Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ideges vagyok, szorongok,...

Ideges vagyok, szorongok, félek az emberek között. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Utánaolvastam már a témának, valószínűleg szociális fóbia, társulva azzal, hogy semmi önbizalmam sincs, rondának gondolom magam, és ezért rögtön szorongok, amint kilépek otthonról. Valószínűleg a régen történt folyamatos szekálás miatt általános iskolában, 8 éven át. Egyre rosszabb, már akkor is idegeskedek, ha csak az erkélyen vagyok kint. Viszont ha ismerőssel vagyok, a tünetek nagymértékben enyhülnek, néha teljesen el is múlnak. Hogyan tudnék ezen változtatni? A pszichológus nem megoldható (17 éves vagyok, a családomnak pedig nem szeretnék beszélni erről). Vény nélkül kapható nyugtatótablettákat szedek, amik segítenek is, de nem akarok velük élni örökké. Már régóta tart, és folyamatosan depressziós vagyok emiatt, már az öngyilkosságot is fontolgattam jó párszor.
2009. aug. 24. 12:46
 1/7 anonim ***** válasza:
pedig nagyon jó lenne, ha erről beszélnél valakivel. nem hiszem, hogy bárki a világon lenne olyan ronda, hogy azért ne mehetne ki az utcára. szóval úgy tudnál rajta változtatni, hogy mindent elmondanál anyukádnak, és ő majd tudni fogja, hogy mennyire komoly a probléma, és ennek függvényében vagy elvisz pszcihológushoz, vagy nem. gondolj bele, sokkal jobb lenne neked, ha valaki felhomályosítana róla, hogy te is nyugodtan mehetsz emberek közé, mert ugyanannyit érsz, mint ők. azt meg ne hagyd, hogy azoknak a véleménye befolyásoljon, akik szekálnak. ha VALÓBAN úgy érzed, hogy változtatni kéne a külsődön, akkor járj sportolni, vágasd le a hajad, vegyél új ruhákat, és mindezt szigorúan a barátaiddal tedd, egy mozizás és fagyizás keretében:D járj el velük gyakrabban, meglátod, hamar visszatér az életkedved:D
2009. aug. 24. 13:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, akkor te pont olyan vagy mint én, ezeket a sorokat én is írhattam volna :( Annyi különbséggel, h én most vettem rá anyámat a pszichológusra. Hát, ez túl könnyen nem fog elmúlni, de hidd el, felnőtt korodban, mikor felnőtt emberek között élsz majd, nem pedig a bugris-proli tizenévesek között, nem lesz olyan vészes. Én is fontolgattam az öngyilkosságot, de arra gondoltam, h akkor a szüleim is szinte belehalnának a lelki fájdalomba + ha tényleg igaz amit a Bibliában írnak, akkor a pokolra kerülök. Ráadásul miért én haljak meg azért, mert az osztálytársaim mind idióta intoleráns f@szfejek. Szóval pontosan tudom, hogy mit érzel.

13:22 - szerencsére az átlagember nem tudja, h milyen, mikor mész a utcán és azt hiszed, h minden ember téged figyel, röhög rajtad, etc...

Amúgy milyen nyugtatótablettákat szedsz ? Akár priviben is megírhatod!

16/F

2009. aug. 24. 14:43
 3/7 A kérdező kommentje:
HOVA tablettát.
2009. aug. 24. 16:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló problémám van nekem is..és én 18 vagyok. Most megyek majd egyetemre, attól is eléggé parázok. Remélem elmúlik ez az érzés és emberfóbia a közeljövőben, mert nem túl jó így élni...van amikor erősnek érzem magam, az utcán sincs semmi stressz, de még akkor is azon gondolkozom h a többiek mit gondolhatnak. Nem vagyok ronda, persze azthiszem.. antidepresszánst is szedtem 2 hónapig...nem érzem úgy h sokat használt. anyámnak beszéltem erről de nem nagyon vette komolyan...pszichológust meg nem tudna fizetni...
2009. aug. 26. 13:33
 5/7 anonim válasza:
100%

Szia!

En is pont ilyen vagyok. Engem is allandoan szekaltak altalanosban, es a csaladom sem segitett sokat a beszolasaikkal. 0 az onbizalmam, nem jarok el sehova, nincsenek barataim. Akik voltak mar nem keresnek, mert rajottek, hogy nem tul izgalmas velem lenni. En meg akkor is ideges vagyok, mikor valakivel msn-en beszelgetek. Felek az emberektol, es nem bizok meg senkiben. Nalam ez az egesz odaig fajult, hogy sokaig iskolaba sem mertem elmenni, es anyamnak azt hazudtam, hogy faj a fejem, es voltunk MRI-n is, pedig semmi bajom. eleg szomoru. gyulolom magamat emiatt, meg meg sok mas miatt is.

En sem beszelek ezekrol a senkivel. Egyetlen egyszer beszeltem errol valakivel, de nem ertett meg. meg sem probalt. annyit mondott, hogy majd o segit (2000 km-rol!)

de csak elkezdett szidni, es elegge osszetort.

Nalam meg annyi rosszabitja a helyzetet, hogy nalam az idegesseg eros izzadasban nyilvanul meg, szoval igy meginkabb nem akarok sehova sem menni. Gondolkoztam mar a pszichologuson is, de en sem szeretnem ha a csaladom tudna. Ugyhogy teljes mertekben megertelek.

Sajnos tanacsot nem tudok adni, mivel en sem tudom hogy mit tegyek, de remelem hogy sikerul ''kimasznod'' ebbol, es szurkolok neked! :D

U.i.: az ongyilkossag nem old meg semmit, es onzo dolog!!!

2009. aug. 31. 02:47
 6/7 anonim ***** válasza:
És ez a HOVA mennyibe kerül ?
2009. aug. 31. 11:03
 7/7 anonim válasza:
Húú én is ugyanilyen vagyok,de engem nem szekálnak,15 éves vagyok,és nem nyugtatózom magam.Ezek szerint nekem rosszabb lenne a helyzetem? Amit nekem is szoktak mondani,legyen önbizalmad,és minden nap csinálj olyat,amit nem mersz.Én próbálkozom...sok sikert neked is!
2010. jan. 16. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!