Csapólégy kérdése:
Hogyan lehet leállni a vagdosással?
Figyelt kérdés
1éve vágom magam,de már nagyon szeretném abbahagyni de sose sikerül hogyan lehetne??2012. dec. 15. 22:52
11/30 anonim válasza:
Kedves rubberjohn, ne ijesztgessük már a kérdezőt, igazad van, ilyen veszély is lehet, de ezzel tuti nem segítünk neki, tuti , hogy félelemből, nem pedig szeretetből indítva vagdossa magát. Ám ezt már te is pedzetted. Amint írtam, valószínű, valami más jellegű fájdalmat akar ezzel elnyomni.
12/30 anonim válasza:
Egyszer még régen olvastam (talán írtam is rá) a kérdésedet, nem tudom már, mit, sajnálattal hallom, hogy még minidig szenvedsz a dologgal :( Anyukád mit mondott? Elmentetek orvoshoz? A módja szerintem tényleg annyi, hogy soha többé nem csinálod. Soha, akármilyen rosszul is esik. Persze ettől még nem leszel egyből egészséges, tényleg el kellene mennetek orvoshoz :/
13/30 anonim válasza:
Kettil, nem tudom megfogni a kezét, sem a mindennapokban családterápiát - vagy ami kell - feltárást biztosítani számára. Maradnak a szavak. Nem a hatásvadász szavak, csak talán, talán elgondolkodik ezen. Nem ismerjük behatóan az esetet, természetesen lehet, hogy pont semmit nem használ, változó, mekkora szerepkre marad meg a racionalitásnak, kilátásnak a problémából. Várom az ötleted akkor, mivel segíthetnénk neki. Elégtelenek vagyunk így és itt. Ez van, ez itt egy ilyen műfaj.
14/30 anonim válasza:
rubberjohn, értem, amit írsz. Magam is várom, hogy reagáljon a kérdező, hogy olvasta ezeket vagy sem. Ha reagálna valamit, talán lehetne neki segíteni. Vannak emberek, akik tudnak mit kezdeni ilyen problémával, persze egyedi és nem univerzális módszerekkel. Az meg gondolom nem nagy felfedezés, hogy egy ilyen dolog csak okozat, az okot érdemes lenne felderíteni, úgy gondolom ez lehetne a segítség. Persze ezt nem mi fogjuk megtenni, de azért segíthetünk.
15/30 anonim válasza:
Szia! 2 évig vagdostam magam mire sikerült leállnom vele. Soha nem feltűnősdiből csináltam, hiszen állandóan takartam és senkinek nem mondtam el, így vezettem le a lelki fájdalmat. Csak olyankor vagdostam amikor egyedül voltam otthon. A leálláshoz akaraterő kell. Ez kb. a 90%-át teszi ki. A maradék 10% egyéni praktika. Én pl. folyamatosan karkötőt hordtam így ha rámjött a vagdosás volt ami eltakarta. Folyamatosan olvastam ehhez kapcsolódó idézeteket is. Ilyeneket (angolul) a weheartit.com oldalon találsz, ha a keresésbe beírod, hogy sad vagy selfharm vagy hasonlók akkor rengeteg nagyon mély gondolatot hoz ki. Aztán meg az is segített, hogy belegondoltam, hogyha majd jön a nyár akkor nem hordhatok hosszúujjút és pulcsit, muszáj lesz szabadon hagynom a csuklómat. Nem akartam, hogy lássák. Végső esetben marad a pszichológus, de nekem se volt rá szükségem. De a legjobb módszer mégiscsak a lelki fájdalom leküzdése. Sok sikert, nyugodtan írj privit a témával kapcsolatban!
16/30 anonim válasza:
Mindenképpen hasznos, hogy egy ex-bennfentes is megszólalt és elsőkézből kaphatunk tapasztalatokat, DE te úgy állítod be a pszichológust, mintha meglátogatni egy egész életen át tartó megbélyegzettséget jelentene. Nincs így, ne végső eset legyen, adott esetben rengeteget tud segíteni a megfelelő szakember, drasztikusan lerövidítve ennek az életszakasznakaz ideőintervallumát, meg aztán a maradó sebek száma sem mindegy.. (nekem legalábbis nem lenne az). Legelső opciónak kellene lennie, nem legutolsónak! Kérdező keressen fel egyet minél előbb.
17/30 anonim válasza:
Gondolom gyerek vagy..Mondd el a szüleidnek/nevelőidnek hogy 1 éve vagdosod magad. Jobb esetben kapsz 2 olyan orbitális pofont, hogy egy életre megunod a vagdosást. S akkor nem kell pszichológusra meg egyebekre költeni.
18/30 anonim válasza:
#17: Képzelem, milyen tökéletes lehetsz. Az olyanok miatt is nem mernek sokan segítséget kérni, mint te vagy.
19/30 anonim válasza:
Ha már olyan elmezavaros valaki hogy vagdossa magát, oda nem kell semmi segítség, csak két atyai saller, aztán el lehet gondolkozni megéri-e tovább vagdosni magunkat.
20/30 anonim válasza:
Mellesleg kis gyökér a kérdező, egy másik kérdésnél a válasza:
Csapólégy válasza:
engem pl. megpróbált megerőszakolni a volt barátom.13 éves vagyok én is tudom,hogy fiatalok vagyunk de lehetnek olyan komoly problémáink mint egy felnőtnek!teljes mértékben megértelek.próbáld abbahagyni énmáregy hónapja nem csin. nagyon nehéz,de sikerülhet!Írj!:]
Időpont tegnapelőtt 14:59
Mivel tegnapelőtt írtad ezt, akkor miért írtad ki EZT a kérdést előtte másfél héttel hogy nem bírod abbahagyni..? Kis hülye 13 éves, és nem, nem lehetnek olyan gondjaitok mint a felnőtteknek, max az okozhat traumát ha megszüntetik a Mickey Egér kalandjait a Carton Networkon..!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!