Igaz, hogy a pszichológusok sokszor maguk is "segítségre szorulnak"? Ha ez igaz, akkor lehetek még pszichológus? , nem kell ahhoz nagyon erős személyiségnek lenni?
igen! Mert ha valahol nagyon kemény a kémia, azért tényleg nem fogok tenni, mert azt egyszerűen képtelen befogadni az agyam...
Nem most kellett volna kiírnom ezt a kérdést, mert nagyon szétszórt vagyok... :S
lehet, (sőt biztos) hogy kicsit(/nagyon) hülyén fogalmaztam.
Úgy érte, hogy nyilván kell egyfajta magabiztosság, "önbizalom", nem?
Na így már világos. Kell, persze, hogy kell, de a személyiség az formálható, lehet rajta változtatni, lehet fejleszteni. Fontos az önismeret, mert ha magadat jól ismered, akkor érthetsz meg másokat is. Ha magadat elfogadod, akkor mások is el fognak, és akkor tudsz fejlődni is. Önbizalmat szerezhetsz magadnak.
Amúgy meg aki magabiztosnak mutatja magát, nem feltétlenül az is. Sok ember próbálja elfedni a gyengeségeit az erősségeik előtérbe helyezésével, vagy mások elnyomásával, attól még nem lesz magabiztos, sőt..
Na mind1, szóval a lényeg az, hogy ha segítségre szorulsz, az koránt sem egyenlő azzal, hogy gyenge vagy.
Akkor lehet, hogy színészetet kellene tanulni :D
Köszönöm mindenkinek a választ! (Természetesen mindenkit felfelé pontoztam, már ha számít ez valakinek, de csak úgy mondtam)
Igazából valószínűleg úgy sem nekem való, de mindenképp valami olyasmit szeretnék csinálni, amivel másoknak segítek, nem érzem, hogy bármi másnak értelme lenne.
Akkor már csak valahogy azt kellene elérnem, hogy elhiggyem magamról, hogy képes is vagyok erre. Járok egyébként "dilidokihoz", remélem, hogy a terápia végére tisztábban fogom látni a dolgokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!