Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valós, vagy nem valós? Gondola...

Valós, vagy nem valós? Gondolataim már nem is e világiak?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sokszor elgondolkozok azon, hogy jó bolygóra születtem e. Lehet viccesen hangzik elsőre, de a lényege az, hogy semmi nem kelti fel mostanában az érdeklődésemet, minden unalmasnak és vontatottnak tűnik. Még a szexualitás része is olyan az utóbbi pár hétben, hogy csak agyban kívánom. Mert legutóbbi ilyen kapcsolatom alatt már a merevedésem is lankadt menet közben és kezdtem más felé figyelni... Minden nap már kora reggel rossz kedvem van, olyan, mintha nem is itt kéne lennem ahol vagyok, persze azt nem tudom hol, de nem itt. Ez már egy visszafordíthatatlan pszichiátriai eset? :P Nem mintha az segítene szerintem. :/ Elmebetegnek kezdem érezni magam ezek miatt :( Kezdem magamat a SEMMI-ben érezni.

Valakinek hasonló "tünetei" voltak/vannak?

2012. okt. 11. 18:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Abszolut depresszióra jellemzõ tüneteid vannak. Menjél el szakemberhez, beszéld ki a bánatodat, és meglátod ujra élet lesz benned.

Egyébként ebben a mai világban az értékek egyre jobban elvesznek, csak a hajtásokról és az irtásokról lehet hallani.

2012. okt. 11. 18:19
 2/9 agi91babe ***** válasza:

Szia!

A kiégés vagy depresszió tipikus tüneteit produkálod. Lehet hogy befásultál, ehhez többet kéne tudni az életkörülményeidről. Miket csinálsz? Családod? Barátaid? Mennyit vagy közösségben? A közösségekben hogyan tudsz beilleszkedni? Étkezési szokásaid? stbstb...akkor már tudnánk segíteni, mert így csak szürke ködben tapogatózunk. :)

2012. okt. 11. 18:23
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, illetve akkor a kérdésekre válaszolva.:

Család tűrhető, bár vannak néha kisebb viták anyagi része végett. Barátok nem igazán vannak, 1 barátom maradt meg az elmúlt évek alatt, viszont benne megbízok, a többieket meg leejtem akik különböző módon bántottak meg. Közösségi élet, háát, ez fogósabb kérdés. Nem igazán járok közösségbe, persze vásárolni én is szoktam élelmiszert/ruházatot akkor szoktam. Hébe-hóba a barátommal elmegyünk valamerre, de nem sűrűn.(elköltözött pár hónapja Balaton környékére). A beilleszkedésem nehéz, nehezen kommunikálok, sokszor mondanám, de inkább agyalok rajta, hogy mit is mondjak, végül már nem is annál a témánál járnak, így meg sem szólalok. NÉHA azért szoktam, de az ritka eset.

Ezzel némileg több információt adtam, de szerintem sokra nem mész/mentek vele :S

2012. okt. 11. 18:36
 4/9 A kérdező kommentje:
Kimaradt, hogy mit csinálok. Olvasni szoktam néha könyveket, filmeket nézek, vagy rajzfilmeket. Játszani szoktam pc-s játékokkal, görkorcsolyázni heti 2-3 alkalommal. Szóval így ránézésre túl sok gondom nem lehet. Persze hiányzik nagyon egy teljesen hozzám illő, megértő társ, testi-lelki egyensúlyban lévő kapcsolattal, de ilyenről manapság nem tudom ki álmodhat..
2012. okt. 11. 18:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem mi megyünk sokra vele, hanem te. Már ez is segit rajtad, hogy kiirod magadból, ami a szived mélyén van.

Tehát a legnagyobb gondod már ki is derült, az anyagiak, ma sok ember küzd ezzel, és hidd el nem vagy egyedül ezzel a problémával.

Minden ember egyre zárkózotabb lesz, mert sok bántást kap, és a megélhetés miatt szégyenkezik.

2012. okt. 11. 18:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Az igazi társra is rátalálsz, ha teszel érte, többet kell kimozdulnod otthonrál.
2012. okt. 11. 18:43
 7/9 agi91babe ***** válasza:

Szia.

Szerintem már az anyagi gondok előtti is gondod volt a beilleszkedéssel. Ennek az okára kéne rájönni, hogy miért "hitetted el" magaddal, hogy közömbös vagy mások felé. (Mert ez legtöbbször nem igaz, csak bemesélik maguknak az emberek mert így könnyebb).Láthatóan burokban vagy, félsz a társaságban. Szociális szorongó vagy. Azért kéne elkezdened megnyílni és minél többet emberek között lenni, mert ez átcsaphat pánikbetegségbe, vagy egyéb fizikai tünetekbe. Jó ötlet, ha pl kutyát tartanál.

Egy csomó barátságot kutyasétáltatás közben kötöttem. Rögtön adott egy téma, és oldódik is a feszültség. :)

2012. okt. 11. 18:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Ebben a világban élünk, szóval minden gondolatod e világi, hiszen, ha nem lenne az, akkor nem gondolhatnál rá ebben a világban. Amint egy más világbéli dologra gondolnál rögtön egy e világivá válna.
2012. okt. 11. 21:14
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Még egy kis kiegészítés akkor :) 22 éves vagyok, kutyum is van, aki okoz örömöket, de már azok is olyan múlandóak, hogy egyre kevésbé. Igaz, e világi gondolatok, tényleg itt vagyunk/ok. Viszont akkor kiégés lehet az ok, mert anyagi annyira nem, mert ez már tényleg régebbi sztori, bár segíteni nem segít, hogy most ez is van.

Az, hogy mennyire bebeszélés vagy nem, nehezen döntöm el. De 2 kezem nem lenne elég ahhoz, hogy megszámoljam hány ember "pattintott" le akihez közeledni szerettem volna az elmúlt 2-3 évben. Szóval mégiscsak nálam van a gond. Más a humorérzékem is mint másoknak... De lehet az egész csak annyi, hogy egy remete lélek vagyok akinek nincs is szüksége ilyenekre csak pont ezt beszélem be magamnak a társadalmi séma miatt?.. -de nem tudom.

2012. okt. 12. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!