Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vagdosom a kezem, szerintetek...

Vagdosom a kezem, szerintetek ez mennyire fog sokáig tartani? : |

Figyelt kérdés
Tiszta ideg vagyok most is. Már vagy szeptember óta csak vagdosom a karom, és egyre feljebb, anyáéknak mindig azt mondom, hogy nem para, csak a macska volt... Most a könyökömnél tartok szinte... És ez az egész egy pali miatt van, meg szinte az egész életem miatt... Már az egyik legjobb barátnőm sem úgy néz rám, mint régen, mert másik suliba jár(középsuli), pedig amúgy se jártunk egy suliba, csak minden nap beszéltünk szinte... Most meg semmit, de szó szerint... A fiú meg... Minden nap beszéltünk egymással, amíg a barátnőm be nem kavart, akit már nem is tartok barátnőnek... Ugyanis megkérdezte, hogy járunk-e? a sráctól(én meg a pali), és ezzel elkrta az egészet... Azóta a fiúval beszéltem már, elég időt, de erre a témára nem tértünk rá, csak ma... És megkérdezte ma így: "Te kajak járni akartál velem?xDD"... Pedig nagyon jóba voltunk... Erre semmit nem írtam, csak annyit, hogy mennem kell, szia... Meg régebben, még nyáron volt egy olyan fiú barátom, akivel mindent meg tudtam beszélni... Azóta mióta középsulis, ő sem ír... Ha meg ráírok, valami oylat ír, amire cska annyit válaszolok szinte, hogy: ok... Mert kibszott rosszul esik... Szerintetek meddig fog még ez így menni?:(

2012. nov. 3. 00:01
1 2
 11/17 anonim válasza:
48%

Az első dolog, hogy teljesen felesleges vagdosnod magad. Tapasztalatból mondom, higgy nekem. Semmire, de tényleg SEMMIRE nem jó, még akkor sem, ha most úgy érzed, hogy megkönnyebbülsz. Először is, keress valakit, akivel bizalmasan tudsz beszélgetni (pl anyukád). A helyedben egy felnőttel beszélgetnék, aki kicsit jobban átlátja a helyzetet. Mondj el mindent ami bánt, ha kell sírd ki magad neki... igaz, a megoldást nem ő fogja adni,de megkönnyebbülsz.

Még tudom tanácsolni, hogy válts környezetet, menj el új közösségbe. Nekem ez segített.

És fontos, hogy találj olyat, akinek elmondhatod ami nyomja a lelked. Sose tartsd magadban, ez nagyon fontos! Hajrá, menni fog! :)

2012. nov. 3. 01:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Mivel senki nem kényszerít rá, hogy vagdosd magad, ezért nem értem a kérdést. Addig fog tartani, amíg abba nem hagyod. Én soha nem értettem, hogy ez miért jó. Számomra ennek semmiféle üzenetértéke nincs, hanem ez ilyen abszurd, mint például valaki rágja a lábujjkörmét :l
2012. nov. 3. 03:05
 13/17 anonim ***** válasza:

én sem értem ezt a kézvagdosást

ha ideges vagyok anyázok meg odacsapok valamire

2012. nov. 3. 03:35
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
ez ilyen divatos emós búsongás
2012. nov. 3. 03:35
 15/17 anonim ***** válasza:

Ennyi hülyét egy helyen... A magát vagdosás nem emó meg ilyen szubkulturális hülyeség.

Kedves kérdező, te egyszerűen depressziós vagy illetve szorongástól szenvedsz, és olyan problémával küzdesz, amit nem tudsz megoldani, nem tudsz uralkodni rajta. Azért vagdosod magadat, mert azon fájdalmon viszont tudsz uralkodni akkor, ami a vagdosás során fellép. Ez egy öncsonkító mechanizmus.

Első körben keress fel kérlek egy pszichiátert, mondd el neki a panaszodat, és utána majd mennek a dolgok maguktól. Minden városban van ambuláns szakrendelés, ahova nem szükséges beutaló és TB alapon megy a rendelés.

Amennyiben nem léped meg ezt a lépést, feltehetően addig fog folytatódni, amíg súlyosbodik a helyzet és sokkal rosszabbul fogod magad érezni. Esetleg öngyilkosság is felléphet a későbbiekben.

2012. nov. 5. 00:25
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyok emo.:') A helyzet mostansag javult egy kicsit, de mar majdnem elkezdtem, a kezem gyogyul... De a tobbiek kerdezgetnek, a bizalmas barataimnak el is mondom. Es nem konnyu abbahagyni, en arra kertem valaszt, hogy mit tehetnek ez ellen, hogy tudnam ezt elmulasztani... Koszonom a valaszokat egyebkent.:)
2012. nov. 9. 23:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Én meg írtam rá választ: menj el pszichiáterhez, illetve pszichológushoz. Magától nem fog elmúlni, csodabogyesz meg nincs a problémádra.
2012. nov. 10. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!