Utálom magam mert állandoan vagdosom a kezemet de abba szeretném hagyni! Mit csináljak?
allandoan csinálom allandoan vagdosom a kezemet,le szeretnék vele álni de nem tudok probaltam már szuleimnek nem merem elmondani vagyis elmondanám nekik de nem tudom mit mondjak és félek h anya teljesen kiborulna
mit csináljak?h mondjam el neki?
Hogy vagdosod?
Ha nem akarod vagdosni, akkor mi visz rá, hogy mégis vagdosd?
megértelek...erről nehéz leszokni,mert egy idő után az egész cselekvés átcsap kényszerbe(mint pl. a bulimiánál a hányás),és a kényszernek borzasztó nehéz nemet mondani.
egyetlen lehetőség van: elmondod a szüleidnek.borulni fog a bili,lesz hiszti meg veszekedés,kiborulás,amit akarsz,de ez csak a az ijedelem miatt lesz.utána (ha jó a kapcsolatod a szüleiddel) leülnek majd veled beszélgetni,és akkor el tudod mondani nekik,miért teszed ezt,miért vágysz folyamatosan több figyelemere,miben segíthetnek neked,és te mit fogsz tenni annak érdekében,hogy javuljon a helyzet.nagyon fontos az őszinteség és a higgadtság.ezeket az alapokat még a beszélgetés elején fektessétek le.hosszú,küzdelmes hónapok elé néztek,de utána sokkal jobb lesz minden.
Én is csináltam ilyet egy időben, aztán lett jobb dolgom meg egy barátom és eszembe sem jutott többé csinálni.
Magyarán: foglald el magad, járj el sportolni, barátokkal lógj, tanulj, játsszál, ami érdekel... érezd jól magad.
úgy kezdj bele,hogy "apa,anya,most beszélnünk kell,igazán felnőttesen"
üljetek le,és nyugodt hangnemben mondd el nekik,feltárva az előzményeket,az okokat,és a félelmeidet,mindent.meg fognak érteni.először nehéz nekik felfogni egyátalán,de segíteni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!