Elmondhatom közelgő pszichológusomnak a nemiséggel kapcsolatos gondjaim, lelki dilemmáim? 20F
Egy igen súlyos lelki vívódáson megyek keresztül hónapok óta, ami röviden annyiról szól (többek között), hogy nagy bennem a melegség iránti vágy. Ezt akartam elnyomni magamban réges rég óta, de nem ment, csak rosszabb lett a dolog...
Többek között, ez az egyik nagy lelki gondom, kérdésem, hogy elmondhatok neki majd ilyesmit, vagy pedig nem? (Mar volt eddig 3 pszichológusom hosszabb ideig, de ilyen dologról még nem beszéltem senkivel életemben, természetesen ismerősökkel sem, s ez a legrosszabb, hogy nincs kivel megosztanom)
Nyugodtan elmondhatod. orvos, orvosi titoktartása van és nem ítélhet el. Amúgy is a mai világban teljesen normális dolognak tartják, ha valaki nem hetero.
Munkahelyemen volt 3 meleg srác és abszolút nem bántak velük másképp. Sőt a lányok imádták őket, mert nem kellett tőlük tartaniuk. Helyesen, rendesek.
"közelgő pszichológusomnak" Milyen pszichológusnak?
Különben egy pszichológussal nyugodtan beszélhetsz erről.
09:49
Úgy értettem, hogy még nem kezdtük el a kezelést
"Nyugodtan elmondhatod. orvos, orvosi titoktartása van."
A pszichológus nem orvos, nem is természettudományi karon végzett, hanem bölcseletet tanult (bölcsész szakon).
Akkor orvos, hogyha megcsinálta a klinikai pszichológiát, de akkor jó eséllyel nem hasonló dolgokat fog hallgatni, mint amit a kérdező említett. Ennyit az objektív tények okán.
A pszichológus azért van, hogy megfelelő életvezetési tanácsokkal lásson el, rávilágítson olyan problémákra, megoldásokra, amelyekre te magad nem igen jönnél rá.
Szóval nyugodtan mondd el neki ezt a kérdést, fog segíteni az elfogadásban, megértésben.
A pszichológus valóban nem orvos, de ő is esküt tesz a titoktartásra, és az engedélyét is elvesztheti, ha megszegi.
12:52
Igen, értem, nem is neked akartam visszavágni, csak a kérdezőt akartam megnyugtatni. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!