Hogy bírják ki a függők, mentális, pszichés, stb. betegek párjai, rokonai a "nem segítek" segítést?
A (volt) párom egy idő után fura ciklikusságba került. Minden ősszel kétségbeesetten szeretett, tavaszra elhidegült, szakított. A 3. év után feladtam, de borzasztóa szenvedek, mert nagyon szeretem, megint újrakezdené, és ellen kell állnom, mert tudom, tavaszra megint a szakításig jutna.
Nem tudom, ez milyen baj lehet nála, de olyan nehéz keménynek, elutasítónak lenni. Még bocsánatot sem kér soha - mintha eszébe sem jutna. Közben sajnálom, megszakad érte a szívem.
Azon gondolkodtam el, milyen lehet, mikor pl. egy anya belátja, hogy a függő, beteg, stb. gyerekén nem segíthet, csak ha "sorsára hagyja". Hogy lehet kibírni? Van, aki él(t) át közületek ilyet?
Én eleve nem kezdenék párkapcsolatot olyan emberrel aki a fenti kategóriák valamelyikébe is beletartozik.
El kell tudni fogadni, ha családtagról van szó. A legnagyobb segítség sztem az, ha olyan közösségbe járhat, ahol hasonló emberekkel ismerkedhet stb.
Kedves elsö: igen sok ember NEM úgy születik, hogy függö, hanem valamikor késöbb válik azzá. Amikor valakivel kapcsolatot kezdesz, nem tudhatod, hogy 1-2-5-10 év múlva merre fog változni, és beleeshet valami ilyesmibe is.
Sajnos nem egyszerü kibirni, a legtöbben feladják, mert másként tényleg nem lehet rajtuk segiteni, de csak tétlenül nézni sem könnyü.
Fél éve derült ki rólam, hogy depressziós vagyok, kényszeres beteg, zavart szorongással és pánikbetegséggel küzdök. Gyógyszereket kellett szedjek, pszichológushoz járok. A barátaimtól nem kell semmiféle különféle segítség, ugyanolyak vele mint eddig ( a párom is ) , egyszerűen ha látják, hogy rosszabbra fordulna a kedélyállapotom, akkor próbálnak felvidítani, megkérdezik, hogy szeretnék-e beszélgetni, mi vidítana föl, stb, de nem ugrálnak körbe, amiért hálás vagyok! Ha másképp kezelnének, pl nem mernének akármit elmondani nekem, mert kiborulok, az nekem sem esne jól. Már a gyógyszereimet sem kell szednem, és egyre jobban vagyok! Ezen csak én tudok változtatni, és a pszichológusom segít ebben, akinek ez a szakmája. Kívülálló sajnos, nem sokat tehet.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!