Hogy lehet normális életet élni ha az ember csúnya?
Kezdj el rendszeresen sportolni. Az az önbizalmadon is lendít, és nem mellékesen a külsődön, tartásodon.
Eddig nem csajoztál?
79 %
Próbálkozásaim voltak, de természetesen a legyünk csak barátok csapdájába ütköztem mindig, hogy is gondoltam komolyan én idióta. Azóta emiatt is utálom magam, hogy volt pofám beleélni ilyesmibe. De a nő téma most mellékes, mert én sokkal szarabb szinten vagyok, énnekem a mindennapjaim szarok, szarul érzem magam, emberek között kínok kinját kell átélnem, amikor bambulnak akkor legsziesebben bevernék egyet nekik: Mi van, csodálkozol a kinézetemen gyikarc? Idegesít is, meg is vernék sokakat amiért nem tudják felfogni hogy a társadalmunk szines, különféle emberek alkotják, ők pedig a csökevényes agyukkal külön kategóriákra osztják az embereket mindenféle nevetséges kritérium szerint. Nem birják felfogni hogy nincs olyan hogy ilyen ember meg olyan, egyszerűen csak ember van.
Na mindegy ez mellékes csak. Kérdésedre a válasz magától értetődő: mégis hogy csajozhattam volna igy.
Vazze, tényleg menj el boxolni, hogy be tudj húzni a taplóknak. A csajozás meg ismerős téma, mondjuk én levehetem a problémám, de akkor meg egy másik probléma lesz, ami meg szarabbul sül el, és bunkónak tűnök, pedig csak azt akartam volna, hogy ne látszódjék... úgyhogy engem azzal kell elfogadni amim van. Hozzám tartozik. És ha tudnád milyen frankón megszűri a csajokat! Egy halom fölösleges körtől megkímél. :) És nehogy azt hidd, hogy nekik is sokkal könnyebb, tényleg. Őket is meg lehet érteni.
Nyugodtan csajozz. Ne akarjál azonnal becsajozni, ha valaki rádmosolyog, ne konduljon meg a fejedben a harang, csak legyél velük, köztük, keresd a társaságukat. Ne félj tőlük.
És most nem azért, de... viccen kívül. Láttad a Maszk c. filmet? (Cher) Abban is van egy srác, aki egy vak lányba szeretett bele. (oké, meghalt a srác, de ettől most tekintsünk el) Szóval... fordítsuk meg a kérdést. Ha egy vak lány szeretne közeledni hozzád, TE hogyan fogadnád? A nagy önsajnálkozásod közepette, TE el tudnád őt fogadni? Én már egy csomó vak lánnyal találkoztam, mindegyikükben hatalmas lelkierő lakozik, és egyáltalán nem elesettek, SŐT! Le a kalappal előttük. Nem tudom, érted a hozzászólásom lényegét?
Utolsó:
Neked valamilyen kisegítő szerkentyűre van szükséged? Esetleg valamiféle hallókészülékre? Mondjuk ez a fele lényegtelen.
Én csak azt szűrtem le az egészből hogy szerinted az lenne számomra is a járhatóbb út, mivel születésileg hátrányosabb helyzetben vagyok, hogy más, születésileg hátrányos helyzetű lányokat próbáljak inkább megismerni, mert több lenne az esélyem. Jó tanács, köszi, de én nagyon kényelmetlenül érzem magam vak emberek társaságában. Mert már utaztam és beszélgettem vak emberekkel. Nekem valahogy nem megy, de attól eltekintve csodálom őket, hogy mennyire közvetlenek és életvidámak tudnak lenni.
Igen, valamiféle olyasféle kisegítő szerkentyűm van. Imádom. Tegnap is hangversenyen voltam. Nonszensznek tűnik, de szerintem már hiányolnak is, ha nem jelenek meg.
De nem azt mondtam, hogy neked az lenne az egyetlen és kizárólagos járható út, hanem az elfogadásról írtam. (és asszem a film is tökéletesen ábrázolja a problémádat) Találd meg önmagad, nézz nyugodtan az emberek szemébe, magukat szégyellhetik, ha nem állnak szóba veled. A kiskölkök a legjobbak, ők tutkóra nem sajnálnak le, viszont kérdeznek. Keress valami elfoglaltságot ahol kiemelkedhedsz, sikeres tudsz lenni. Ha végképp nem megy, alakíts egy Quasimodo önsegítő klubot. Nem viccelek, halál komolyan mondom.
Utolsó:
Szerinted mennyiben tudna segíteni rajtam egy pszichológsus, pszichiáter? Egyáltalán mennyiben tudnak segíteni bárkin is? Nem érzik azt amit mi, problémás emberek. Meghallgatnak oszt tovább engednek és azt mondjá magának nincs semmi baja. Ez a jobbik eset. Elsülheht úgy is hogy megállapitják hogy te ilyen meg olyan beteg vagy, üldözási mániád van, mély depresszióba vagy, skizofrén vagy és felirnak egy rakás bogyót amivel végkép szétcseszed az életed.
Olyan embernek lenne szükségem a beszámolójára, aki már volt ilyen terápián és segitett rajta. Nem tudom hol találok ilyenre. Akinek hirtelen elmúlt minden kishitűsége, elkezdett pozitivan gondolkodni és utána meghóditotta a világot.
Genetika is lehet mögötte, ilyenek az agypályáim, vagy mittom én. Kiskorom óta ilyen vagyok.
Én hiszek a pszichológiában! (A pszichiáterterek áldásos munkájával ellenben. Ott valóban 5 perced van fölsorolni tüneteket aztán kapod a gyógyszereket.) Viszont egy pszichoterápián segítenek reálisan látni a helyzetedet. Miközben kibeszéled a problémáidat, a pszichológus segít rávilágítani, hogy hol a gond, miért futod ugyanazokat a köröket, vagy már a kibeszéléssel neked is bevillan, hogy "miért lennék kevesebb, mint bárki más?".
Én hasznosnak tartom, hogy ahelyett, hogy az ember egymaga dagonyázik a gondjában, teljes kilátástalanságban, valaki külső személy - aki teljesen pártatlan és elfogadó - segít rendszerezni a bajt és kiúthoz terelni.
Egyébként olyan nincs, hogy te rosszul érzed magad a bőrödben, és a pszichológus azt mondja "magának nincs semmi baja" oszt jó napot. És szerintem az sem fontos, hogy mélységesen átérezze a bajunkat (bőrgyógyásztól sem várom el, hogy szintúgy szenvedjen minden szar kiütéstől, amit kezel). Attól még tud dolgozni és empatikus is lehet.
Viszont egy terápiáról is tudni kell, hogy minden rajtunk múlik, és kőkemény meló. Van aki "Akinek hirtelen elmúlt minden kishitűsége, elkezdett pozitivan gondolkodni és utána meghóditotta a világot", de van olyan is, aki abbahagyja, mert "nincs értelme", holott valószínűleg csak büdös a (saját magáért folytatott) munka.
Ha kiskorod óta ilyen vagy, akkor pláne nem árt. Ki tudja mit neveltek beléd a szüleid, ami miatt ilyen kishitű vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!