Mit tegyek? Magamat őrlöm minden egyes nap azzal, hogy ha bármit teszek/tennék, vagy pl. látok másokat akik jól néznek ki vagy azt hogy boldogok, olyankor azt érzem hogy semmit se érek és semmit se ér az életem.15/L
Szia. Túl fiatal vagy ahoz, hogy ilyen életunt legyél, ennyire pesszimista! Előszőr is, ha tényleg ennyire magad alatt vagy keresd fel, pl az iskolapszichológust ha van olyan, vagy beszélgess el anyukáddal és vigyen el egy szakemberhez. Én mikor szomorú vagyok valamiért mindig arra gondolok, hogy mások éheznek, vagy gyógyíthatatlan betegek, és én milyen szerencsés vagyok, van mit egyek, van családom, egészséges vagyok. Saja mindekinek vannak gondjai, mindenkinek más, nekem is van elég de igy, negativ hozzáállással csak bevonzod a rossz dolgokat. próbálj mindig a jóra gondolni. Most is van barátod, aki szeret is. Miért ne lennél szerethető?
Fel a fejjel!
Magad is érzed, hogy nem normális az, hogy ilyen nyomorultul érzed magad. Szerintem keresd fel az iskolapszichológust, vagy ha ilyen nincs, akkor el kell menned a körzeti orvosodhoz, aki beutal a szakorvosi rendelésre.
Valami önértékelési zavar lehet, ami egészen biztosan kezelhető. Ne keseredj el, lesz megoldás! Fel a fejjel!
Ha van, keresd fel az iskolapszichológust, ez nem ciki. Egy beszélgetés is tud segíteni már, hogy jobban érezd magad. Nmecsak azok járnak pszichológusok, akik elmebajosok, meg hasonlók. Nehogy emiatt szégyelld. Ha ez nem megoldható, mindenképpen beszélgess valaki felnőttel erről, akiben megbizol, közel áll hozzád. Ne szégyelld, nyílj meg előtte. Talán az is a bajod, hogy még a fiatal korodból kifolyólag nem vagy érett egy párkapcsolatra egyáltalán, nem tudod kezelni a helyzetet. Fejlődési krizisben vagy, amin mindenki átesik kamaszkorban előbb-utóbb. Sem gyerek, sem felnőtt nem vagy és ez az átmeneti állapot zavar össze, kialakulóban van az én-képed, ki is vagy te, hol a helyed a világban stb. Minden bizonnyal változni fog ez a lelki állapotod, ahogy telik az idő.
És mégvalami a szépség nem minden és sokan csak látszólag boldogok, közben meg őrlik magukat legbelül.
Előtted az élet, tűzzél ki célokat és élvezd a fiatalságodat és ne hasonlítgassad magad másokhoz, hanem inkább gondolkozz el azon, hogy mik az előnyös tulajdonságaid, mit szeret benned a barátod. Olyan nincs, hogy ne lennél jó valamiben, ne lenne szép rajtad semmi sem. Ezekre a pozitív vonásokra figyel, emeld ki azokat és optimistábban állj az életedhez mindenképpen :)
27/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!