Ez lehet alkoholizmus?
Az már jó jel hogy felfogtad hogy ezen változtatni kell, mert ha így megy ez tovább abba bele is halhatsz. Még csak huszonéves vagy, de mivel hamar rászoktál nagyon gyorsan tönkremennek a szerveid a piától. Menj elvonóra, próbálj ki hobbikat amik lekötnek, keress normális rendes barátokat, akikkel eltöltheted az időd és segíthetnek is neked akár ha csak lelkileg is. Nem a legjobb megoldás (sőt), de akkor már cigizz, oké valamiben meg kell halni, de inkább jóval később a bagótól mint huszonévesen a piától..(Tudom egyén meg szervezet függő de a lényeg kivehető)
De mihamarabb keress fel egy elvonót, akár többet is ha az egyik nem jön be, és értsd meg hogy pia nélkül is lehet önbizalmas az ember. Nehéz út lesz és sokáig fog tartani, de megéri ha akarsz még valamit az élettől.
Sok sikert!!
Az eleje nekem is hasonló, mondjuk két-három évvel később kezdődött minden. Így éltem sok-sok éven át, dolgoztam (szellemi munkát és nem is rosszul),kocsit is vezettem, de pia mindig kellett, hogy legyen bennem.
Az elvonó nekem nem segített, alig vártam, hogy elteljen az az egy hónap (magamtól mentem a pszichiátriára), utána kezdődött minden elölről.
Aztán eladtam a lakásom, vettem egy kisebbet (olcsóbbat), amit kiadtam albérletbe.
Kivettem egy kis faluban egy házat albérletbe, kevesebbért, mint amennyiért az enyémet kiadtam, a megtakarított pénzem (a lakások árának a különbözete, egyéb megtakarításom sose volt, mert elittam) rábíztam egy jó barátomra. Itt a faluban néha dolgozom ezt-azt, lovak mellett, vagy napszámban, és a neten keresztül is tudok dolgozni. A szomszéd főz rám, havidíjért, minden egyebet a neten rendelek vagy a barátomtól kérem csomagban, fizetni a barátom fizet (utal) az én pénzemből. Készpénzem, bankkártyám nincs. Átszoktam az elektromos cigire.
Elhatároztam, hogy nyelvet tanulok, meg kondizok, ezekből mondjuk nem lett semmi.
Lassan úgy érzem, több mint egy év elteltével, hogy simán visszamehetek a városba a nyüzsgésbe, mert agyilag szoktam le. Valami hasonlót ajánlok neked is, feltéve, ha meg tudod tenni.
Elvonora elmenni nagyon nehez, de ott probalnak segiteni, mellette utana erdemes akar ex-alkoholistak szeru segito csoportokat keresni. akiket osszekot mondjuk vallas, sport, szinjatszas, onkentes munka. nem.tudom, itthon van-e anonim alkoholistak vagy hasonlo.
Elvono utanra tuzz ki olyan celt, mint ujra.sportolni valami uj sportot kiprobalni, ahogy irtak, uj hobbit, amiben van kihivas, amihez koncentralni kell es ami mellett egy kortyot se.ihatsz pl. falmaszas/sziklamaszas. Ha sikerul ez ad onbizalmat. Eleve go dolj arra, hogy az alkohol nem uj tulajdonsagokat ad, hanem csak gatlasokat old fol es meglevo tulajdonsagokat erosit meg. Ha alkoholos allapotban van onbizalmad, komtrollod az eleted folott, akkor anelkul is van! Csak az alkohol helyett egy mas "oldoszert" kell keresned. Ez lehet onszuggesztio, meditacio is akar. Elvonora azert lenne szukseged, mert fizikai.fuggoseg is van a piatol es azt egyedul nehezen tudod kezelni. probald meg, ha mar oda tudsz menni stb. mar hatbaveregetheted magad, hogy ez igen egy lepest tettem magamert es akkor.huzd ki magad es legyen egy kis.onbizalmad. hajra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!