Stresszesebb leszek vagy jól csinálom?
Általában hamar elkezdek tanulni egy vizsgára vagy dolgozatra. Minden nap haladok egy kicsit, így jobban megmarad bennem, és nem stresszelek utolsó napokban, hogy jaj hogy fogom megtanulni.
Úgy érzem, én is pihenek annyit vagy közel annyit, mint azok, akik halogatják, utolsó vagy utolsó kettő napon állnak neki.
De úgy látom, rajtam kívül MINDENKI halogat, és nem értenek meg. Folyamatosan piszkálnak, hogy kell pihenni, kell pihenni, be fogok csavarodni, stb.
Közben én úgy látom, hogy nekem az utolsó pillanati rohamtanulás nem mindig megy; illetve megnyugtatónak tartom, ha eleget teszek az ügyért, időben kezdem...
Valóban stresszes leszek vagy jól csinálom?
szerintem jól csinálod. én mindig utolsó pillanatos voltam (gimiben) és nagyon stresszeltem. mindig megfogadtam, hogy legközelebb folyamatosan tanulok, készülök napról napra, vagy legalábbis követem rendesen az anyagot, de sosem lett belőle semmi - én meg csak paráztam, hogy na basszus már megint nincs elég időm rendesen készülni.
hát itt is a mérték. pihenni kell, persze, arra figyelj oda, hogy aludj eleget, mert a tanultak is csak akkor tudnak jól leülepedni.
szerintem nagyon jó, hogy minden nap haladsz. én neked adok igazat.
Pont ezt szokták mondani, amit harmadik...
És nem értem, bár lassan elhiszem.
Ha minden nap tanulok, miért baj??? Hiszen akkor így minden nap csinálok mást is, mint filmezek, zenét hallgatok, fórumozok, elmegyek közösségbe stb... Így miért nem jó??
Nem mindig járkálok el, nekem többnyire itthon van a szórakozás. De néha elmegyek. :)
Én pont úgy működök, hogy ha nem tanulok, akkor ott van a szálka, hogy de majd vizsga lesz... Ha meg tanulok 1-2-3 órát, akkor már... le tudok sz*rni, hisz tettem valamit.
Az viszont gyanús, hogy ezzel a hozzáállással egyedül vagyok.
Szerintem ez nem korfüggő.
Egy, vannak emberek, akiknek igenis sok idő kell, amikor egyedül vannak.
Kettő, minden korosztálynak kell hobbi, érdeklődési kör.
Nem szeretsz olvasni, filmet nézni, barkácsolni, rajzolni, festeni, díszíteni?
68%-osnak üzenem:
lehet hogy levizsgáznak így, de ez szart sem ér tudod, és ha elmegy továbbtanulni ott sem fogja megállni a helyét. Most szokjon inkább hozzá, hogy nem lehet mindent az utolsó pillanatban megcsinálni. Ettől még nem vesznek el a szép évei...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!