Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak segitség nagyon...

Mit csináljak segitség nagyon erős szorongás?

Figyelt kérdés

Helló Mindenki!

Azt a gondom hogy régóta szorongok kb 7-8 éve ! 4 éve meg depreszióm van, és most hogy suli kezdés van extrém erősen rám jött vasárnap óta nem tudok aludni tiszta ideg vagyok,erősen szorongok féllek . Látnom kell a volt barátnőm aki miatt is szorongásom van , az osztálytársaim nem bírnak és mikor kinevetnek akkor is erős szorongásom van mikor bent vagyok a terembe izzadok. Hazaértem és nagyon elfáradtam lázas is lettem. Hol kérhetek vészhelyzet esetén segitséget szűleim leszarnak nővéremék is. Én én ezt nem bírom, ez az útolso évem de most nagyon rámtört.Még ha itthon vagyok akkor is szorongok ha már csak a suli eszembe jutt most is bevettem 2 Valeriana Relaxot ,de nem segitett semmit se.

2012. szept. 3. 23:55
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

Beleolvastam gyorsan a gyógyszered leírásába: "Mérsékelt vagy súlyos depresszióban szenvedő gyermek vagy fiatal részére a Prozac csak a pszichoterápiával együtt alkalmazva javallt."

Jársz pszichoterápiára? Ki csökkentette le az adagodat, te vagy a pszichiáter? Kemény gyógyszerek ezek, nagyon résen kell lenni az adagolással.

Remélem, nem olyanhoz jársz, aki csak írja a teblettákat, hanem olyanhoz, aki ki akarja bogozni a lelkedet...

2012. szept. 4. 00:40
 12/48 anonim ***** válasza:

Sok embernek vannak cigányok a sulijába meg iszik az apjuk és sorolhatnám még sincs ilyen problémájuk, azt ne mond hogy a környezeted miatt van, csak magad miatt van bocs hogy ezt írom de ez ilyen.

Agyban próbáld meg eldönteni a dolgokat, magadban...

2012. szept. 4. 00:41
 13/48 A kérdező kommentje:

Nem jártam Pszihoterápiára ,senkise beszéltgetett vellem.

Elkezdtem szedni azt hittem segit de nem történt semmi javulást. 2. hát lehet de én érzékenyebb vagyok,én eleve zárkozott voltam már ovodába is.

2012. szept. 4. 00:45
 14/48 anonim ***** válasza:

Ne viccelj, elkezdted szedni csak úgy??? Ez vényköteles gyógyszer, szigorú orvosi felügyelet mellett szedhető csak!!!

Holnap reggel irány a pszichiátria, keress egy dokit!

Figyelj, ez van a betegtájékoztatóban többek között (elolvastad egyáltalán???):

"Ha idő előtt abbahagyja a Prozac szedését

- Ne hagyja abba a Prozac szedését orvosa utasítása nélkül, abban az esetben sem, ha már jobban érzi magát. Fontos, hogy folyamatosan szedje gyógyszerét.

- Gondoskodjon róla, hogy ne fogyjon ki gyógyszere.

A következő hatásokat észlelheti, ha abbahagyja a Prozac szedését: szédülés, bizsergő (szúró) érzés, alvászavarok (élénk vagy gyötrő álmok, alvási képtelenség), nyugtalanság vagy izgatottság, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, szorongás, hányinger/hányás (rosszullét), remegés, fejfájás.

A Prozac szedésének leállítását követően jelentkező tünetek többnyire enyhék és maguktól elmúlnak néhány héten belül. Ha a kezelés abbahagyásakor tüneteket észlel, értesítse kezelőorvosát.

A Prozac szedésének leállításakor orvosa lassan fogja csökkenteni adagját egy vagy két hét alatt - ez segít a megvonásos tünetek kialakulását csökkenteni.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát."

2012. szept. 4. 00:53
 15/48 anonim ***** válasza:
2012. szept. 4. 00:54
 16/48 anonim ***** válasza:
De kiírta fel a gyógyszert? És ő mondta, hogy hagyd is abba? A lényeg, hogy valami dokihoz el kell menned. Én inkább pszichológus javasolnék, mert azok tudnák valamilyen terápiát alkalmazni. A pszichiáterek meg felírnak egy gyógyszert és nem nagyon foglalkoznak tovább Veled. És jobb, ha ilyen fiatalon megtanulsz megküzdeni a szorongással, félelmekkel, minthogy hozzászoktassanak a gyógyszerekhez. (Nem bántásból írom, hanem sok kellemetlen tapasztalatból)Amit most tehetsz, hogy mozogsz, elmész futni, ugrálsz, bármi; de csináld úgy ahogy, ameddig csak bírod, teljes megizzadj és totál kifáradj. Nagyon sokat segít! :)
2012. szept. 4. 00:57
 17/48 A kérdező kommentje:

Igen, de most akkor ennek kőze lehet ehhez?

Mert már évek óta ilyen vagyok,akkor ha orvoshoz megyek ők segitenek megyogyulni? a fűredi pszihologus meg a karcagi is csak ír gyógyszert és enyi nem kérdeznek a gondjaimrol.

2012. szept. 4. 00:57
 18/48 A kérdező kommentje:

A probléma féllek súlyosabb mint gondoljáték én sokkal zárkozotabb vagyok volt barátnőm látnom kell otthon álmodozok és ott mások előtt folyton áttváltozok igy.

http://www.youtube.com/watch?v=aM7w2P0QRns&feature=BFa&list=..

Akkor Ma kedden elmegyek orvoshoz mert mindegy hogyan de javulni akkarok.

2012. szept. 4. 01:00
 19/48 anonim ***** válasza:

Komolyan neked mi bajod van? Fogalmazni se tudsz, már bocs

Jobbat tenne neked tényleg ha megfognád futnál legalább 10 percet azt lefeküdnél 1 füves rétre átszellőztetni az agyad jó nagy levegő vételekkel mert itt már bajok vannak...

2012. szept. 4. 01:05
 20/48 A kérdező kommentje:

De mindenap séttálok már ma bicikliztem 10 km-ert!

Bruce Lee edzésmódszerét is használtam de nem segitett ...

2012. szept. 4. 01:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!