Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Utálom magam mert állandoan...

Utálom magam mert állandoan vagdosom a kezemet de abba szeretném hagyni! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

allandoan csinálom allandoan vagdosom a kezemet,le szeretnék vele álni de nem tudok probaltam már szuleimnek nem merem elmondani vagyis elmondanám nekik de nem tudom mit mondjak és félek h anya teljesen kiborulna

mit csináljak?h mondjam el neki?

2012. szept. 4. 18:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hogy vagdosod?

Ha nem akarod vagdosni, akkor mi visz rá, hogy mégis vagdosd?

2012. szept. 4. 18:07
 2/12 A kérdező kommentje:
egyszerűen nem bírom ki h ne csináljam
2012. szept. 4. 18:09
 3/12 anonim ***** válasza:
49%
Lesznek itt sokan, akik azt írják majd, hogy depressziós vagy és keress fel egy pszichológust. Nos, egy pszichológus lehet, hogy nem ártana, de ez pusztán hülyeség. (Le lehet pontozni) Nyilván nagyon fiatal vagy még és az is nyilvánvaló, hogy nem akarsz öngyilkos lenni, egyszerűen csak figyelmet szeretnél. Ezt máshogy is kérheted, nem kell hozzá direktmód vagdosnod a kezed, ugyanis semmi értelme nincs. Lazíts, legyen új hobbid, barátkozz, beszélgess a szüleiddel.
2012. szept. 4. 18:10
 4/12 anonim válasza:

megértelek...erről nehéz leszokni,mert egy idő után az egész cselekvés átcsap kényszerbe(mint pl. a bulimiánál a hányás),és a kényszernek borzasztó nehéz nemet mondani.

egyetlen lehetőség van: elmondod a szüleidnek.borulni fog a bili,lesz hiszti meg veszekedés,kiborulás,amit akarsz,de ez csak a az ijedelem miatt lesz.utána (ha jó a kapcsolatod a szüleiddel) leülnek majd veled beszélgetni,és akkor el tudod mondani nekik,miért teszed ezt,miért vágysz folyamatosan több figyelemere,miben segíthetnek neked,és te mit fogsz tenni annak érdekében,hogy javuljon a helyzet.nagyon fontos az őszinteség és a higgadtság.ezeket az alapokat még a beszélgetés elején fektessétek le.hosszú,küzdelmes hónapok elé néztek,de utána sokkal jobb lesz minden.

2012. szept. 4. 18:37
 5/12 anonim ***** válasza:
Valami nincs rendben körülötted. Elégedetlen vagy magaddal, netán bánt valami a családdal kapcsolatba, esetleg nem megy a tanulás. Az agyad folyton e körül forog. És hogy eltereld a gondolataidat, szándékosan okozol fájdalmat magadnak. Tudod, majd mindenképp kinövöd, idővel, de jó lenne, ha az okon tudnál változtatni. Az ok nem a kézvagdosás. Az már a következmény...
2012. szept. 5. 00:06
 6/12 anonim ***** válasza:

Én is csináltam ilyet egy időben, aztán lett jobb dolgom meg egy barátom és eszembe sem jutott többé csinálni.

Magyarán: foglald el magad, járj el sportolni, barátokkal lógj, tanulj, játsszál, ami érdekel... érezd jól magad.

2012. szept. 5. 03:11
 7/12 anonim ***** válasza:
Inkább mondd meg anyádnaak és vigyen el pszichológushoz, minthogy meghalj. Ő is benne volt, hogy idáig jutottál mellette, most itt az ideje hogy segítsen a megoldásban, ha tetszik neki ha nem.
2012. szept. 5. 13:37
 8/12 A kérdező kommentje:
de nem tudok hogyan belekezdeni egyszeruen nem tudom h elmondani neki
2012. szept. 5. 15:22
 9/12 anonim válasza:
de muszáj.hozzájuk fordulj segítségért először.tudom,hogy baromi nehéz,és nagy lelki tusa,de hidd el,már csak attól is meg fogsz könnyebbülni,ha tudatod velük.nagyon fontos,hogy elmondd,mert a későbbiek során sokkal nehezebb lesz.
2012. szept. 5. 15:31
 10/12 anonim válasza:

úgy kezdj bele,hogy "apa,anya,most beszélnünk kell,igazán felnőttesen"

üljetek le,és nyugodt hangnemben mondd el nekik,feltárva az előzményeket,az okokat,és a félelmeidet,mindent.meg fognak érteni.először nehéz nekik felfogni egyátalán,de segíteni fognak.

2012. szept. 5. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!