Arra gyanakszom, hogy mániás depressziós vagyok, de szégyellem elmondani a problémáimat a családomnak is, nemhogy pszichológusnak. Mit tegyek?
Kedves kérdező!
Nem hiszem, hogy téged eddig ne kezeltek volna a betegségeddel, hisz olyan szakszerűen írod le a dolgokat, mint egy orvos. Mindenképpen menj orvoshoz a bajoddal, mert más szerintem az is elég indok, hogy ilyen intenzíven foglalkoztat a téma. Csak menj el a háziorvoshoz. Annyira ők is értenek már ehhez a dologhoz, hogy meg tudják neked mondani, merre tovább? Ne halogasd!
Nekem is nagyon hasonló helyzetem volt/van. Mániás depresszióra gyanakodtam (egyenlőre azt mondják, hogy nem az de még csak 2 alkalommal voltam dokinál és épp jókedvem volt azokon a napokon) én sem voltam képes elmondani a szüleimnek, háziorvosnak nehezen, aki beutalt pszichiátriára. Mivel hétköznap volt azt már meg kellett magyarázni, hogy miért nem megyek suliba, így tudták meg itthon, nagyon nehéz volt elmondani, de legalább megtudtam hogy a szüleim nem is gyanították, hogy bármi baj lenne velem pedig tart már pár éve.
Orvosoknak azért mondtam könnyebben, mert akit nem ismerek annyira annak nem érdekel a véleménye, hiába is tud rólam bármit nem fog vele visszaélni.
Beszéld meg ezt a dolgot valakivel, és a problémáidról is legyen szó, az segíthet. Ha rövid ideig is de segít, így rövidítheti a depressziós fázist, és az jó neked ;)
Ha gondolod írhatsz egy privit.
19/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!