Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 5 éves a fiam, amikor rajzol,...

5 éves a fiam, amikor rajzol, akkor az embereknek rendszeresen nem rajzol kezet. Ez jelenthet valamit?

Figyelt kérdés
2009. júl. 31. 13:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
57%

Miért nem kérdezed meg töle???

Elözször ott kell kezdeni.

2009. júl. 31. 13:08
 2/17 anonim ***** válasza:
52%
Nem vagyok pszichológus, de azt tudom, hogy nagyon rosszat jelent. Nem lehet, hogy az óvónővel van gond? Nálunk a 4 éves lányomnál az volt, és maradandó lelki sérülést szenvedett...
2009. júl. 31. 13:14
 3/17 anonim ***** válasza:
81%
sztem ez semmit nemjelent. a kezet biztos bonyolult neki megrajzolni, énis mindig csak pálcika embereke rajzoltam, akiknek egy vonal volt a kezük..:D
2009. júl. 31. 14:08
 4/17 anonim ***** válasza:
97%

"Nem vagyok pszichológus, de azt tudom, hogy nagyon rosszat jelent."

Na, így kell pánikba kergetni egy aggódó anyát! Akkor is gratulálnék, ha szakemberként mondanál így véleményt, de hogy nem is értesz hozzá... Kb. olyan, minthogy azt mondja valaki, hogy fáj a feje, én meg erre, hogy hát nemm vagyok orvos, de tuti agydaganatod van. Közben meg lehet, hogy csak nem ivott vagy álmos.

Kérdezd meg a gyerkőcöt, hogy mi az oka, lehet, hogy egyszerűen nem szeret kezet rajzolni. Ha meg aggódsz, kérdezz meg egy szakértőt vagy az óvodában pszichológust, csak ne olyat, aki jól megijeszt alaptalanul.

2009. júl. 31. 20:18
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

A kérdésedre nem tudom a választ, de itt találhatsz néhány érdekességet a gyermekrajzokról.

2009. júl. 31. 20:39
 6/17 anonim válasza:
65%
Nem vagy pszichologus de első kézből tudom hogy ez nagy rossz.a ta faid a folytonos intésektől a megrovásoktól fél.Ez afféle lelkisérülés.Vagy az othonába érik ilyen inzultusok vagy az oviban.Miért nem rajzol kezet?Azért mert tudat alatt ez a kis csepnyi ember tudja hogy az aki őt igazságtalanul vagy akár joggal fenyiti amit nem tartok valoszinünek hisz nem értem mit lehet fenyiteni egy 4 éves gyereken az álltalában a kezével teszi.Ha nem rajzol kezet jelenthet még agresszivitást is.Hisz azt az embert a lapon ő alkotja meg ő dönt arrol hogy azon a rajzon annak az emberbek legyen keze vagy sem.Ez minden kép lelki sérülés, és ez ilyen fiatal korban nagyon veszélyes lehet.
2009. aug. 3. 14:38
 7/17 anonim ***** válasza:
38%
Nem kell megijeszteni ,lehet, h csak azért nem rajzol ,mert szeret kezet rajzolni. Mikor én gyerek voltam akkor szinte sosem rajzoltam semmit, anyámék is azt hitték ez rossz szerencsére egy normálisabb orvoshoz vittek ,aki megmondta, h nincs ezzel semmi gond, nem szeret rajzolni és kész, más dolgok kötik le nem a rajzolás, de ebben semmi káros nincs, van aki meg kisautókkal nem játszik mert, nem tetszik neki.
2009. aug. 3. 15:34
 8/17 anonim ***** válasza:
Az más, ha valaki nem rajzol, meg más, ha rajzol, csak "hiányosan". És ez tényleg nem ijesztgetés, mert a nővérem gyerekpszichológus, és hasonló esetei vannak. Szerintem Te is vidd el egyhez, ártani biztos nem fog, legfeljebb megmondja, hogy nincs semmi baj.
2009. aug. 4. 09:22
 9/17 anonim ***** válasza:
79%

Szent Isten! Na így kell egy szerencsétlen gyerekből idegbajost csinálni.

Először kinevezi a sok botcsinálta pszichiáter idiótának, aztán még el is zavarják kezelésre. Akkor aztán tuti lökött lesz.

Űrhajót sem tudtok vezetni, atomerőművet sem tudtok működtetni, azt még sem próbáljátok. De a pszichológiához mindenki ért, mert a jósláshoz, a focihoz és a közgazdaságtanhoz.

Nyugodj meg, majd rajzol kezet, ha az szerinte fontos lesz. Örülj neki, hogy egyáltalán rajzol. Ha nem rajzolna, akkor azért aggódnál. hagyni kell a gyereket, nem folyton aggódni. Nem tud gyerek lenni! Hagyd gyereknek lenni, úgy sem lesz sokáig.

Vagy felsőfokú festőművész képző óvodába jár?

Vedd ki, írasd be normál óvodába.

Oh Di Immortales!

2009. aug. 7. 01:52
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek már minden hülyeségre gyógyszert adnának, pedig csak minden gyerek egyforma. Pl. aki kicsit is mozgékonyabb mint a többi gyerek az máris hiperaktívnak nyílvánítják és teletömik gyógyszerrel, aminek sok mellékhatása lehet. Van olyan szer, ami pl. hasonlít a kokainhoz függőséget okozhat és évekkel később agresszív lehet tőle az ember. Miért is agresszívebbek manapság a fiatalok mint akár csak 50-60 évvel korábban? Főleg Amcsiban figyelhető meg ,ahol tényleg minden kis hülyeségre gyógyszert adnak ahelyett, h megnevelnék a gyereket. Vannak persze hiperaktív gyerekek, igen, és kezelni is kell ezt, de egyrészt nem úgy, h lenyugtatózzák mindenféle gyógyszerrel. És nem olyan gyakori mint mondják, sztem kb. ezred annyi gyereknek van szüksége kezelésre emiatt mint amennyit kezelnek vele.
2009. aug. 7. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!