Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik ha öncélúan...

Mi történik ha öncélúan elkezdem elhagyni az antidepresszánst? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Nem több éves szedésre és függőségre kell gondolni, épp ellenkezőleg. Szociális fóbiás és kicsit szorongó vagyok, amire szedek antidepit és nyugtatót 4 hónapja. Mielőtt elmentem volna pszihodokihoz, azelőtt is megvoltak ezek a szorongásaim, hébe-hóba bevettem egy nyugtatót öncélúan ha rosszul voltam. A kezelés óta ez semmit nem változott, inkább még rosszabb lett, jeleztem is ezt a dokinak de hát "szedni kell mert idő kell amíg kifejti hatását..." Soha nem éreztem azt, hogy az antidepi bármit is segítene az állapotomon épp ellenkezőleg. Sokat olovastam a témáról (nem internet hanem könyv), tanulom az agykontrollt, elkezdtem sportolni és egy teljes életmódváltást igyekszem véghez vinni, melynek nem szeretném hogy ez a gyógyszer része legyen. Én elhiszem hogy azért lett felírva mert elvileg "segít" nekem, viszont én magamban erősebben hiszek. Az öncélú elhagyáson nem az azonnali abbahagyást értem, hanem a folyamatos csökkentést (annak ellenére hogy "csak" 4 hónapja szedem). Az a nehéz hogy nem tudom milyen mellékhatásra számítsak, vagy számítsak-e egyáltalán annak függvényében hogy magát a hatást sem éreztem soha. Lehet páran azt tanácsoljátok beszéljek inkább az orvosommal hogy írasson ki másik antidepit, vagyí egyszerűen váltsak orvost, de én ezt a gyógyszerezést egyre kevésbbé látom megoldásnak. Amit még piszkosul utálok ezekben a gyógyszerekben hogy még egy nyamvadt sört sem guríthatok le a haverjaimmal, ezáltal méginkább kezdek elzárkózni mert társaságba is alig megyek...

2012. aug. 31. 15:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz együttműködni az orvosoddal, akkor azt javaslom, hogy válts szakembert. Nekem sem az első (és nem is a 2., hanem a 3. jött be).

Milyen gyógyszereket szedsz?

Antidepresszást egyik napról a másikra hagytam abba szedni, nem volt mellékhatás. (orvos mondta amúgy, hogy ne szedjem már, de gondolom, ha saját ötlet lett volna, hogy abba hagyjam, akkor se lett volna semmi mellékhatás. (1 vagy 2 évig szedtem ssri-t, előtte pár hónapig mao gátlót, de az nem használ- de lehet hogy csak az akkori orvosom volt gáz, és csak amiatt nem használt semmit, mert sztem önmagában tuti nem elég)

2013. ápr. 10. 13:24
 12/12 anonim ***** válasza:

Most olvasmom, hogy xanax-ot is szedsz, na azt tuti nem mernék huzamosabb ideig szedni, max csak alkalmanként.

Mert nagyon addiktív ): (nekem csak 1x írt fel a (jó, akinél maradtam, a többi egyszer se)dokim, amikor reggel korán kellett mennem, vizsgázni, és hogy előtte el tudjak mindenképp aludni. Az ilyen nyugtatókat asszem 2 hétnél tovább nem is szabad szedni, mert csak függőséget okoz.

Tuti nem maradnék olyan orvosnál, aki ilyenre késztet, hogy legyek gyógyszerfüggő...

lehet érdemes lenne pl. itt megkérdezni, hogy lehet leszokni róla:

[link]

2013. ápr. 10. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!