Depressziós vagyok és a szüleimnek ez nem tűnik fel. Elkezdtem járni egyetemre, de úgy érzem, nem kellett volna, ki kellett volna hagynom egy évet, hogy rendbe szedjem magam. Mit tegyek?
Állandóan ugyanazokba a hibákba futok bele évek óta. Nem nagyon tudok új barátságokat kötni, a régiek közül van egy-kettő, de sokan elfordultak tőlem. Lányok rendszerint amint kicsit jobban megismernek, rögtön elfordulnak tőlem. Bárkivel kell beszélnem, bármilyen társaságban vagyok, feszengek, görcsölök, nem vagyok természetes. Tele vagyok elfojtásokkal, nem tudom önmagamat adni, azt se tudom, hogy az még létezik-e egyáltalán. Azért egy tragédia az életem, mert tudom, hogy iszonyú energiák és potenciál van bennem, nagyon jó képességeim vannak, de nem tudok kitörni ebből a szürke létből, és így semmi nem kerül ebből napvilágra. Bejutottam egy szuper egyetemre, de ugyanott tartok: nem érzem jól magam. Ugyanúgy visszavonulok a szobámba és vegetálok.
A szüleim nem vették ezt észre, csak azt látják, hogy évek óta nem járok el sehova, mogorva vagyok és néha elmegyek egy-egy szakemberhez. De nem értik a probléma súlyosságát, elbagatellizálják. Nem tudom, miben reménykednek, gondolom abban, hogy egy varázsütésre egyik napról a másikra rendbe jövök. Nos, nem hinném. Így, hogy senki nem figyel rám és nincs rendben az önértékelésem, mi a fenétől jönnék rendbe? Szerintem csak az nyitná fel végre a szemüket, ha öngyilkos lennék, hogy IGEN, ENNYIRE SÚLYOS A HELYZET, IGEN EZ IS MEGTÖRTÉNHET.
Kérdező.
tisztán látod a helyzetedet, éleslátásod az van, de sajnos eltúlzod itt a dolgokat a dráma kedvéért, mert az öngyilkosságtól te még nagyon messze vagy.
NE vegetálj, ennek a szánalmas szenvedésnek semmi értelme.
Ha mindent kipróbáltál és semmi nem segít, akkor már nincs más hátra, mint..
Öld meg magadat.
VAGY
Tudod, nem vagy egyedül, látod, tök véletlenül találtam rá a kérdésre, ez egy jel.
Elmondom neked én mit fogok tenni nemsokára utolsó lehetőségként.
Az elkövetkezendő 1 évben valamikor egyszerűen eltűnök.
Nyár óta a vaterán mindenem eladtam és összegyűlt 1 guriga.
Ebből megyek először vegasba, majd californiába és ott aztán elszabadul a pokol. szó szerint.
Leaving Las Vegas c.film.
Nézd meg, ha egyszer van időd, én onnan vettem az ötletet.
Na meg persze a Jokertől, ha nem láttad a sötét lovagot, akkor nézd meg, mert ott mindenre választ találsz.
A joker a legőszintébb és a legboldogabb ember a világon, éppen azért mert teljesen túllépett mindenen. ezt akarom én is megvalósítani, utolsó kísérletként.
Ha tényleg ennyire k#baszott rosszul vagy, hogy az öngyilkossággal fenyegetőzől, akkor mit veszíthetsz ha megszabadulsz a sok felesleges sz#rodtól? Amit nem tudsz eladni, vidd le a kukába. Nekem jelenleg van 1 bőrönd ruhám és egy ipod és a laptopom, ami értéknek tekinthető, minden mást pénzzé tettem.
ha akarsz írhatsz privátot, semmit sem veszíthetsz..már ha igaz a sztorid és szívből írtad.
mert ha nem, és csak egy k#baszott fake nyavalygó idióta vagy aki egy kérdés kiírásán kívül SEMMI mást nem hajlandó tenni az életéért, akkor légyszi ne is írj privátot.
