Miért nem vagyok képes leállni egy percre sem?
Előre is szeretném kérni, hogy csak a normális válaszolók írjanak. Nem viccből fordulok hozzátok.
Az a gondom, hogy napi szinten nincs olyan 2 percem, amikor nem csinálnék semmit. Más ember esetleg nyugodtan leül, és telefonál, de én ezekre nem vagyok képes. Kora reggeltől estig csak pörgök, és ez azzal jár, hogy teljesen lefárasztom magam. Írok példákat:
Szellemi munkát végzek, és ha egy pillanatra leállok, mert mondjuk a másik kér egy kis időt telefonálásra, azonnal elkezdem kipakolni a táskám, elrendezgetni a cuccaimat benne, vagy felhívok én is valakit, esetleg kimegyek inni. Ha "ebédelek", előbb beteszem a kaját a mikróba, és a 2 másodperc alatt elmegyek wc-re, de útközben bekapcsolom a tévét, és természetesen a számítógépen böngészek. Ha megmelegedett az étel, beviszem az ebédlőbe, és miközben megeszem, nézem a tévét és sms-t írok, vagy telefonálok a páromnak. Ezekkel nem is lenne gond, de nekem így telik el egy átlagos napom. Reggeltől estig egyetlen (!) percem nincs, amikor ne találnék ki magamnak valamit, és lehetőleg ezek minimum 3 párhuzamos cselekvések ne lennének.
Egy normál embernek vannak pillanatai, amikor csak úgy kinéz az ablakon, megáll egy picit, és leül. Én is nagyon vágyom erre, de nem tudom megtenni.
Ha a barátainkhoz átmegyünk, és azt mondják, nézzünk meg egy filmet, én azonnal kérem a laptopjukat, hogy a film közben netezhessek. Csak egyetlen dologgal egyszerre nem vagyok képes foglalkozni.
Ennek sok pozitív hozadéka van, például, hogy nagyon jól vezetek, és a munkahelyemen is átlátom a dolgokat, és maximalista vagyok. De a magánéletben vajon mért van arra szükségem, hogy amíg a mosógép megy, én olvassak, süssek és főzzek, közben takarítsak, és tanuljak egyszerre? Este nem érzem a testem a fáradtságtól, KO! És mindezt szellemi fáradtságnak érzem.
Úgy érzem, nem tudok erről lemondani, nem tudok leállni.
Nagyon érdekes, amit leírtál. Ez a fajta pörgés hosszú távon nem fog menni, ezt te magad is érzed. A szervezetedet teljesen felörli ez az túlzott aktivitás. Mindenkinek szüksége van néha egy kis elcsendesedésre, nyugalomra, pihenésre, egy kis semmittevésre. Bár nem vagyok szakértő a témában, de én a helyedben mindenképpen megtanácskoznám a dolgot egy neurológussal.
A másik, hogy - ha kell megerőszakolva önmagamat - igenis rákényszeríteném magam, hogy naponta kis időt arra szánjak, hogy relaxáljak. Illetve először nyilván csak próbálgatnám.
Bárhogy döntesz is, ez így, ahogy most van, nem válik előnyödre. Egyébként ha párkapcsolatban élsz, a párodnak is elég megterhelő lehet elviselni egy állandóan ezerrel pörgő társat.
Valamit tenned kell, ez így nem mehet sokáig!
én is hasonlóan vagyok,nagyon ritka h nem csinálok semmit,de a semmittevés is nálam min.5féle dologból áll egyszerre.Én általában azért csinálok mindenfélét,mert olyankor elfelejtem,hogy mennyire egy sz*rdarab vagyok...Ha leállok akkor rámtör a szomorúság,az elégedetlenség stb...
Van aki szerint ez már ocd,van aki szerint mániákusság,v bármi...
Ha amiről írtál valóban zavar téged,akkor változtatnod kell.Ha jól tudod magad érezni folyamatosan,akkor nincs gond.
Vannak jó módszerek,pl a sport.(hány boldogtalan v bármilyen mentális zavaros ember van aki napiszinten sportol?szerintem egyse!).
Boldog párkapcsolat,a rend szeretete,igényesség,magunkra való odafigyelés,tanulás stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!