Alkohol/Alkoholizmus - Nem akarok inni, de a társaság kínál, kinéz, mit tegyek?
Frappáns választ én nem tudnék adni, csak kifogásokat találnék, az viszont hosszú távon nem vezet sehova.
De azért mérlegeld, hogy mi a fontos. Talán egy idő után megunják a beszólogatást és megszokják, hogy nem iszol alkoholt. Ettől semmivel nem leszel kevesebb, szóval nincs okuk égetni téged. Megmondod nekik, hogy nem akarsz alkoholt inni, kész, pont, nincs rá szükséged, mert jól érzed magad nélküle. (De gondolom frusztrál hogy itatnának, hogy oldódj és pont ezért leszel feszült. :/)
Én más okból nem akartam alkoholt inni, úgyhogy értem milyen nehéz ez a helyzet. Megmondtam hogy nincs szükségem rá, így is furcsán néztek rám, de aztán megszokták, talán mert látták, hogy így is felszabadult vagyok.
Én azt mondanám, hogy az orvosod nagyon nem tanácsolja az ivást. A laboreredményed pocsék lett és az orvosod azt mondta, hogy ha így folytatod lassan új májra lesz szükséged. (ha tényleg függő voltál, akkor ez végülis nem nagy hazugság).
Ha valaki ez után is rá akar venni, akkor komoly hangon közöld vele, hogy ezzel nem akarsz játszani. Örülsz, hogy nem hiányzik az alkohol és nem akarod, hogy rosszabb legyen a helyzet. Igyatok csak, de én szeretnék ebből most kimaradni. Ha ezt valaki nem érti meg..
Beszéld meg velük egyesével a gondod.
Vagy pedig legyél őszinte. Esetleg megjegyezheted, hogy nem akarod bántani őket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!