Vagdosom a kezem, szerintetek ez mennyire fog sokáig tartani? : |
Az első dolog, hogy teljesen felesleges vagdosnod magad. Tapasztalatból mondom, higgy nekem. Semmire, de tényleg SEMMIRE nem jó, még akkor sem, ha most úgy érzed, hogy megkönnyebbülsz. Először is, keress valakit, akivel bizalmasan tudsz beszélgetni (pl anyukád). A helyedben egy felnőttel beszélgetnék, aki kicsit jobban átlátja a helyzetet. Mondj el mindent ami bánt, ha kell sírd ki magad neki... igaz, a megoldást nem ő fogja adni,de megkönnyebbülsz.
Még tudom tanácsolni, hogy válts környezetet, menj el új közösségbe. Nekem ez segített.
És fontos, hogy találj olyat, akinek elmondhatod ami nyomja a lelked. Sose tartsd magadban, ez nagyon fontos! Hajrá, menni fog! :)
én sem értem ezt a kézvagdosást
ha ideges vagyok anyázok meg odacsapok valamire
Ennyi hülyét egy helyen... A magát vagdosás nem emó meg ilyen szubkulturális hülyeség.
Kedves kérdező, te egyszerűen depressziós vagy illetve szorongástól szenvedsz, és olyan problémával küzdesz, amit nem tudsz megoldani, nem tudsz uralkodni rajta. Azért vagdosod magadat, mert azon fájdalmon viszont tudsz uralkodni akkor, ami a vagdosás során fellép. Ez egy öncsonkító mechanizmus.
Első körben keress fel kérlek egy pszichiátert, mondd el neki a panaszodat, és utána majd mennek a dolgok maguktól. Minden városban van ambuláns szakrendelés, ahova nem szükséges beutaló és TB alapon megy a rendelés.
Amennyiben nem léped meg ezt a lépést, feltehetően addig fog folytatódni, amíg súlyosbodik a helyzet és sokkal rosszabbul fogod magad érezni. Esetleg öngyilkosság is felléphet a későbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!