velem ott tettek az nem mesélném el... Átmentem egy másik iskolába ahol a tanárok imádnak meg az osztálytársaim is és van egy legjobb barátnőm is! Viszont említetted a kutyát NEKEM Ő SEGÍTETT mindig is oda voltam a kutyákért egyszerűen ő az a társ aki veled van aki nem mond neked csúnyákat aki hűséges és ami a legfontosabb SOHA nem bánt meg... Ha már Főiskolára jársz ott gondolom nincs olyan hogy most átmész egy másikba de az én javaslatom hogy szerezz be újra egy kutyát és ha még a kutya sem segít nagyon fordulj szakemberhez!Nekem a kutya segített azóta mindig nevetek stb. na meg az új iskola is!
2013. jan. 4. 17:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen. Pszichiáterhez jártam és segített.
2013. jan. 4. 18:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk az egyetemen van egy teljesen (!) vak fiú és egy tolókocsis lány. A tanárok és a diákok egyaránt maximális segítséget megadnak nekik.

És szerezz be egy kutyát :)

2013. jan. 4. 19:50
 7/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

utolsó: jó helyre jársz, nagyon nem mindegy az iskola sem... Eltén, Debreceni Egyetemen, Pázmányon nekem is vannak ismerőseim, és nekik jó..

2013. jan. 4. 22:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Lehet drasztikus mód, de nem tudsz esetleg másik egyetemre átmenni? :( Én egyébként Miskolcra járok. Biztos hogy segítenék neked ha ismernélek :)
2013. jan. 5. 03:48
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi, kedves tőled :) Már sokszor úgy vol0tam vele egyébként, hogy na most megyek el innen, na nem most, még hátha jobb lesz, de akkor most...stb. aztán ahogy szóbakerült a szakirányválasztás, akkor nekem egy nagyon megtetszett, és olyan szakirány máshol csak egy helyen van, az eg az ország másik fele. Mostmár végülis csak 1 félév van, a szakirány tetszik, a tanárok mostmár rendesek, csakhát későn jöttek a jó dolgok sajnos... Amúgy a szak nagyon tetszik, dehogy megérte -e ittmaradni, na azt nem tudom... :(
2013. jan. 7. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!