Kérlek.
Akkor nyavalyogj tovább.
és te beszélsz öngyilkosságról.....
soha sem mernéd megtenni.
nagyobb benned az önsajnálat,sokkal nagyobb.
ez az egy tart életben, hogy sajnálnak (csak hiszed amúgy, mert a valóságban senkit nem érdekelsz). csak engem érdekeltél, de most már egyre kevésbé..
magadat a világ közepének tekinted, ami okés, mert ugye mindenki percepciója kp-jában saját maga áll, de te ennél valahogy félresiklottál.
te egy totál elcseszett én vagy.
miért itt keresed a megoldást? ez egy semmi. ezek mind trollok és agyhalottak itt vársz egy olyan reakciót, ami nem a filmeken alapszik??
Min alapuljon baszod,Heideggeren meg Nietzschén?
olvasd baszod. olvasd csak. van mit bőven.
én nem tudom azt tolni itt neked, mert leírni sem akarom.
hánynom kell tőlük.
Tudod miért nem?
mert bennem is van (volt) egy nagyobb adag "kreativitás", meg "potenciál".
Ezért jönnek a filmek. mert tudod egy sötét lovagban ott van a művészet míg Nietzschében nincs.A filmben van egy zene, egy kép, amikor Joker kihajol a rendőrautó ablakán és csend van. Ott van a zene: 'Watch the world burn', meg az éjszakai képek Gothamről. Ott van egy olyan faktor, hogy azért rájössz, hogy mégis lehet,hogy van értelme ennek az egésznek.
De a Nietzsche közben nincs más, csak a gondolatok, amik önmagukban elviselhetetlenek.
Amúgy de.
Mégis ajánlok valamit.
Thus spoke Zarathustra, ha még nem volt meg.
tessék- kiváncsi vagyok meddig húzod az ő világrendjében.
keresd akkor tovább a megoldást.
viszont légyszi majd írd le ide is ha megtaláltad, mert én is szeretném tudni.
amúgy végiggondoltam, és lehet, hogy igazad van.
Valószínűleg én már tényleg valahol elszakadtam a valóságtól.
Ebben lehet valami igazság.
Viszont abban is van, hogy én nem most kerültem a tűrőképességem határára, hanem 2-3 éve (én is elsőéves voltam)
képzelj el ebből az állapotból 2-3 ÉVET.
és látod, az öngyilkossághoz még én sem jutottam el, sőt. még most is kiutat keresek, pedig ha valakinek, neked tudnod kéne, hogy ez az állapot csak lefelé vezet. LASSAN (nagyon lassan.) de 100%-os biztonsággal.
egy kis képzelőerővel képzelj hozzá a szenvedéseidhez még 3 évet ugyanabból a nyomorból, megfelelő mennyiségű gyógyszert és más szert,kezeléseket,az ebből adódó élethelyzeteket és a legdurvább drogot, az egzisztencializmus műveit (amiket viszont már tovább tényleg nem bírtam.valahol itt szakadhatott el a cérna így visszagondolva).
úgyhogy ne fenyegetőzz vele, mert mindketten tudjuk, hogy te és az öngyilkosság az nem ma lesz.
Lehet, hogy sok mindent nem vettél észre, és elmentél a dolgok mellet. De biztos, hogy most is történnek veled dolgok, és elmész mellettük. Vedd észre a jó dolgokat, biztos történik veled is jó.
Nem érzed jól magad. Mitől? Mi az amitől jól éreznéd magad? Akkor tedd azt. Ne érdekeljen a szüleidnek nem fog tetszeni. Ne legyél mogorva, inkább próbálj meg mosolyogni. Te vagy a felelős az életedért, és nem a szüleid, őket hibáztatni, nem a legbölcsebb, hiszen nem ők élik az életedet. Egyetemre, hogy mehettél, biztos támogattak ebben. Te döntöttél így. Ha meg nem tettszik akkor csináld azt amit szeretnél. Mit is szeretnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!