Paleolit diétával gyógyultak már ki mentális betegségekből is? Például alkoholista "agya" rendbejöhet ettől?
Olvastam, hogy paleolit diétával a civilizációs betegségek megszüntethetők/kezelhetők (vagy akár meg is előzhetők).
Környezetemben gyógyszerrel kezelt depressziós és falási rohamokkal küzdő is van; de úgy vélik (mindketten), hogy a terápiák eléggé haszontalanok számukra, amiket kapnak.
Lehet, hogy irracionális a kérdésem.
jaj, azért tetem idézőjelbe, mert a mentális egészségére gondoltam. sokan állítják, hogy semmiféle külső hatás egyedül nem okozná, ha valamilyen hormonális elváltozás nem állna fenn - akár hajlam miatt, de sokaknak van hajlama sokmindenre, pl diabéteszre (ha öröklik), mégis tudjuk, hogy megelőzhető, csak ott jobban kell figyelni az életmódra (evés, mozgás, alvás, friss levegő, fene tudja még mi).
PERSZE, H VAN AGYUK!!! idézőjel azért volt, mert vmi agyi hormonszállítgatási bajra asszociálnak a hajlammal kapcsolatban.
Magától és öntréninggel nem elmúló kezeletlen szorongást és depressziót űzött ki nálam, ami legalább 5 éve intenzív, de 15 éve fennáll! Május 20 óta paleózok, drasztikus átállással, tehát 6-7 nap alatt szoktam meg csupán. Azóta azt kérdezem magamtól, miért nem hamarabb kezdtem! Az agyi folyamatok igenis összefüggenek a szénhidrátterheléssel!
Az energiám is sokkal több a genetikailag előírt típusú és mennyiségű szénhidrátmennyiséggel. Ezt minden paleós alá tudja támasztani, aki nem sült bele pár hét alatt, és már jó ideje űzi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!