Ha sokat fogyok, akkor anorexiásnak fognak tartani?
Figyelt kérdés
62 kg-ról indultam (BMI: 21, 4 körül volt, ami teljesen normális), most 55 vagyok, de még mindig nem vagyok elégedett. 50 kg szeretnék lenni, azaz 1 nyár alatt 12 kg-ot fogynék.
Járok pszichiáterhez 2 éve (szorongás, depresszió miatt; bár mostanság hihetetlenül jól vagyok). Vajh mit szól ilyesmihez egy orvos?
2012. júl. 10. 20:11
1/9 anonim válasza:
Hány centi vagy?
2012. júl. 10. 20:12
2/9 A kérdező kommentje:
171 cm
2012. júl. 10. 20:13
3/9 anonim válasza:
ne menj 55 alá! Pont jó vagy így! Egészségesnek nézel ki (azt hiszem bár ugye nem látlak). És gratulálok a fogyáshoz, de most itt STOP! :)
2012. júl. 10. 20:14
4/9 anonim válasza:
Én olyan fél év alatt fogytam valamivel több, mint 15 kilót.
Sokan megkérdezték, nem vagyok-e beteg, meg mondták, hogy nehogy tovább fogyjak. :s
Szóval igen, előfordulhat.
2012. júl. 10. 20:17
5/9 A kérdező kommentje:
Igazából a hasammal vagyok még mindig elégedetlen. Torna + ÉLETMÓDVÁLTÁS (azaz nem valami mazochista fogyókúra) segítségével javult a helyzet, de még lenne mit dolgoznom...
2012. júl. 10. 20:20
6/9 anonim válasza:
Valószínű, hogy rád fogják sütni a bélyeget, de próbálj meg nem foglalkozni vele. Az a fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, és ha nem megy az egészséged rovására, akkor ne érdekeljen, hogy ki mit gondol a kilóid száma alapján! :) Nem mindenki anorexiás, aki vékony, viszont egyesek baromi sértő módon tudják feltételezni ezt minden "soványról".
2012. júl. 10. 20:36
7/9 anonim válasza:
Ne azt tűzd ki célul, hogy 50 kg legyél, hanem hogy elégedett legyél az alakoddal. Arra viszont ügyelj, hogy a BMI-d a normális tartományon belül maradjon.
Biztosan lesznek páran, akik anorexiásnak fognak tartani, talán az 50 kiló már egy kicsit kevés is a magasságodhoz. Próbálj inkább arra a területre koncentrálni, amivel nem vagy elégedett, tornázz rá többet, a súlyod már most teljesen rendben van, gratulálok az eredményedhez, bár én is ilyen sikeres lennék. :)
2012. júl. 10. 20:57
8/9 anonim válasza:
Ha tényleg jól érzed magad és jó Neked így, azt az orvos is látja, ha nem vak.
2012. júl. 10. 21:13
9/9 anonim válasza:
Szép fogyás, de mostmár ne fogyj, hanem szálkásíts!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!