Idegbeteg lenne az öcsém? Mitől lehet valaki extrém módon agresszív?
Figyelt kérdés
most 16 éves. 2éve kezdődőtt el az ,hogy csúnyán kezdett (OCSMÁNYUL)beszélni.1éve folyamatosan verekszik de letagadja(véző szájal,ököllel,horzsolással,szakadtruha,dagadt szem)el jön haza .minap a barátnőm a szemközti házből jött át nekem panaszkodni ,hogy az öcsém megverte az övét mert megkérdezte tőle ,hogy mennyi az idő.régen abszolút nem ilyen volt.a számítógép nem is értem most ,hogy megy. a billentyűzet +egér ragasztóval van össze tartva . a telefonja használhatatlan széttört a takarója elszakítva a tv monitorja berepedve és még sorolhatnám=( múlt héten ököllel nagyon erősen szájon vágott mikor reggel hangosan csoszogtam magassarkúba és felkeltettem.(apu kórházba anyum nem velünk él)a falat is folyamatosan püföli egyszer el is tört neki a kisujja mert úgy püfölte.a gipszet csak 1 napig hordta(methamorpus csont tört).és az utobbi 2 hétbe nem kommunikál velem szolok hozzá de mintha a falnak beszélnék.arra gyanakszom ,hogy skizofrém lett.csak apuval hajlandó beszélni vele normális és nem emeli neki fel a hangját.lehet ez skizofrémia?2009. júl. 31. 23:18
1/9 anonim válasza:
szerintem neki valami nagyon nagy lelki baja lehet. nem haragszol ha megkérdezem milyen nemzetiség vagytok? ha cigányok, akkor lehet hajlam is
2/9 A kérdező kommentje:
magyarok vagyunk. még csak roma származású családtagunk se volt ha jól tudom a déd nagypapánk volt orosz származású.ha már így említetted a romákat azt kifelejtettem ,hogy rasszista is nagy mértékben.akkor most hajlam nem lehetséges?
2009. júl. 31. 23:35
3/9 anonim válasza:
így is lehetséges, de akkor valószínűleg olyan öröklött hajlam amit valamelyik szülőtől kapott. figyelj egy ember jellemét 3 dolog alakítja: a gének, a neveltetés, és a társaság. ezek közül tolódott el valamelyik nagyon rossz irányba hogy ilyen agresszív lett. vagy apukája, nagyapja, dédapja volt ilyen ingerlékeny, vagy amire még gondolok hogy így érzi magát mások előtt "nagyfiúnak" tudod hogy most kamasz. neki nagyon erősen jött ez ki. azt javasolnám érdemes lenne felkeresni egy pscihiáter de szerintem ez lehetetlen mert olyan makacs, ne lehetne rávenni. ha szerencséd van pár éven belül ezt kinövi. ha nem, tényleg orvosi segítség kéne
4/9 anonim válasza:
ja és nem hiszem hogy skizofrénia, mert nem hall hangokat az öcséd, nem halucinál és magyaráz be magának nem létező dolgokat, szóval szerintem ez biztos nem az. de mindenképp valamilyen személyiségzavarra gondolok
5/9 anonim válasza:
Akármekkora lelki baja van valakinek, ez nem emberhez való viselkedés. Ha rasszista, lehet rossz társaságba keveredett. :(
Ez nagyon nagy probléma, ne hagyjátok így a helyzetet. Amennyire meg tudom ítélni, apukátokat tiszteli, kérd meg első menetben őt, hogy beszélgessen vele erről.
Ha ez nem segít, második menetben pszichológus.
Senki más nem ilyen a családban?
6/9 A kérdező kommentje:
Apuval normális amikor említette neki a dolgot mert megkértem rá akkor szó nélkül otthagyta.halál kényelmesen elsétált.a rossz társaság szerintem kilőve mert jó helyen lakunk csak éjjel 4 re szokott általába haza érni követni meg nem akarom mert az ..hát..milyen már az.egyik nap mikor haza jött (egészségesen ,tisztán)akkor halottam tőle egy kis sírást de az nem a tipikus fájdalmas sírása mert akkor üvöltött volna mint a sakál. inkább az a visszafogott kisgyerek sírás.
2009. júl. 31. 23:49
7/9 anonim válasza:
Éjjel 4re mászkál haza 16 évesen, faképnél hagyja apukádat, ha normálisan akar vele beszélni? Én nem zárnám ki a rossz társaságot, akármilyen jó helyen laktok, ki tudja hol mászkál hajnalig? Valami nagy baj van itt, az a gond, hogy csak te aggódsz, senki nincs a családban, aki melléd állna? Majd lehet sírni-ríni ha börtönbe kerül verekedésért vagy valami baja lesz. Nem akarok vészmadárkodni, de ha te vagy az egyetlen felelősen gondolkodó ember a családban, kérj meg valakit, hogy segítsen. Ez neked túl nagy teher! Minden jót! Remélem rendeződnek a dolgok! Együtt érzek veled!
9/9 anonim válasza:
Biztos, ami biztos, vigye az apja orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!