Nagyon-nagyon erős szeparációs szorongás, volt hasonló helyzetben vki, mi lett a vége és mikor?
Hát nálunk 6 hósan kezdődött,és talán 11 hósan ért véget!
Azóta csak napjai vannak mikor ilyen!Ilyen mindenhová megyek anya után,és nem engedem el és ő sem engedhet el!
Nálunk az volt a hab a tortán,hogy sokszor aludni sem tudtam letenni,csak ha maradtam vele,vagyis ő aludt velem!Se nappal se éjjel nem aludt egyedül!Féltem hogy megszokja,és majd így marad,de nem amióta kibékült a világgal, azóta megint saját szoba saját ágy egész éjjel!
Én csak azt tudom javasolni,hogy tedd meg amit kér, (tudom sokan nem ezt mondják),de én úg ytapasztaltam hogy akkor hamarabb vége!
Bár nekem könnyebb volt annyiból,hogy nekem ő az első gyermekem, neked pedig ott a nagyobb is!Nem tudom mennyire idenkedsz a hordozókendőtől vagy mei taitól,nekünk itt is az volt a metsvárunk,mint az elején is!(De tudom ezt is sokan nem így gondolják)
De csak saját tapasztalatot tudok írni!
Meg én azt vettem észre,hogy mikor elindult akkor lett nagy a nyugalom!10,5 hósan indult el igazán és akkor (nagy meglepetésemre) akár 3 órát is eljátszott egyedül!Hátha ez majd nálatok is segít!
1 éves kislány anyuja
Nálunk 7 hónaposan kezdődtek, egy kórházi tartózkodásnak, hercehurcának "köszönhetően". Egyszerűen félt kimenni az utcára, félt mindenkitől és mindentől. Szó szerint, ahogy leírtad, de nálunk szerencsére apukát is elfogadta.
14 hónapos koráig tartott. Egyik napról a másikra eltűnt...bár a három lépés távolságot most is megtartja a fehér ruhásoktól, legyen az köpeny, kabát, sál.
A mai napig sikítva mászik rám vagy az apjára, ha mentő szirénát hall, és gyakran a háta mögé nézeget ha megyünk az utcán, mert a vén hülye pi...csák persze, hogy hátulról támadják le, hogy de szép baba.
NEM kell rögtön pszichológus meg mittudomén...van ilyen erős szorongás. Valami történt, talán nem olyan sokk, mint nálunk, de érzékenyebb a babád külső hatásokra.
Kitartás...én a mai napig éjfélkor zuhanyozom :)
18 hónapos a babám
Szia!
Második vagyok!
Nekem 6 hósan még csak ülni tudott...DE akkor kezdtük a hozzátápit,és szerintem megijedt hogy nem kap cicit!(De ezt csak én gondolom,nem is olvastam,nem is hallottam sehol)7 hósan kezdett kúszni, bár 6 hósan már a kiságyban fekvésből felállt kapaszkodva!
Nálunk ez hogy 6 hósan kezdődött az azt jelentette hogy napra pontosan (pedig addig minden éjjelt átaludt este 9-reggel 9-ig)Csak szopis volt 6 hóig!És akkor mi is voltunk vele dokiknál!Gyereknőgyógyásznál,mert össze volt nőve a cunija, és akkor kapottt BCG ismétlőt,mert nem fakadt ki neki!Egyik csütörtök volt a másik szombat és közötte pénteken kijött a két felső 1-es neki 1 nap alatt!Ez is lehett trauma,de szerintem inkább a cici elvesztésétől való félelem!
De akkor még ne enyhült amikor kapaszkodva járkált,sőt mikor 9,5 hósan az első önálló lépését megtette akkor csak rosszabb lett!Mert akkor mindenfelé menni kellett utána, mert hatalmasakat esett volna,mert azt hitte tud,de persze még nem!Aztán október 21-én bejött a konyhából a nappaliba vagy 7-8 méter!Na másnap már sokkal könyebb volt,de kb 1 hétre rá már nappal nem volt semmi baj!Egyedül, mindent csak egyedül akart,sőt ha segítettem hatalmas sírás kerekedett(kellett vagy 4 nap mire rájöttem)
De az éjjelek azok még néha macerásak most is!Vagyis a múlt héten 5 éjjelt átaludt :)
De ma éjjel megint szinte 4 órán át (mellettem) is csak sírdogált félig álmában!
De ez már a foga lehet!A rágó! :(
Szóval drukkolok hogy enyhüljön legalább!ÉS nagyon sok kitartást kívánok!!!!!!
Boldog karácsonyt!
Kedves #3.!
(2010.dec.19.16:42)
Elnézést, de teljesen félreérted ill. alig-alig ismered a gyermekpszicholológusok munkáját!
És téves tanácsot adsz:
"..nem lehet mit tenni ellene..".
És orvosnak mondod a gyermekpszichológust...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!